Info LSRS

DESPRE LSRS

Cine suntem?

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală cu peste 13.000 de membri din 50+ țări. Membrii LSRS sunt: studenți în străinătate, absolvenți de studii peste hotare, sau tineri din România care doresc să-și continue studiile în străinătate. LSRS este construită în proporție de 100% de peste 260 de voluntari activi, în 39 filiale și reprezentanțe în întreaga lume.

Liga Studenților Români din Străinătate a fost lansată oficial pe 8 ianuarie 2009.

Ce facem?

LSRS este primul pas al oricarui tânăr român interesat să-și continue studiile în afara României.

LSRS este o platformă de comunicare și sprijin reciproc pentru membrii săi. Comunicarea se desfășoară fie online (prin forumul LSRS, paginile de Facebook și rețeaua de bloguri), fie offline, prin evenimentele din România și din 39 de filiale în întreaga lume. Printre cele mai cunoscute evenimente și proiecte organizate de noi amintim Gala LSRS (luna ianuarie a fiecărui an), Caravana LSRS, Caravana Online LSRS, Hai Acasă!, Go Study, România Jună și SMART Diaspora.

LSRS aduce în prim-planul opiniei publice tineri valoroși educați în străinătate, dar și în țară, ca modele de profesionalism și competență. În acest sens, Liga organizează proiecte ca Gala Studenților Români din Străinătate.

De asemenea, LSRS oferă consultanţă academică tinerilor români care doresc să-și continue studiile în străinătate. Prin facilitarea legaturilor cu cei care deja au plecat, precum și prin dezvoltarea unor ample platforme online (Go Study, Wiki LSRS), organizaţia este o punte între România și lumea academică de peste hotare.

Dacă vrei să afli mai multe despre proiectele noastre, te rugăm să vizitezi secțiunea Evenimente și paginile filialelor.

Pentru informații despre beneficiile de care au parte membrii LSRS, te invităm să consulți pagina Beneficii.

De ce?

Proiectul LSRS a început în primăvara anului 2008, pornind de la constatarea unei realități simple și evidente: creșterea rapidă a numărului de studenți și absolvenți români în străinătate, precum și necesitatea unei platforme de comunicare între aceștia.

Unde?

Suntem prezenți în România și alte 40 de filiale din întreaga lume: Arabia Saudită, Austria, Australia, Belgia, Canada, Chile, China, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Luxemburg, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Olanda, Peru, Polonia, Portugalia, Rusia, Scoția, Singapore, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Turcia și Ungaria.

Pentru mai multe informații despre fiecare filială, te rugăm să vizitezi secțiunea Filiale. Dacă dorești să te implici alături de noi ca voluntar în România sau într-una din țările menționate mai sus, te invităm să vizitezi secțiunea Cariere.

LSRS promovează întoarcerea spre casă și contribuția activă a membrilor Ligii la dezvoltarea României, de oriunde ar fi în lume. Prin proiectele filialelor LSRS din peste 39 de țări, LSRS a devenit un factor activ în societatea civilă românească.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.