0 Day Capital – Investiție în idei românești din domeniul IT&C

  1. Acasă
  2. News/Noutăți
  3. 0 Day Capital – Investiție în idei românești din domeniul IT&C

Liga Studenților Români din Străinătate are plăcerea de a aduce în atenția comunității noastre un nou parteneriat, dedicat tinerilor români cu potențial deosebit. Acest parteneriat se desfășoară alături de 0 Day Capital, un concept creat de profesioniști români, ce își doresc să finanțeze proiecte în domeniul IT&C, roboticii, inteligenței artificiale, biometricelor și altor nișe adiacente inovației și dezvoltării în tehnologie.

Ce este cu adevărat special cu privire la 0 Day Capital este faptul că are ca obiectiv valorificarea resursei umane tinere, fără experiență de muncă în domeniu sau în antreprenoriat, ci având doar pasiune pentru tehnologie și abilitatea de gândi creativ. Astfel, 0 Day Capital își propune să investească în mințile fragede, capabile să inoveze, dar incapabile să vadă limitele ideilor lor, în sprijinul cărora vine nu doar cu contribuția financiară, ci și cu întreaga componentă de management a dezvoltării proiectului (suport logistic, coordonarea echipei, înregistrarea patentului internațional, marketing, dezvoltare și implementare strategică).

Mai mult decât atât, miza acestui proiect pe termen lung este nu doar de a transforma idei în afaceri, ci și de a le crește până la stadiul la care acestea pot fi lansate pe piețe mature de ICO, VC, OTC și Blockchain din SUA și Asia. Insight-ul care stă la baza 0 Day Capital este acela că deși școlile și universitățile românești dedicate domeniului IT&C, împreună cu comunitatea specialiștilor din industria locală sunt recunoscute ca fiind foarte bune, sprijinul pentru creativitate și dezvoltare este încă redus, accentul fiind pus pe integrarea resursei umane în procese preponderent execuționale. De asemenea, piața românească și cea europeană sunt relativ mici la nivel global, iar finanțarea proiectelor necesită la momentul actual ca dezvoltatorii ideilor să aibă experiență managerială sau să fi parcurs deja pași în procesul de implementare a proiectului lor.

Așadar, 0 Day Capital dorește să le ofere tinerilor români pasionați de tehnologie și inovație oportunitatea de a se concentra pe dezvoltarea ideilor lor, fără a se preocupa de provocările antreprenoriatului, în special ale acestuia la început de drum. Proiectul se concentrează pe promovarea hub-urilor creative în rândul comunității academice și pe punerea în contact a acestora cu media și potențialii investitori ai inovației românești.

În ceea ce privește selectarea și finanțarea proiectelor, acestea vor cunoaște etape de bugetare  a dezvoltării produsului și evaluare a ideii inițiale, precum și de analiză a pieței locale și internaționale. În perioada imediat următoare, 0 Day Capital, alături de LSRS, va anunța perioadele și mecanismele depunerii proiectelor, dar și criteriile de evaluare ale acestora.

LSRS crede cu tărie în conceptul 0 Day Capital, care rezonează cu filosofia și misiunea Ligii de a susține și promova potențialul tinerilor români și de a încuraja excelența academică și profesională. Așa că, fii cu ochii pe noi pentru a afla mai multe despre 0 Day Capital și evenimentul de lansare al acestuia!

De asemenea, poți găsi mai multe detalii pe https://0daycapital.com/.