Candidati CD

 1. Acasă
 2. Candidati CD

Candidati Consiliul Director

Robert Stredie
Președinte
Motivatie

Salutări!

Mă numesc Robert Stredie, am studiat Management la Universitatea din Manchester și candidez pentru un al doilea mandat pentru rolul de președinte al LSRS.

La aproape doi ani de când sunt în această organizație, înțeleg perfect potențialul comunității și organizației noastre. Potențialul și oamenii din cadrul acestei comunități sunt factorii principali ce mă motivează să continui. 

Realizări

 • Organizarea a două ediții a Galei LSRS;
 • Organizarea seriei de conferințe pe tema Future Skills & Future of Work deschise de președintele României;
 • Am încheiat acorduri de colaborare cu: Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Autoritate Electorala Permanentă, Universitatea Politehnica din București, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, CFR Călători;
 • Reprezentarea obiectivelor și priorităților comunității LSRS în grupuri de lucru guvernamentale: Ministerul Transporturilor, Ministerul Educației și Cercetării, UEFISCDI – și neguvernamentale: Consiliul Rectorilor din România, Romanian Business Leaders, RePatriot;
 • Lobby pentru adaptarea în online a procesului de echivalare a diplomelor din străinătate;
 • Lobby pentru modificarea Legii Educației în vederea acordării de transport gratuit pe tren studenților români din Străinătate;
 • Lobby pentru dezvoltarea unei oferte în beneficiul studenților pentru călătoriile aeriene cu BlueAir;
 • Îmbunătățirea relației cu organizațiile studențești din țară:Uniunea Studenților din România, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Federația Tinerilor Români de Pretutindeni  – și din afara ei: Liga Studenților Originari din Republica Moldova, Association of Norwegian Students Abroad;
 • Am adus fonduri de peste 10,000 Euro în LSRS;
 • Depolitizarea organizației;
 • Inițierea a două dintre cele mai importante proiecte din viitorul LSRS – INTU și Forumul Studenților Români de Pretutindeni;
 • Am reușit să introduc LSRS în Consiliul Național pentru Probleme de Tineret, organ consultativ din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului;

Obiective

 • Merch: pe viitorul mandat doresc ca toți voluntarii LSRS să se poată bucura de tricouri/ hoodies LSRS;
 • Filiale dezvoltate: pe noul mandat îmi doresc să mă apropii și mai mult de toate filialele LSRS pentru a fi cât mai eficient în rolul meu de facilitator. Astfel, filialele să poată beneficia de fonduri/ pregătire/ conexiuni/ traininguri necesare pentru a face performanță în comunitățile respective.
 • Reprezentativitate națională și internațională: pe viitorul mandat doresc să introduc LSRS în ESU (European Students’ Union) și să dezvoltăm o alianță strategică cu organizații similare LSRS precum Danish Students Abroad și Association of Norwegian Students Abroad. În România îmi propun ca LSRS să fie liantul care poate unifica toate organizațiile studențești din țară pentru a mări forța de a iniția proiecte sau politici publice.
 • Sursă de venit constantă: în fiecare an, LSRS are diferite perioade pentru strângeri de fonduri. Întrucât aceste perioade pot fi un succes sau nu, bugetul LSRS variază de la an la an. Pentru noul mandat mi-am propus să găsesc un mijloc de venit constant pentru LSRS, pe lângă strângerile de fonduri.
 • Excursii / team buildings LSRS: odată ce contextul ne va permite acest lucru, una dintre cele mai mari dorințe personale este să găsesc cât mai multe oportunități în cadrul cărora se pot reuni cât mai mulți membri LSRS;
 • Policy:  în noul mandat doresc ca LSRS să își asume mai mult componenta de schimbare a României. Astfel, dezvoltarea și propunerea de politice publice din sfera studențimii/ tineretului român din diaspora va reprezenta o prioritate pentru mine.
 • Mental Health counseling for LSRS volunteers: contextul actual a scos multe lucruri importante în evidență. Printre acestea se numără și Mental Health & Wellbeing. În noul mandat mă voi asigura că LSRS va începe parteneriate cu profesioniști din domeniu, astfel încât voluntarii LSRS să beneficieze de consiliere gratuită.
 • Dezvoltarea de relații cu institute de cercetare din România: în noul mandat mi-am propus ca LSRS să fie mai atrăgător pentru studenții români din străinătate la doctorat. Astfel, un prim pas în această direcție este de a stabili acorduri de colaborare cu institute de cercetare din țară.

Am intrat în LSRS din simpla dorință de a face voluntariat, fără să cunosc pe cineva. Între timp am ajuns să iubesc această comunitate și tot ce ține de ea. Am cunoscut oameni frumoși și mi-am făcut prieteni pe viață.

Sper ca cele menționate mai sus se te poată convinge să îmi acorzi încrederea ta la aceste alegeri!

Decebal Mohîrță
Secretar General
Motivatie

Salutare! Sunt Decebal, voluntar în Ligă de mai bine de 3 ani. Am început în Filiala Germania drept consilier Relații Externe, am fost ulterior propus Coordonator, ocupând această funcție timp de un an și jumătate. Timp în care alături de echipa filialei, am contribuit la construirea unei echipe motivate și unite, și a unei filiale cu numeroase proiecte și activitate prosperă. Mai apoi din funcția de Secretar General Interimar, am reușit să duc multe proiecte la capăt, și sa solutionez multiple conflicte alături de Președintele LSRS. De asemenea, din funcția de Secretar General interimar am ajuns să cunosc cu adevărat structura și modul de funcționare a organizației, contribuind în mod deosebit la restructurarea organizației și depolitizarea ei, la propunerile de modificare a statutului LSRS cât și la procesul de castigare a personalității juridice de către filialele LSRS. Am lucrat de aproape cu președintele LSRS, precum ne impune si regulamentul de organizare a asociației, pe toate activitățile și proiectele Consiliului Director, fie ele evenimente precum Gala LSRS sau Future Skills sau parteneriate si colaborari cu parteneri externi. Îmi doresc să candidez pentru această funcție, deoarece cred că alături de o echipă puternică putem materializa potențialul real al acestei organizații, și putem duce la capăt noua viziune pe care am stabilit-o în urma cu un an. Un LSRS care va menține o poziție activă față de evenimentele globale curente ce vizează calitatea societății în care ne dezvoltăm, așadar construind o imagine vie și activă a României în întreaga lume. 

Pe următorul mandat îmi propun:

 • Reprezentativitate națională și internațională: doresc ca LSRS sa facă parte din ESU (European Students’ Union) și să dezvoltăm o alianță strategică cu organizații similare LSRS precum Danish Students Abroad și Association of Norwegian Students Abroad. 
 • În România îmi propun ca LSRS să fie liantul care poate unifica toate organizațiile studențești din țară pentru a mări forța de a iniția proiecte sau politici publice. În această speță am preluat deja responsabilitatea de coordonare a Studentilor Romani în Alianță.
 • Îmi doresc să duc la capăt cel mai ambițios proiect studențesc din țară propus de către LSRS, ce va fi organizat în parteneriat cu USR-FASMR-UN Youth, anume Forumul Studentilor Români de Pretutindeni. Un congres ce va reunii studenti romani din toata lumea pentru a dezbate timp de cateva zile teme de importanță pentru generatia noastra, cu scopul ca rezoluția acestor dezbateri sa ajungă la factorul decident din România. Doresc ca acest eveniment, sa devină unul de tradiție pentru organizațiile din Alianta Studentilor Romani. 
 • Doresc ca LSRS să continuie pe viziunea asumată de actualul Consiliu Director, și anume sa nu fim indiferenți față de evenimentele globale, și să avem curajul de a lua o poziție oficială pe diferite subiecte de interes pentru generatia noastra. Ex: Campanii împotriva Rasismului și discriminării de orice forma, Awarness-making Diversitate, Egalitate, Drepturile Minoritatilor, Monitorizarea respectarii drepturilor omului, apărarea valorilor democratice și pluraliste. 
 • LSRS să își asume mai mult componenta de schimbare a României. Astfel, dezvoltarea și propunerea de politice publice din sfera studențimii/ tineretului român din diaspora va reprezenta o prioritate pentru mine.
 • Să amplificăm procesul de transparentizare și de includere a câtor mai mulți voluntari LSRS în procesul de decizie a Consiliului Director. 
 • Îmi asum ca în mandatul meu LSRS-ul va crește în continuare, își va mări numărul de voluntari si de filiale, si va deveni mai relevant în cadrul comunității de studenți români din străinătate.
Sebastian Șerban
Vicepreședinte Relații Externe
Motivatie

Am decis să candidez pentru a conduce Departamentul de Relații Externe din două motive. Pe de o parte, datorită experienței de management din timpul mandatului meu de Coordonator al Filialei Marea Britanie, când am reorganizat de la zero structurile filialei, am derulat proiecte devenite tradiție și am lansat altele noi. Totodată, am consolidat și construit relații cu parteneri instituționali și din mediul privat.Candidez în același timp datorită abilității mele de a susține extern cu succes cauza LSRS. Cu ocazia Brexit, am reprezentat organizația în media, acordând interviuri și intervenind live la cele mai mari televiziuni și agenții de presă din țară.

Tobias Francesco Hügle
Vicepreședinte Relații Externe
Motivatie

Bună,

Mă numesc Tobias F. Hügle, student la matematică și finanțe în Konstanz, Germania. Sunt voluntar în cadrul Ligii în departamentul relații externe din August 2020 și am fost coordonator pe relații externe la Forumul Studenților Români de Pretutindeni. În această perioadă am reușit să descopăr diverse provocări pe care aș dori să mi le asum și îmi doresc să îmi pun amprenta în această organizație prin consolidarea departamentului de relații externe.

Din punctul meu de vedere, departamentul de relații externe ar trebui să aibă câteva priorități clare. În primul rând, consolidarea unei relații de lungă durată cu partenerii deja existenți și dezvoltarea de noi relații strategice cu organizații și firme din mediul privat și public. Odată cu finalizarea Forumului mi-am dat seama că LSRS are un potențial imens atunci când vine vorba de fundraising. Cu alte cuvinte, dacă departamentul ar avea o strategie clară de fundraising, sunt sigur că pot aduce resurse financiare în organizație de pe urma cărora să poată beneficia toți voluntarii LSRS.

În al doilea rând, LSRS a început un proiect extrem de important pentru comunitatea noastră, INTU, dar acesta nu a mai fost dezvoltat, deși platforma este funcțională. Eu cred că acest proiect este o mină de aur pentru organizația noastră. Pe lângă faptul că este un proiect atractiv pentru partenerii din mediul privat, aceștia dorind să își promoveze oportunitățile pentru studenți, INTU are legătură directă cu unul dintre obiectivele principale a LSRS, acela de a milita pentru întoarcerea studenților acasă. Îmi doresc să aduc în fața comunității noastre cele mai bune oportunități din mediul public și privat și să dezvolt această platformă la nivel internațional.

Cred în misiunea comunității noastre și îmi doresc să pun umărul la dezvoltarea acesteia. Mă bazez pe votul vostru!
Roxana Ungurenuș
Vicepreședinte Comunicare
Motivatie

Buna tuturor, sunt Roxana, am terminat licența în Arhitectură în UK și candidez pentru poziția de Vicepreședinte Comunicare. De când am intrat în LSRS, am activat ca și voluntar în departamentul de Comunicare Central, unde am avut ocazia să trec prin diferite activități specifice funcției, de la design grafic până la menținerea relației cu presa.

Am fost implicată în procesul de branding din spatele proiectului INTU, unde am coordonat partea grafică și designul de website. Împreună cu colegii din departament și cu ajutorul filialelor LSRS, în urmă cu câteva luni am reușit să lansăm noul logo LSRS și o direcție vizuala mult mai modernă și ambițioasă. Inițiativa de rebranding mi-a oferit șansa de a lucra cu o mare parte din coordonatorii filialelor și echipele lor de comunicare, această experiență învățându-mă cum să gestionez eficient relația între central și filialele LSRS pe subiecte ce țin de acest departament. Momentan activez și în echipa de comunicare din cadrul proiectului Forumului Studenților Români de Pretutindeni și coordonez echipa de comunicare din cadrul Galei LSRS 2021.

Pentru acest mandat îmi propun să continui implementarea noului stil adoptat odată cu lansarea logoului și să mențin o imagine LSRS ce reflectă spiritul generației noastre. Doresc să formez o legătură strânsă cu comunitatea de oameni ce ne urmărește activitatea și să mă asigur că efortul și inițiativele noastre vor fi clar transpuse către public. Un alt scop este formarea unei relații puternice între organizație și mediul presei pentru a solidifica modurile în care inițiativele și proiectele noastre sunt promovate. Nu în ultimul rând, doresc să ajut filialele LSRS să își dezvolte echipele de comunicare și să își mențină o prezență puternică în comunitatea în care activează.

Ruxandra Trîmbițaș
Vicepreședinte Resurse Umane
Motivatie

Buna tuturor!

Numele meu este Ruxandra, sunt studenta la master la King’s College London si candidez pentru poziția de Vicepreședinte HR. Activez in LSRS de aproape un an, ocupând funcția de coordonator adjunct in Departamentul HR. Pe parcursul activității mele in Ligă, pe lângă aspectele birocratice ale organizației, am avut ocazia de a recruta voluntari atât pentru filiale, cât și pentru LSRS Central, voluntari ce s-au dovedit a fi adiții de neînlocuit în cadrul LSRS. De asemenea, am făcut parte din echipa HR a Forumului Studenților Romani de Pretutindeni, pe poziția de asistent al comitetului Muncă si Economie, unde am avut ca scop facilitarea relațiilor dintre participanți, moderatori si organizatori, atât in timpul Forumului, cât și înainte.

Experiența in cadrul a două echipe HR m-a făcut să îmi doresc să candidez pentru postul de Vicepreședinte HR in LSRS. Consider că interacțiunile dintre voluntari sunt nespus de importante pentru funcționarea unei organizații. De aceea, pentru acest mandat, prioritatea mea este de a organiza departamentul HR central astfel încât sa activeze ca mai mult decât un simplu sistem de recrutare, și să devină modalitatea voluntarilor de ameliorare a diverselor probleme ce pot apărea atât în filiale, cât și în CD. De asemenea, doresc sa duc la bun sfârșit simplificarea procesului de recrutare, și îmbunătățirea comunicării dintre voluntarii activi ai Ligii.

Ioan-Gabriel Crețu
Vicepreședinte Filiale
Motivatie

Salutare, dragi colegi! Numele meu este Ionuț, student în anul 2 la Științe Sociale în Bruxelles, deci membru în filiala Belgia a LSRS. După aproape un an de activitate în cadrul Filialei Belgia am luat decizia de a face pasul spre central, candidând pentru poziția de VP Filiale. Mai jos puteți găsi câteva din motivele pentru care cred că sunt potrivit pentru acest post.

Din punct de vedere profesional, LSRS este deja pentru mine un concept pe care-l stăpânesc foarte bine. Implicarea și interesul meu pentru creșterea organizației noastre au putut fi observate încă din primele luni de activitate. 

Astfel, la câteva luni de la momentul intrării mele în organizație, în urma implicării din cadrul departamentului de Comunicare, mi s-a propus funcția de Coordonator Adjunct al filialei Belgia – poziție pe care am acceptat-o și pe care la momentul actual încă o ocup. Aici am învățat ce înseamnă cu adevărat coordonarea unei echipe de oameni diferiți care trebuie toți să fie motivați și să lucreze pentru același scop final, navigând printre posibile conflicte sau probleme. 

De asemenea, proiectele la nivel Central în care sunt sau am fost implicat sunt mostre reprezentative pentru calitatea și cantitatea efortului depus pentru organizație. Inițierea și coordonarea proiectului de colaborare cu agențiile de consiliere produc deja rezultate vizibile în reach-ul pe care filialele noastre îl au. Forumul Studenților Români de Pretutindeni este un alt eveniment la care am decis să mă implic și am preluat, la scurt timp, atribuții de leadership. Coordonând echipa de Interne, pot spune că am produs rezultate concrete care o să facă din acest eveniment unul reprezentativ pentru LSRS.

Având un contact extins atât cu filiala Belgia cât și cu experiențe la nivel central, am realizat că drumul pe care vreau să continui în LSRS este la nivel central, unde pot colabora cu toate filialele și unde impactul meu este mai extins, chiar dacă mai puțin vizibil. De asemenea, poziția de Vicepreședinte Filiale consider că este una potrivită pentru caracterul meu, task și conflict solving – oriented.

Așadar, dacă pentru poziția de Vicepreședinte Filiale căutați un candidat cu experiență largă în cadrul LSRS, implicat și dedicat scopului și misiunii organizației, o persoană care are calități de leadership și tratează orice conflict sau problemă obiectiv, atunci abia aștept să lucrăm împreună la dezvoltarea LSRS în următorul mandat.

Mădălina Dragomir
Trezorier
Motivatie

Bună! Mă numesc Dragomir Mădălina-Elena și candidez pentru postul de trezorier. Fac parte din „familia LSRS” de aproape un an, în prezent fiind Consultant Resurse Umane. Probabil că vă întrebați ce m-a motivat să mă înscriu în Ligă. Ei bine, răspunsul este acesta: în urma vizualizării anunțului de recrutare pentru poziția pe care o am în prezent și în urma discuțiilor cu câțiva prieteni care au fost și ei membri în LSRS, am decis să candidez pentru poziția deschisă, ținând cont și de experiența mea în domeniul HR. Referitor la poziția de trezorier, care în prezent este deschisă, ocuparea acesteia înseamnă pentru mine o nouă provocare, pe care sper că o pot duce la bun sfârșit, acumulând multe reușite.

Meniu