COMUNICAT DE PRESĂ

Gala LSRS 2023 – Construim prezentul – 19 mai 2023

 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță startul înscrierilor pentru Premiile LSRS pentru Excelență Academică, acordate în cadrul Galei LSRS 2023. Acest concurs dorește atât să recunoască, cât și să promoveze excelența academică a tinerilor români, plecați la studii în afara țării. Premiile acordate nu se rezumă însă doar la reușite în plan academic, remarcând totodată și implicarea studenților în comunitate. Cele 8 Categorii de Premii se împart în trei Academice: Premiul Științe Umaniste, Premiul STEM, Premiul Științe Socio-Economice și cinci Speciale: Premiul “Construim Prezentul”, Premiul Studentul Român al Anului din Cadrul ERASMUS, Premiul Studentul Anului în România, Premiul “Inovăm Viitorul”, Premiul pentru Arte. 

Premiile academice vor fi diferențiate pe nivelul de studii: Licență, Master, Doctorat și Postdoctorat. 

Față de edițiile anterioare ale concursului, anul acesta prezentăm trei noi premii ce au la bază motto-ul galei de anul acesta și sunt adresate studenților/ absolvenților români (recenți) ai unei universități din străinătate sau de pe teritoriul României:

Pentru început, Premiul Construim Prezentul va premia studenții care s-au remarcat printr-o activitate deosebită cu un impact social semnificativ, de pe urma căreia nu au existat beneficii financiare. Cea de-a doua ediție este Premiul “Inovăm Viitorul”, menit să răsplătească studenții care au dezvoltat un plan de business care aduce schimbări pozitive societății românești (sau are potențialul de a o face). Nu în ultimul rând, Premiul pentru Arte promovează studenții ce s-au remarcat în domeniul artistic.

În data de 19 mai, Liga Studenților Români din Străinătate își propune să aducă studenții și absolvenții români de pretutindeni înapoi acasă pentru a le premia și recunoaște, la nivel național și nu numai, eforturile depuse pe parcursul studiilor în străinătate. 

Pentru mai multe detalii sau noutăți, toți cei interesați ne pot urmări pe diverse platforme, precum Facebook la @lsrs.romania sau pe Website-ul nostru https://lsrs.ro/.

Înscrierile pentru Premiile LSRS pentru Excelență Academică sunt acceptate până pe 14 februarie 2023, ora 23:59 și se realizează exclusiv online la https://lsrs.ro/gala-lsrs-2023/ , de unde puteți afla și regulamentul detaliat al concursului sau criteriile de eligibilitate și jurizare.

DESPRE LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o asociație neguvernamentală, apolitică și echidistantă care se ghidează după două valori cardinale importante: educația tinerilor și promovarea culturii române în străinătate. Pe termen mediu și lung, LSRS își setează ca obiective principale sprijinirea românilor ce studiază în străinătate și crearea unei legături stabile între aceștia și România. În acest context, LSRS promovează cultura română peste hotare prin numeroase proiecte locale și internaționale.

Pe plan intern, LSRS încurajează creativitatea, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi din fiecare filială și de asemenea promovează coeziunea între studenții din filiale diverse, ce se întind pe toate continentele. În același timp LSRS promovează drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și o atitudine pozitivă față de perspectivele orientării lor spre țară.