Candidati CD

 1. Acasă
 2. Candidati CD

Candidati Consiliul Director

Președinte
Decebal Mohîrță
Motivatie

Bună dragilor,

Prin acest mesaj doresc să-mi anunț candidatura formală pentru funcția de Președinte LSRS.

„Numele meu este Decebal Mohîrță, am 23 ani și sunt student la Istorie și Științe Politice în cadrul Universității Konstanz, din Baden Württemberg. În 2017 când am intrat la facultate, la scurt timp din dorința de a nu rupe legătura pe care o aveam cu România, am căutat oameni care să fie în situația mea, cu care pot face un schimb de experiențe. Am fost încântat să descopăr LSRS, și am intrat în filiala Germania drept consilier Relații Externe. Din februarie 2018 până în Iunie 2019, am coordonat Liga Studenților Români din Străinătate Filiala Germania, care a organizat activ evenimente studențești. Din această poziție am avut ocazia să construiesc o relație profesională cu Ambasada României în Germania, precum și cu Institutul Cultural Român din Berlin. Din Decembrie 2020, am fost ales membru în consiliul director al Ligii Studenților Români din Străinătate, coordonând, din funcția de Secretar General, activitatea de organizare, analiză și conducere operativă a organizației în România. În afara LSRS-ului, mai pot adăuga că sunt fondatorul grupului civic „Bucureștiul Tânăr” și fost vicepreședinte al Asociației Națiunilor Unite din Konstanz, Germania. De asemenea, în 2021 am lucrat ca specialist în relații publice la una din cele mai mari firme de Government și Public Relations din România.”

De ce candidez? 

 • Candidez pentru că trecem printr-o perioadă delicată și vulnerabilă pentru organizația noastră și consider că avem nevoie în acest moment de reforme clare, de întărirea comunității și de continuitate, pentru a preveni întoarcerea la un blocaj ca cel de acum.
 • Candidez pentru că am experiența necesară și pentru că știu ce înseamnă să conduci o echipă.
 • Candidez pentru că sunt strâns legat de această comunitate și țin mult la ea.
 • Candidez pentru că îmi sunteți dragi, și vreau să am ocazia să vă cunosc pe toți și să lucrăm împreună.
 • Candidez pentru că vreau să pregătesc viitoarea generație LSRS, într-un mod coerent, să avem o tranziție ce nu va dăuna organizației noastre, din contra să o facă mai puternică.
 • Candidez pentru că nu vreau ca munca și miile de ore de voluntariat nu doar ale mele cât și a colegilor mei din filiale și central să își piardă rostul.
 • Candidez pentru că mă implic de mai mult de 4 ani în mediul ONG și în voluntariat, doresc astfel ca comunitatea noastră să consolideze proiectele pe care le are în desfășurare și să contribuie la dezvoltarea României.

Reforme propuse

 
 • Concurs de proiecte a filialelor finanțate de CD
 • În fiecare semestru va avea loc cel puțin o întâlnire virtuală între fiecare filială în parte și consiliul director (suplimentar față de sedințele de CEx cu toate filialele și a discuților tete-a-tete între membrii CD și coordonatori)
 • Raporturi o dată la două luni din partea fiecărui departament al CD-ului, ce vor fi centralizate de viitorul Secretar General și prezentate într-un raport integral al CD-ului către filiale și rapoarte din partea filialelor către CD
 • Drive comun cu filialele LSRS
 • Ședințe CD deschise, anunțate în prealabil + minute disponibile pe drive-ul comun pentru toate filialele.
 • Transparentizarea situației financiare, prezentată în ședințele CEx.
 • Concurs deschis tuturor membrilor pentru posturile de project manager al marilor proiecte LSRS (Gala LSRS + Intu + Forum)
 • Inițierea unui proces deschis pentru refacerea Statului LSRS și a ROF.
 • Un formular de feedback permanent centralizat de HR.
 • Campanie de recrutare de mare amploare și coordonată în întreaga organizație (secțiune specială pe site pentru funcțiile vacante din LSRS)
 • Delegarea organizării alegerilor către comisia de cenzori
**Lista de reforme este deschisă și o vom actualiza împreună
 

Dacă o să fiu votat îmi propun:

 • Reprezentativitate națională și internațională: doresc să dezvoltăm o alianță strategică cu organizații similare LSRS precum Danish Students Abroad și Association of Norwegian Students Abroad.
 • În România, îmi propun ca LSRS să fie liantul care poate unifica toate organizațiile studențești din țară pentru a mări forța de a iniția proiecte sau politici publice. În această speță am preluat deja responsabilitatea de coordonare a Studentilor Romani în Alianță.
 • Continuarea proiectelor FORUM – GALA LSRS – INTU – Mental Health pentru Studenții Români din Străinătate – Summer Camp LSRS
 • Doresc ca LSRS să continuie pe viziunea asumată în fostul mandat, și anume sa nu fim indiferenți față de evenimentele globale, și să avem curajul de a lua o poziție oficială pe diferite subiecte de interes pentru generația noastră. Ex: Campanii împotriva Rasismului și discriminării de orice forma, Awarness-making Diversitate, Egalitate, Drepturile Minoritatilor, Combaterea Abandonului Școlar, Monitorizarea respectarii drepturilor omului, apărarea valorilor democratice și pluraliste.
 • Îmi asum ca în mandatul meu LSRS-ul va crește în continuare, își va mări numărul de voluntari si de filiale, si va deveni mai relevant în cadrul comunității de studenți români din străinătate. De asemenea, având experiență de mai bine de 4 ani în organizație, îmi propun să ajut la creșterea câtor mai mulți lideri și la pregătirea noilor membri CD. În această direcție o să contribui la punerea pe picioare a noilor filiale.
 • Atenția activității CD, în mod principal pe reforma internă. Prin elaborarea Planului de Acțiune pentru Filiale LSRS, și implementarea recomandărilor din Rezoluția coordonatorilor din data de 27.09.2021.
 • LSRS să își asume mai mult componenta de schimbare a României. Astfel, dezvoltarea și propunerea de politici publice din sfera studențimii/ tineretului român din diaspora va reprezenta o prioritate pentru mine.
 • Am să continui procesul de obținere a identității juridice, așa cum am făcut-o și în trecut în cazul Belgiei și Uk-ului.
 • Organizarea unui team building fizic imediat ce măsurile de prevenire a pandemiei de COVID o permit, pe modelul Summercamp LSRS. Organizarea de activități de teambuilding online cu filialele, similare cu LSRS Game Night din perioada pandemiei
 • Să amplificăm procesul de transparentizare și de includere a câtor mai mulți voluntari LSRS în procesul de decizie a Consiliului Director.
 • Dezvoltarea patrimoniului LSRS, prin stabilirea unor parteneriate de încredere și de durată și dezvoltarea celor deja existente.
Motivatie

Bună tuturor,

Mă numesc Raluca Georgiana Chilian și sunt studentă în al doilea an la Master în Development and International Cooperation Sciences la Universitatea Sapienza din Roma, unde locuiesc de 17 ani, și prin acest mail doresc să-mi prezint candidatura pentru funcția de Președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate.

Sunt în LSRS Italia de aproape doi ani și mi-am început activitatea prin coordonarea departamentului de Comunicare în momentul în care acesta avea cel mai mult nevoie de o activitate permanentă: pe parcursul întregului period pandemic în Italia, alături de colegii mei, am ajutat la transmiterea de informații oficiale și actualizate pentru a limita răspândirea de fake news. Eforturile noastre au permis incrementarea comunității LSRS Italia în mediul online și ne-au ajutat să devenim un punct de reper și o sursă de informație de încredere.

Din aprilie 2021 sunt Coordonator Adjunct al filialei și încrederea pe care colegii mei mi-au acordat-o mi-a permis să mă dezvolt mai mult atât pe plan personal cât și profesional și academic prin oportunitățile pe care LSRS mi le-a oferit.

Alături de Coordonatorul filialei și de ceilalți membrii, încercăm să apropiem comunitatea de studenți români din Italia de originile lor, o adevărată provocare în societatea italiană de astăzi pe care o înfruntăm cu mult curaj și entuziasm și cu dorința de a transmite valorile și idealurile LSRS și noilor generații de studenți.

Chiar aceste valori m-au convins să candidez pentru această funcție pentru că aș vrea să reprezint meritul, competența, integritatea și potențialul studenților români din străinătate și deși asta ar fi o mare provocare pentru mine, cred că ar fi o oportunitate pentru a împrospăta viziunea LSRS și a continua seria de succese obținute până acum printr-un proces neutru, obiectiv și participativ.

Prin studiile mele de licență în Mediere interculturală și lingvistică am obținut abilități și competențe ce îmi permit să fiu un bun mediator și un facilitator al procesului comunicativ atât în interiorul organizației cât și la nivel înalt în relaționarea cu diferitele instituții.

Datorită LSRS am descoperit noi pasiuni, pe care am încercat să vi le transmit şi vouă ținând workshopuri de comunicare şi social media şi organizând şi moderând diferite dezbateri în cadrul Conferinței privind viitorul Europei propusă de Comisia Europeană, Consiliul şi Parlamentul European.

Vara aceasta am avut plăcerea să cunosc o mică parte dintre voi în cadrul Forumului Studenților Români de Pretutindeni, un proiect în care m-am implicat încă din martie 2020 cu zel, curiozitate şi entuziasm, mai întâi în departamentul de Interne şi apoi ocupându-mă de HR şi oferindu-mă ca asistent al comitetului de Energie şi Mediu.

Această experință mi-a permis să observ mai de aproape dinamicile organizației şi să înțeleg şi mai mult importanța unei comunicări care din punctul meu de vedere trebuie să fie gândită, transparentă, clară şi orizontală, să nu lase niciun membru în urmă şi să asigure dreptul la exprimare şi la creşterea comună, beneficiind cu toții de oportunitățile pe care comunitatea ni le oferă.

Pentru viitorul an îmi promit şi vă promit  apăr şi să promovez imaginea, drepturile şi interesele academice, profesionale şi culturale ale studentului român în strâinătate, atât la nivel intern cât şi în exterior.

Câteva din țelurile propuse în interiorul organizației sunt:

–          TEAMBUILDING FIZIC pentru a intra în contact unii cu alții în mod mai concret şi a facilita crearea unui network coeziv. În limita fondurilor disponibile, aş profita de realitatea internațională a organizației pentru a alege şi locații diferite pentru întâlnirile noastre.

Până când o întâlnire fizică va permite prezenta tuturor voluntarilor activi, organizarea de TEAMBUILDING ONLINE periodice pentru a asigura crearea unui network prietenos și de încredere;

–          Reintroducerea unui PLAN DE DEZVOLTARE A FILIALELOR şi facilitarea COLABORĂRII între filiale printr-o strategie elaborată împreună cu noul Secretar General, noul VP Filiale şi Coordonatorii şi Voluntarii din filiale;

–          EXTINDEREA ȘI/SAU REACTIVAREA FILIALELOR ŞI REPREZENTĂRILOR LSRS, alături de noul Secretar General, noul VP Comunicare, noul VP HR și noul VP Filiale, acolo unde există o comunitate relevantă de studenți (e.g. Portugalia, Spania, SUA, Federația Rusă) profitând şi de acordurile între LSRS şi diferite Universități din România pentru a intra în contact cu studenții români intenționați să studieze în afara țării și de formulare de feedback constante din partea filialelor;

–          ÎNCURAJAREA PARTICIPĂRII MEMBRILOR LA PROIECTELE LSRS, împreună cu noul VP Filiale, noul Secretar General și noul VP Comunicare, chiar şi propunând proiecte şi idei care să valorizeze capacitățile dobândite de-a lungul studiilor şi experiențelor profesionale indiferent de domeniul în care acestea se află, de pildă creare de site-uri web, graphic design şi gestionarea unei start up, dezbateri, fotografie profesională, actorie, canto…;

–          FACILITAREA OBȚINERII IDENTITĂȚII JURIDICE A FILIALELOR prin susținere economică şi adminstrativă;

–          ACTUALIZAREA STATUTULUI ȘI REGULAMENTULUI DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE (ROF) LSRS ȘI ADAPTAREA ACESTORA LA NOUA VIZIUNE LSRS şi la noile exigențe apărute în ultima perioadă şi expuse în rezoluțiile propuse de coordonatorii unor filiale, alături de întregul CD și de Comisia de Cenzori. Totodată, STIMULAREA IMPLICĂRII membrilor într-un proces electoral democratic pentru a crea cetățeni conștiincioși și implicați în viață politica, civică și socială a țării/orașului în care locuiesc;

–          Prezentarea de RAPOARTE DE ACTIVITATE PERIODICE A CD-ului, așa cum prevede Statutul LSRS;

–          CLARIFICAREA SITUAȚIEI FINANCIARE a organizației împreună cu noul VP Externe și noul Trezorier și repartizarea fondurilor pentru desfășurarea activităților din filiale;

–          Potrivit ROF, în cadrul Comitetului Executiv (CEx) se pot propune REZOLUȚII care să reprezinte o poziție comună a tuturor membrilor LSRS. Mă voi asigura că această prevedere este respectată şi garantată de viitorul CD.

Pe plan extern:

–          Începerea unei colaborări cu GRASP (Global Romanian Society of Young Professionists): asta ar însemna facilitarea procesului de intrare pe piața muncii, activând oferte de intership și stagii sau contracte în colaborare cu profesioniștii din network-ul lor și ulterior facilitarea întoarcerii în țară;

–          Colaborare cu ESN (Erasmus Student Network) pentru extinderea organizației prin acorduri şi difuzarea Ghidului Studentului Român în Străinătate printre studenții români plecați în Erasmus;

–          Continuarea ”PROIECTELOR-TRADIȚIE” precum INTU, FSRP, Gala LSRS, Mental Health şi adaptarea lor în urma feedbackului obținut din edițiile trecute și cele primite pe parcursul organizării sau desfășurării acestora;

–          Proiecte ÎMPOTRIVA ABANDONUL SCOLAR, ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRILOR și PENTRU INTRODUCEREA EDUCAȚIEI SEXUALE ÎN ȘCOLI pentru a garanta o generație viitoare de studenți implicați pe plan social, civil şi politic;

–          Faciliatarea procesului de ECHIPARARE A DIPLOMELOR prin implementarea procesului de la Bologna din 1999  în universitățile din România;

–          Continuarea procesului de FUNDRAISING în colaboare cu noul VP Externe;

–          Elaborarea de PROPUNERI LEGISLATIVE ŞI PETIȚII de prezentat în fața Comisiei Europene prin crearea unui network extins la nivel național şi internațional.

Sunt conştientă de faptul că această funcție înseamnă o asumare de mare responsabilitate pentru întreaga comunitate şi pentru România dar cred în potențialul meu şi al organizației şi sunt convinsă că alături de o echipă valoroasă, unită, transparentă și perseverentă şi de susținerea şi colaboarea voastră şi a celor cu mai multă experiență decât mine chiar putem continua procesul început în 2009, atunci când LSRS s-a născut, de schimbare a României prin meritul şi puterile noastre!

Vă stau la dispoziție pentru orice fel de întrebare și vă propun să ne auzim în următoarele zile pentru a discuta împreună despre viitorul organizației și îmbunătățirea acesteia.

Secretar General
Ioan Crețu
Motivatie

Dragi colegi,

îmi doresc, prin acest mesaj, să vă comunic intenția mea de a candida pentru ocuparea poziției de Secretar General al LSRS în cadrul Consiliului Director 2021-2022.

Îmi face mare plăcere să fac acest pas deoarece îmi doresc să lucrez în continuare cu voi, comunitatea care face posibile toate lucrurile minunate și cu care LSRS se mândrește. Mai jos găsiți un scurt mesaj prin care doresc să mă prezint, să enumăr care sunt motivele pentru care îmi doresc să candidez dar și câteva din lucrurile pe care îmi doresc să le realizez dacă îmi veți oferi oportunitatea. Voi încerca să fiu cât de clar și succint posibil, urmând ca zilele următoare să vă propun să discutăm în câteva call-uri toate aceste lucruri mai pe larg.

Cine sunt? Numele meu este Crețu Ioan (toată lumea îmi spune Ionuț), sunt un student de 21 de ani la Științe Sociale în Bruxelles, Belgia. La 19 ani am plecat din Arad cu un singur gând: să profit la maximum de toate oportunitățile pe care le am și să fac tot posibilul ca pe parcursul vieții să mă las condus de ambiție și nu de nevoia de confort. În cadrul facultății am început al treilea an, iar în LSRS mă apropii cu pași repezi de-al doilea meu an alături de cea mai frumoasă comunitate din care am făcut parte până acum. Deși pe parcursul liceului m-am implicat în diferite activități de voluntariat și extracurriculare (Interact, European Youth Parliament, Model United Nations), nicăieri nu am întâlnit o comunitate la fel ca aici. Primul meu contact cu LSRS a fost în liceu când un pe-atunci membru al LSRS a venit să discute despre opțiunile de studiu din Germania și Austria. De acolo a fost doar un pas ce a mai trebuit făcut pentru a ajunge să devin membru: să ajung în străinătate și să simt lipsa conexiunii cu comunitatea românească. Odată ce acest sentiment a apărut, am devenit și eu membru al LSRS Belgia. În cadrul Filialei am început ca membru în Departamentul pentru Comunicare, am propus și implementat un parteneriat între LSRS și agențiile care trimit studenți în străinătate, iar în Iunie 2020, la mai puțin de 6 luni de când am intrat în organizație, Daiana Velcherean, coordonatoarea de la acel moment, mi-a propus să mă alături echipei de coordonare din poziția de Coordonator Adjunct. Toată munca noastră din acel an a fost răsplătită prin prestigiosul premiu acordat de comunitatea noastră celei mai active și performante filiale: Filiala Anului, ediția 2020. În luna Decembrie a anului 2020 am candidat și am obținut poziția de Vicepreședinte Filiale în cadrul Consiliului Director. Pe scurt, activitatea mea s-a rezumat la dezvoltarea filialelor existente din LSRS, organizarea de training-uri pentru comunitatea noastră, redactarea Ghidului Filialelor, începerea procesului pentru redeschiderea Filialei LSRS SUA și propunerea și susținerea proiectele diferitelor filiale (e.g. Germania și Austria cu Caravana LSRS).

De ce candidez? Acum că ați aflat câteva lucruri despre mine, dar și despre activitatea mea din trecut în LSRS, doresc să vă prezint și motivele pentru care am decis să candidez pentru un nou mandat în cadrul Consiliului Director, pe poziția de Secretar General.

 • În primul rând, așa cum am menționat și mai sus, Comunitatea LSRS este, din punctul meu de vedere, unică și una cu care rezonez extraordinar de mult. Cu toți oamenii pe care până acum i-am întâlnit în LSRS am avut un sentiment de înțelegere reciprocă, iar nici până astăzi nu îmi dau seama care este cauza, dar asta este mai puțin relevant. În LSRS nu suntem doar colegi, suntem prieteni. Sentimentul pe care îl ai în momentul în care, după luni întregi de muncă online pentru organizarea unui eveniment, echipa se întâlnește fizic este de neegalat (colegii care au participat la Forum, și nu numai, pot confirma).

 • În al doilea rând, consider că impactul pe care LSRS îl are pentru noul student în străinătate, puțin dezorientat și cu dor de casă, este de neprețuit. Mai apoi, la un nivel macro, scopul LSRS de a promova dezvoltarea României prin diferite procese și proiecte menite să faciliteze repatrierea studenților este unul care mă mișcă de fiecare dată când îl aud. Personal, cred cu tărie că generația noastră, dacă își dorește, poate să schimbe România și poate să se asigure că locul de unde am plecat este unul mai bun pentru noi și pentru toți cei apropiați nouă.

 • Și nu în ultimul rând, consider că aportul și contribuția mele în LSRS nu au ajuns la final. Am doar 21 de ani, sunt membru LSRS de 1 an și jumătate și, în continuare, consider că timpul și motivația îmi permit să mă dedic total scopului și activităților LSRS. Îmi doresc ca și în următorul mandat să pun umărul la dezvoltarea LSRS într-o manieră echilibrată și agreată de toată lumea.

Ce îmi propun să realizez? Voi aborda această întrebare din două perspective:

 • Proiecte, inițiative și idei în care doresc să mă implic activ, dedicându-le foarte mult timp:

  • Consider că este nevoie să restructurăm comunitatea LSRS. Ce înseamnă asta? Înseamnă că prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție îmi doresc să conturez o strategie prin care avem 3 tipuri de oameni în jurul LSRS: membri activi (voluntari cu contract), abonați și alumni. Pe lângă asta, consider că este necesară conturarea unei strategii pentru crearea de rețele de comunicare intra- și inter- aceste categorii. Mai apoi, îmi doresc să atragem un număr cât mai mare de membrii în toate aceste categorii și să promovăm LSRS și activitățile sale cu ajutorul lor.

  • Pentru a putea asigura unele beneficii pentru Abonații noștri, voi propune o dezbatere legată de modurile prin care LSRS poate să crească această categorie, să o mențină aproape de LSRS și să culeagă beneficiile existenței sale. Câteva din măsurile pe care le-am identificat sunt: reformarea bazei de date a LSRS de pe site pentru a oferi tuturor voluntarilor activi atât o adresă de email LSRS, cât și un cont pe site pe care să-l folosească în scopuri administrative, crearea unei distincte categorii de conturi pe site pentru Abonați, oferirea de beneficii printr-un sistem de coduri din partea LSRS și a filialelor (reduceri restaurante românești, parteneriate cu diferite companii din fiecare țară / România, newsletter, acces early bird la evenimente, etc.

  • Continuarea și îmbunătățirea organizării Galei LSRS și a Forumului

 • Proiecte, inițiative și idei ce țin de alte departamente dar pe care le voi propune și în care mă voi implica:

  • Președinte și Secretar General: transparentizarea activităților de zi cu zi ale Consiliului Director printr-un efort de comunicare în interiorul LSRS – la finalul zilei, singura piedică este efortul necesar pentru luarea unor măsuri (e.g. rapoarte lunare), promovarea comunicării directe între toate departamentele CD și Filiale

  • Filiale: o dezbatere privind regândirea conceptului de CEx, crearea și implementarea unui sistem de feedback anonim între Central și Filiale, continuarea training-urilor adresate comunității.

  • Externe: profesionalizarea procesului de fundraising, crearea de parteneriate pe termen lung cu mediul privat, finalizarea construirii Alianței cu organizațiile echivalente LSRS din alte țări europene, continuarea monitorizării activității parlamentare vis-a-vis educație și tineri din România, sprijinirea mai activă a filialelor – în special în domeniile fundraising și relațiile cu instituțiile României.

  • Comunicare: promovarea susținerii filialelor mici de către departament pentru a le sprijini în procesul de atragere de noi membri și/sau organizare de campanii online pentru vizibilitate.

  • HR: organizarea unei analize amănunțite cu privire la statusul tuturor membrilor LSRS (contracte, adrese, date, etc.).

  • Trezorier: readucerea acestui departament al CD în prim-planul organizației, stabilirea unui mecanism de finanțare al tuturor filialelor și transparentizarea prin rapoarte a finanțelor LSRS.

Pe scurt (sau nu chiar), asta consider că este necesar să știți despre mine, motivele pentru care candidez și ce îmi doresc să fac. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mă contactați prin orice metodă și oricând (evitați reply all pentru spam) și vă voi răspunde în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, după cum am menționat și mai sus, îmi doresc ca în următoarea săptămână să organizăm câteva sesiuni live în care să discutăm despre toate lucrurile scrise aici.

Până atunci, vă urez o seară plăcută și spor la redactat candidaturi!

Motivatie

Bună tuturor, numele meu este Otilia Apostol, sunt în ultimul an de licență la Tilburg University (Regatul Țărilor de Jos) unde studiez Global Law cu un minor în Business Law. La momentul actual urmez un Legal Internship și sunt Directorul Departamentelor de Comunicare, Media, și HR în cadrul Filialei Olanda.

Doresc să împărtășesc cu voi câteva obiective și experiențe care mă motivează să aplic pentru funcția de Secretar General al LSRS în cadrul Consiliului Director.

LSRS, în viziunea mea, este atât o familie pentru studenții plecați la studii, cât și o casă pentru cei ce doresc să se întoarcă în România. Din perspectiva unui brand consultant, pozițiile și afilierile organizației noastre trebuie să reflecte aceste aspecte.

LSRS la nivel internațional și național este o organizație apolitică care trebuie să ia o poziție clară atunci când vine vorba de incluziunea oricărui student român. Aceste poziții includ atât susținerea drepturilor grupurilor minoritare (etnie, gen, orientare sexuala, dizabilități, statut social și vârstă) cât și crearea oportunităților pentru studenții care doresc să revină în țară.

Motivația mea pentru această poziție vine din alinierea mea cu misiunea și viziunea LSRS de la începutul parcursului meu ca membru în Filiala Olanda în urmă cu aproape un an. Plecată de doi ani din țară după un an de liceu în SUA și primul an de facultate în Olanda, am realizat că implicarea în activități exclusiv internaționale nu rezonează cu dorința mea îndelungată de a mă apropia de România. Comunitatea LSRS m-a ajutat să cresc prin dorința de schimbare și dezvoltare constantă, încrederea reciprocă și curajul de a ne face auziți. Doresc să cresc în continuare, alături de voi toți, prin posibilitatea de a face o schimbare în Comunitatea noastră prin planuri bine structurate la nivel executiv înspre Filialele LSRS.

Cât despre mine, una din cele mai puternice calități ale mele, câștigată în timp prin implicare, ceva eșec și ieșirea din zona de confort, este cea de lider. Deși am 20 de ani, am reușit să îmi dezvolt propriul startup, să particip în diverse proiecte și să îmi continui studiile la nivel Honors.

Iubirea pentru comunitatea noastră, experiența și personalitatea mea mă motivează, așadar, să consider că am potențialul necesar pentru a aduce ceva în plus organizației de la un nivel executiv în poziția de Secretar General.

Doresc ca, împreună, să lucrăm pentru a aduce organizația într-o poziție câștigată prin perseverență, unitate, și strategie. LSRS are unicul potențial de a fi organizația cheie care promovează drepturile tuturor studenților români din diasporă. Acest potențial poate fi îndeplinit doar atunci când organizația este coordonată eficient și transparent la nivel intern.

Mai concret, câteva dintre obiectivele mele pentru mandat sunt:

-Respectarea îndatoririlor prevăzute prin Secțiunea 4, Articolul 37 a Statutului și prin Secțiunea 4, Articolul 39 a Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF);

-Dintre acestea, conceperea Planului de Acțiune pentru Filialele LSRS conform Articolului 39(1-c) ROF în urma consultării extensive cu Coordonatorii Filialelor pe baza unui chestionar general și ale ședințelor adresând nevoi specifice;

-La nivel intern, un sistem transparent în care informația relevantă poate fi facilitată între Consiliul Executiv și Filiale într-o manieră rapidă, facilă, și profesională;

-Facilitarea periodică a comunicării activităților Consiliului Director. Câteva din posibilele subiecte sunt alocare resurselor financiare, campanii media, campanii de recrutare, viitoare proiecte și parteneriate, alte schimbări sau informații de interes care vor fi definite împreună cu Coordonatorii Filialelor;

-Formarea în timp a unei echipe bine coordonate la nivel executiv la baza căreia stau încrederea, scopurile comune, democrația, susținerea și transparența;

-Dezvoltarea unei strategii prin care brandul LSRS poate fi distins de instituțiile și persoanele din exterior atât vizual cât și din punct de vedere al valorilor, misiunii și obiectivelor noastre;

-Creearea statusului de “abonat LSRS” pentru a diferenția membrii activi organizației de persoanele înregistrate pe website-urile noastre;

-Campanii de sensibilizare pe teme relevante din punct de vedere al mișcărilor internaționale care rezonează cu valorile LSRS: dizabilități, orientare sexuală, gen, etnie, șamd. Având în vedere diversitatea echipei noastre și a lumii pe care o întâlnim zi de zi, este esențial să lucrăm împreună cu membrii filialelor pentru a realiza aceste campanii;

-Campanii de conștientizare pe teme de interes public pentru viitorii studenți și posibili viitori membrii ai Comunității LSRS: educație sexuală, abandon școlar, implicare civică;

-O atitudine clară și publică asupra unor subiecte care ne formează sfera valorilor, cum ar fi democrația, meritocrația sau diversitatea;

-Stimularea membrilor LSRS din toate Filialele să ia parte la procesul democratic atât prin vot și candidaturi cât și prin trimiterea rezoluțiilor prin procedeul prevăzut în Articolul 46 ROF;

-Adaptarea Statutului și ROF la nevoile actuale și la noua viziune LSRS creată și prin Rezoluțiile propuse de Filialele LSRS;

-La nivel național, promovarea drepturilor și oportunităților studenților români din străinătate prin sfera politică în urma unui studiu extensiv ale nevoilor acestora.

Câteva dintre acestea includ recunoașterea statutului de student pentru anumite beneficii financiare și recunoașterea mai facilă a documentelor aduse din străinătate, inclusiv diplome;

-În urma studiului problemelor existente, propuneri politice pentru motivarea și extinderea oportunităților studenților absolvenți reveniți în România cu scopul de a se stabilii aici.

-Continuare și îmbunătățirea proiectelor de valoare pentru Comunitate, de exemplu Gala LSRS, Forumul Studenților Români de Pretutindeni, INTU;

-Continuarea procesului de fundraising;

-Colaborarea cu Asociațiile Studențești din România pentru a crea cât mai multe oportunități studenților interesați de studiul în străinătate;

-La nivel internațional, o colaborare cu Erasmus Student Network (ESN) pentru extinderea organizației și elaborarea propunerilor legislative cu scopul de a fi prezentate în fața Comisiei Europene pentru a extinde viziunea organizației pe plan internațional.

O parte din experiența mea

-Legal Intern pentru Global Human Rights Defence: experiență diplomatică și organizatorică; încredere în capacitatea mea de a face față problemelor neprevăzute, dar și de a le evita/ameliora prin măsuri preventive.

-Brand Consultant în cadrul Asolated (propriul startup): strategie de dezvoltare a companiilor, strategie pentru parteneriate, experiență de design și branding, construirea brandurilor prin comunicarea activă și studiu pe industrie + administrarea finanțelor unui startup, abilitatea de a îmi gestiona timpul eficient.

-Cultural Mediator pentru Fairwork: scrierea documentelor pentru instituțiile olandeze în cadrul raportărilor cazurilor de abuz la locurile de muncă, redactarea apelurilor și comunicarea cu companiile care provocau abuzul.

-Director de Departament în cadrul Filiala Olanda: coordonarea echipei, formarea și menținerea unei atmosfere de lucru bazată pe încredere și prietenie, diviziunea responsabilităților între membrii echipei în funcție de experiență, pasiuni, și dorința de a ieși din zona de confort, observarea nevoilor echipei și formarea strategiilor, implementarea noilor proiecte și supravegherea acestora, punctualitate, lucru în echipă și experiență de lider.

Sper că am reușit să vă fac o oarece impresie despre mine, iar dacă aveți orice întrebare sau nelămurire vă invit cu căldură să mă contactați pe email sau pe rețelele de socializare!

Până atunci, ne auzim la câteva call-uri ca să discutăm mai amănunțit despre ce avem nevoie în Comunitatea LSRS.

Motivatie

Din postura de candidat pentru poziția de VP Relații Externe, vă propun, pe scurt:

 1. Burse guvernamentale pentru studenții din străinătate – un proiect pe care l-am și început
 2. Team building cu Alianța Studenților din Străinătate
 3. Stabilirea proiectelor, priorităților pe plan extern împreună cu voi
 4. Restabilirea imaginii LSRS în societatea românească

Mai pe larg: mă numesc Sebastian Șerban, sunt student masterand al universității din Oxford și membru al Ligii din 2018. Ca mulți dintre voi, m-am alăturat acestei organizații din dorința de a fi mai aproape de comunitatea românească de peste hotare și pentru a pune umărul la proiectele ei.

Parcursul meu în LSRS

De-a lungul acestor ani, am urcat treptat în ierarhie. Am activat întâi în filiala UK, unde am fost voluntar, coordonator adjunct, iar apoi Coordonator în 2019-2020. Am reprezentat LSRS și comunitatea studențească în timpul procesului de Brexit atât în fața autorităților, cât și a media, prin interviuri la cele mai mari televiziuni din țară. Am organizat conferința anuală a LSRS UK, remarcată ca cea mai de succes ediție de către reprezentanții Ambasadei. L-am avut prezent, printre alții, pe Sir George Iacobescu, singurul român făcut cavaler de Regina Elisabeta a II-a. Am avut scheme de mentorat și evenimente sociale, cu ajutorul cărora am legat comunitatea mai strânsă și am ajutat studenții să treacă mai ușor peste provocările vieții în străinătate.

Am preluat Departamentul de Relații Externe din central ca VP interimar în 2020 și m-am pus pe treabă pentru a reforma un departament lăsat de izbeliște, cu puțină activitate/proiecte.

Activitatea mea ca VP Externe

Am efectuat o triere a voluntarilor, păstrând pe cei activi și introducând o generație nouă în Departament. Am stabilit ședințe periodice și am creat un climat de colegialitate și spirit de echipă.

De atunci, LSRS are o prezență cvasi-permanentă în toate organismele de reprezentare la nivel guvernamental și parlamentar: Ministerul Educației, Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților, Consiliul National pentru Probleme de Tineret. Alături de voluntari, am luat cuvântul în fața guvernanților și a mediului asociativ pentru LSRS despre cele mai importante subiecte ale zilei: finanțare, problema plagiatelor, repatrierea studenților români. Am ținut strânse legăturile cu mediul de business participând la evenimentele British Romanian Chamber of Commerce, RBL etc, ca speaker sau simplu invitat.

Avem o Alianță a organizațiilor studențești din țară, pentru o voce unită mai puternică. Formăm o Alianță cu organizațiile de studenți din străinătate ale altor țări, pentru a pune bazele unei organizații comune, noi, europene, și sperăm să câștigăm sprijinul autorităților de la Bruxelles.

Am făcut Sondajul LSRS și Raportul aferent, care a fost prezentat la televiziunile din România și dezbătut în Guvern. Cu ajutorul său, am putut convinge autoritățile de nevoia pentru un sistem de burse pentru studenții din afara țării.

Ce propun pe mai departe?

O preocupare pentru beneficiile concrete la care pot avea acces membrii Ligii.

 1. Bursele pentru studenții din străinătate– am făcut o analiză a sistemelor de burse din jurul lumii, pentru a o prezenta Ministerului Educației și avem deschidere din partea lor. Vom introduce un program de burse care să sprijine studenții români cu costurile de trai, taxele de studiu, cheltuieli de transport.
 1. Restabilirea „Ofertei Tarom” pentru membrii LSRS.
 1. Team building cu Alianța Studenților din Străinătate– odată puse bazele organizației cu celelalte structuri europene, am stabilit să avem un prim eveniment, ale cărui detalii vor fi puse la punct în discuții cu filialele. Ne dorim un eveniment în persoană, sub forma unui team building între voluntarii organizațiilor noastre. Va fi o ocazie grozavă pentru a ne cunoaște între noi și cu viitorii noștri colegi, pentru a face planuri și a stabili strategii.
 1. Stabilirea priorităților pe plan extern cu voluntarii LSRS– Evenimentele recente au arătat că unele dintre inițiativele în care LSRS central investește multe resurse bănești, energie și timp nu sunt ce își doresc voluntarii din filiale. Vreau să discutăm în CEX înainte să pornim proiecte noi și să stabilim împreună în ce direcție mergem.
 1. Restabilirea valorilor LSRS în relația cu societatea românească– Imaginea noastră a fost afectată de scandaluri în ultimii ani – de la ingerința politicului, la conflicte cu alte organizații de studenți. Mai mult, există alte probleme grave de conduită ale partenerilor noștri, cu care suntem puternic asociați public și care ne pot trage în încă un scandal cu efecte devastatoare asupra reputației noastre. Îmi doresc să avem o discuție după alegeri despre ce fel de organizație ne dorim să fim și despre cum putem comunica exterior principiile de la care nu ne vom abate.
Motivatie

Bună tuturor!

Numele meu este Ruxandra, sunt studentă la master la King’s College London și candidez pentru poziția de Vicepreședinte Resurse Umane. Activez în LSRS de aproape un an, ocupând funcția de coordonator adjunct in Departamentul HR. Pe parcursul activității mele în Ligă, pe lângă aspectele birocratice ale organizației, am avut ocazia de a recruta voluntari atât pentru filiale, cât și pentru LSRS Central, voluntari ce s-au dovedit a fi adiții de neînlocuit în cadrul LSRS. De asemenea, am făcut parte din echipa HR a Forumului Studenților Români de Pretutindeni, pe poziția de asistent al comitetului Muncă și Economie, unde am avut ca scop facilitarea relațiilor dintre participanți, moderatori și organizatori în timpul Forumului și înainte.

Experiența în cadrul a două echipe de resurse umane m-a făcut să îmi doresc să candidez pentru postul de Vicepreședinte HR în LSRS. Consider că interacțiunile dintre voluntari sunt nespus de importante pentru funcționarea unei organizații. De aceea, pentru acest mandat, prioritatea mea este de a organiza departamentul HR central astfel încât să activeze ca mai mult decât un simplu sistem de recrutare, și să devină modalitatea voluntarilor de ameliorare a diverselor probleme ce pot apărea atât în filiale, cât și în CD. De asemenea, doresc sa duc la bun sfârșit simplificarea procesului de recrutare, și îmbunătățirea comunicării dintre voluntarii activi ai Ligii.

Vicepreședinte HR
Horațiu Simion
Motivatie
Buna ziua,
Imi depun oficial candidatura pt functia de vicepresedinte HR. Las mai jos descrierea si motivatia:

Sunt motivat pt functia de vicepresedinte la Resurse Umane deoarece doresc sa completez golul comunicational care, dupa cum bine am observat cu totii , a existat intre CD si filiale pana in prezent. Am experienta in mass-media in calitate de fost voluntar la revistele Muntele, Icoane Banatene si Relief, toate cu sediul in Timisoara, oras simbolic pentru studentimea romana. In calitate de membru in departamentul Proiecte din cadrul LSRS Franta, am participat activ la proiectul Bridges-Poduri, care căuta comunicarea dintre studentii români din Franta si profesionistii români de aici, prin intermediul unei serii de interviuri online. In intalnirile moderate de mine personal, am subliniat caracterul primordial al pastrarii limbi materne in Diaspora, prin interviul acordat domnului Alexandru Mardale, profesor universitar de limba română la INALCO, cat si rolul fundamental al diplomatiei in acest sens, prin interviul acordat Excelentei Sale domnul Luca Niculescu, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al României la Paris. De asemenea, am reprezentat  filiala LSRS Franta pe acest proiect, in cadrul unui interviu pe care l-am acordat sectiei pariziene a Radio România Actualităti, prin reprezentantul de la fata locului, doamna Daniela Coman. In aceasta vara, am fost prezent cu un discurs la Institutul Francez din Bucuresti, promovând campusurile universitare pariziene si viata academica franceza numerosilor bursieri Români ai programelor oferite de Campus France Roumanie. Deschiderea pe care o detin, prin intermediul parintilor mei, la stafful ambasadei României la Paris cât si in rândul Centralei Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti, alături de contacte de lucru la RRA, RFI si Aleph News, pentru care am acordat si un interviu in contextul sărbătoririi a 1 an de emisie a acestora, consider că mă plasează pe piedestalul potrivit pentru o comunicare internă și inter instituțională a LSRS, în avântul nostru comun de realizare a unor proiecte mărețe.

Adresa mea institutionala este: [email protected]

Motivatie

Numele meu este Mihai-Andrei Marica și prin prezenta, îmi depun candidatura pentru poziția vacantă de Vice Președinte Comunicare al Ligii Studenților Români din Străinătate. Completându-mi studiile la King’s College London, International Development BA, și activând atât ca Coordonator Adjunct al filialei UK a LSRS, cât și ca membru al echipei de Comunicare & Design al Forumului Studenților Români de Pretutindeni, consider că dețin experiența necesară pentru a onora responsabilitățile unei astfel de poziții în Consiliul Director.

Pe parcursul mandatului de Coordonator Adjunct LSRS-UK am condus echipa de Marketing & Design din cadrul filialei, în ciuda efectelor pandemiei asupra activității LSRS-UK, prezența filialei pe principalele canale de social media a generat parteneriate și sponsorizări considerabile. În perioada 01/01/2020 – 31/12/2020, campaniile LSRS-UK de pe Instagram au fost vizualizate de către 1808 persoane, cu 203.4% mai mult decât în intervalul 01/01/2019 – 31/12/2019. Echipa de Marketing & Social-Media a fost reorganizată și s-a axat pe dezvoltarea contului de Instagram prin conținut interactiv (sesiuni de Q&A, quiz-uri, împărtășit de experiențe personale, etc.) și promovarea postărilor pe conturile personale. De asemenea, ne bucură faptul că urmăritorii noștri sunt tineri care locuiesc atât în UK, cât și în România, demonstrând încă o dată legătura solidă pe care am stabilit-o între Diaspora și acasă. Reach-ul ascendent din perioada mandatului a condus către o serie de colaborări externe, care au crescut nivelul de expunere al LSRS pe plan national și international.

 • Brain Gain: How to solve the brain drain issue a fost un eveniment organizat de către Future: Hungary, o organizație studențească din Ungaria similară LSRS, pentru a crea o punte între studenții din universitățile de top din Marea Britanie și angajatorii din Europa. Conferința a adus laolaltă atât actuali studenți europeni din UK, cât și foști studenți care au decis să se întoarcă în tarile lor, pentru a discuta fenomenul de “brain drain”, numărul total de participanți fiind 112. Poziția LSRS UK a fost susținută de către Mihai Marica, coordonator adjunct. De asemenea, au fost invitati factori de decizie din mediul academic/politic/antreprenorial care au vorbit despre măsurile ce ar trebui luate de țările care se confruntă cu acest fenomen pentru a își “recâștiga” tinerii înapoi acasă.
 • London Stock Exchange Group (LSEG) România. Misiunea LSEG România este să aducă înapoi acasă, la biroul din București, tinerii români plecați la studii în străinătate. LSEG oferă numeroase oportunități de angajare, în prezent desfășurându-și campania de recrutare pentru Summer Internships și Graduate Schemes. Ca urmare acestui parteneriat, am avut-o invitată la CSPCR 2020 pe Andreea Stănescu, General Manager LSEG România, care a răspuns întrebărilor referitoare la programele de angajare și aptitudinile-cheie pe care trebuie să le aibă aplicanții. Totodată, unii partcipanți au ținut legătura cu dumneaei ulterior prin email. De asemenea, echipa LSRS UK a revizuit strategiile ce țin de relații externe și pachetele de sponsorizare, LSEG optând pentru pachetul de 150 GBP (840 RON).
 • Cea de-a XIII-a ediție a confeinței noastre anuale a fost initulată “The future of Romanian students from the UK – career perspectives & challenges”. În cadrul acestui eveniment, participanții au avut ocazia să afle cum pot gestiona evenimentele ce au afectat în ultimul an viața tuturor și care este direcția spre care ne îndreptăm în ceea ce privește Brexit – totul de la oameni de succes din mediul financiar, antreprenorial și academic. Inivitații noștri au fost ES Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra, Andreea Luca, Head of Business Development, BT Openreach, Andreea Stănescu, General Manager, London Stock Exchange Group România și Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est, Unicredit.

Prima ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni s-a bucurat de succes, iar un factor important pentru această reușită a fost reprezentat de activitatea echipei de PR & Marketing. Alături de colegii din departament, am creat identitatea brandului FSRP și am pus bazele unei strategii de marketing pentru a ajunge la cât mai mulți studenți participanți. Pe parcursul ultimului an calendaristic am pus bazele imaginii forumului prin materiale publicitare, comunicate de presă și diverse parteneriate.

Liga Studenților Români din Străinătate are nevoie de oameni capabili pentru a scoate organizația din impasul în care se află în acest moment. Îmi propun o serie de inițiative pentru a îmbunătăți transparența procesului decizional al LSRS și a ușura dialogul dintre filiale LSRS și Consiliul Director. Totodată sunt de părere că acum este momentul propice pentru ca LSRS să își extindă activitatea pe plan internațional și mă alătur inițiativei de a forma o voce unică pentru studenții internaționali ai Europei, prin coroborarea unei strategii pentru încheierea de parteneriate cu organizații înfrățite cu LSRS . Mă consider pregătit pentru a prelua o poziție în Consiliul Director, având în vedere experiența acumulată și activitatea mea anterioară în LSRS.

Mihai-Andrei Marica

Motivatie

Bună! În termeni umani, mi se spune Daniel, fiind voluntar în Ligă din iarna lui 2018, la început în Filiala Germania, apoi migrând spre Elveția, unde am (re)deschis fililiala Elveția, fiindu-i coordonator. Următorul pas natural în această succesiune ar fi VP Filiale, de unde și aplicația mea.

Mai multe despre mine puteți găsi pe site-ul meu, (https://dprelipcean.github.io/personal-website/) dar long story short: sunt doctorand în primua lună în Fizica Particulelor Elementare în cadrul CERN și înrolat la Universitatea Tehnică din Munich.

Candidez pentru funcția de VP Filiale din mai multe motive:
Cunoscând experiența personală a două filiale (DE+CH), dar și a indirect a celorlalte, viziunea mea este de a crea mai multe activități între filiale, fie că se vor întâmpla online, sau fizic, în țările respective sau în România.
În această criză parțială de leadership în care ne-am aflat în ultimele săptămâni, am încercat să fiu un pol al echilibrului între Consiliul Director (CD) și Filiale, să pun în balanță dificultatea și efortul de organizare depus de CD și revolta pe bună dreptate a Coordonatorilor care au semnalat lipsa de transparență în chemarea Adunării Generale precedente. Consider că funcția de VP Filiale are rolul de liant între CD și Filiale, de aceea găsesc poziționarea mea de echilibru de bun augur pentru LSRS.

La final, vă las cu câteva versuri ale Eminului nostru iubit, pentru a reflecta la ce fel de organizație vă doriți:

„Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;”

Pupicei,
Daniel

Motivatie

Despre mine:

Sunt student in Konstanz, Germania, ma aflu in căutarea unui sens si in proiectarea unui parcurs menit sa ofere, ca semn de recunostinta, ceva semnificativ societatii si oamenilor sai. Provin dintr-o familie multiculturala (germano – romano – roma), ceea ce mi-a permis sa am intotdeauna o perspectiva mult mai larga asupra tuturor provocarilor sociale, politice si economice actuale si, totodata, mi-a oferit sansa adaptarii cu usurinta la culturi si civilizatii noi. Ma defineste preocuparea continua pentru promovarea respectului, valorilor si a meritocratiei, precum si abilitatea de a inspira oamenii sa isi atinga potentialul.

Activitatea mea in LSRS pana acum:

Drumul meu in LSRS a inceput in vara anului 2020, cand m-am alaturat echipei de Realtii Externe de la central. Timp de un an mi-am facut datoria de voluntar de a ma implica 100% in proiectele propuse de coordonatori si de a sprijii comunitatea noastra in orice fel posibil. In timpul asta intrebam si analizam ce ne lipseste noua LSRS-ului si cum as putea eu sa aduc ceva in plus echipei din care faceam parte si organizatiei noastre. In cadrul organizarii Forumului mi s-a oferit sansa de a coordona echipa de externe si acolo am putut sa imi formez o viziune clara asupra provocarilor pe care le avem in LSRS, cea mai mare fiind ca nu avem relatii cu parteneri din mediul privat. Asa ca in cadrul Forumului am mobilizat echipa in speranta de a construi relatii mai ales cu mediul de business din romania care sa fie de durata, in alte cuvinte sa tina si dupa Forum. Spun asta stiind cat de greu a fost sa atragem fonduri si ca asemenea situatii precum un buget mic care sa limiteze potentialul unui proiect sa nu mai existe. Prin eforturile mele si alei echipe de externe din Forum, am reusit sa legam relatii stranse cu firme precum L`oreal si KPMG.

Viziunea mea pentru trezorerie:

-Trezoreria va deveni un departament care se va ocupa de fundraising, gestionarea budgetului si relațiile cu sponsori

-Rapoarte anuale cu informații despre situația financiara LSRS

-Plănuirea budgetelor pentru diverse proiecte propuse de CD

Viziunea mea pentru LSRS: 

Din punctul meu de vedere LSRS se afla in cautarea unei identitati. Ce reprezentam noi studentii romani din strainatate de fapt? Ce putem da mai departe catre colegii din romania si ce putem face pentru comunitatea noastra.

Comunitatea noastra:

Dupa Forum am vazut ca din pacate nu exista un sistem implementat care sa compenseze voluntarii satisfacator dupa realizarea unui proiect. Asta este o mare problema, orice voluntar care se implica si crede in ceea ce facem merita orice fel de recunostinta. Asta va cadea in juristictia Resurselor Umane, dar m-as implica foarte tare sa se ajunga la o reformare a sistemului de compensare pentru orice voluntar care si-a facut datoria. Trebuie atestat oficial si cu suflet recunostinta din partea LSRS catre oamenii care ii s-au dedicat.

In aceasi ordine de idei, cred ferm ca oameni care se disting in organizatia asta trebuie compensati in felul lor, un exemplu pentru o astfel de distingere este Robert, parerea mea este ca atunci cand avem voluntari care s-au implicat extra mult si au tras extra tare, prin munca lor reusind sa duca organizatia la nivelul urmator merita un loc intr-un LSRS „Hall of fame” si o recunostinta speciala.

Romania:

Influenta noastra in Romania ori cat de mare sau mica ar fi ea din punctul meu de vedere ar trebui sa fie directionata pe reformarea sistemului de educatie, ne-am alatura unei lupte care multi colegi din Romania o duc de ani de zile, am si actiona pe ceva ce ne este la suflet.

Suntem norocosi ca studiam in strainatate si avem mici masuri care ne protejeaza, exemplu anonimitate la examene. Colegi de-ai nostri in Romania se lupta cu un sistem nedrept de Educatie, noi ca comunitate putem fi o voce care sa spuna ca se poate altfel si ca ar trebui sa fie altfel.

Presiune mai mare pentru incluziunea minorităților din Romania!

– Propun fondarea filialei Romania si recrutare active de studenți de etnie roma
– Atenție constanta pe problema reala a discriminări
– LSRS exemplu pentru parteneri din toata lumea in ceea ce înseamnă incluziune si promovarea respectului
– Parteneriat cu organizații ce reprezintă oameni defavorizați
-Content social media

Candidati Comisia de Cenzori

Motivatie

Stimați și dragi colegi,

M-ați cunoscut în ultimele luni pentru energia și dorința mea de a mă implica căt mai mult în Asociația noastră. Sunt în LSRS de doar un an de zile, dar pot spune că mi-am asumat rolul de voluntar cu angajament și entuziasm. Am colaborat ca speaker în cadrul trainingului despre Design organizat pentru filialele LSRS, sunt membru al departamentului de Mental Health și am colaborat la realizarea Raportului LSRS Mental Health.

Actualmente sunt coordonatoarea Filialei Italia, unde în fiecare zi împreună cu echipa mea mă confrunt cu diferite provocări care ne stimulează totuși în fiecare zi să facem mai bine, și să fim protagoniști ai acelei schimbări pe care dorim ca LSRS să o promoveze și să o inspire atât în România cât și în străinătate.

Aceeași dorință care mă determină astăzi să-mi propun această candidatură. Aceeași dorință care caracterizează viața mea în general, sunt de fapt studentă în cadrul Universității din Bologna la Antropologie Culturala si Etnologie, o disciplină care te împinge în fiecare zi să te confrunți cu ceva nou, persoane diferite, și contexte diferite. Acest lucru m-a făcut să dezvolt un puternic spirit de înțelegere, cooperare și dialog cu oamenii.

Lucrând și discutând cu o parte din voi, mai ales în ultima perioadă mi-am dat seama de importanța unei implicări active în toate procesele referitoare bunului demers al Asociației noastre, prin respectarea ROF-ului și a Statutului LSRS. Din acest motiv îmi doresc să sprijin viitorul Consiliu Director al Ligii prin rolul de membru al Comisiei de Cenzori.

Cred că re-întemeierea a acestei Comisie în Asociația noastră înseamnă o nouă oportunitate pentru a garanta mereu transparența, și coerența deciziilor în funcție de obiectivele și valorile LSRS.

Eu vă pun la dispoziție timpul, hotărârea și vocea mea. Sper ca voi să vă puteți identifica cu tot ce-am scris, vot bun tuturor!

Cenzor
Mihai Jeroaea
Motivatie

Stimați colegi,
Prin această scrisoare doresc să îmi propun candidatura pentru Comisia de Cenzori.
Ceea ce m-a condus să iau această decizie este dorința mea de a contribui în mod concret la bunul demers al Asociației noastre. Cred în importanța respectării valorilor al Statutului și a ROFului nostru, și din acest motiv îmi propun să colaborez activ cu noul Consiliu Director pentru a garanta procese decizionale transparente, democratice, și statutare.
Voi pune la dispoziție cunoștințele mele pentru a ne dezvolta în continuare, consolidând relațiile dintre filiale și Central.
Sunt încrezător că ideile mele sunt în conformitate cu ale voastre și în linie cu cele ale Ligii: curajul și asiduitatea ne vor răsplăti.
Meritul fiecăruia va fi sprijinul nostru și munca noastră de azi va influența viitorul României.
Cu stimă,

Motivatie

Buna,

Prin acest email imi depun candidatura pentru functia de cenzor in cadrul comisiei informale.

Ma numesc Condor Radu-Octavian, nascut si crescut in Cluj-Napoca din 2001. In vara anului 2020 am terminat liceul, si tot atunci m-am mutat in Olanda pentru a-mi incepe studiile la NHL Stenden, pe profilul Creative Business. Am intrat in LSRS in Septembrie 2020, concomitent cu inceperea facultatii. Initial, am devenit membru din amibitia de a ma implica mai mult decat doar la nivel de facultate, dar ulterior, dupa ce am constientizat cat de norocos si recunoscator sunt ca am aceasta oportunitate, acea ambitia s-a transformat in dorinta de a ajuta comunitatea de (viitori) studenti romani si de a le crea un cadru in care sa isi atinga potentialul. In momentul de fata sunt coordonator adjunct al filialei Olanda, functie pe care mi-am asumat-o la sfarsitul lunii Iunie, in 2021. Pe langa activitatea din filiala, fac parte si din echipa de Mental Health, unde in ultima jumatate de an, alaturi de restul echipei, am organizat diverse evenimente si am realizat raportul LSRS Mental Health.

Ma consider o persoana receptiva, extrem de analitica si iubesc sa lucrez cu oameni care imi impartasesc motivatia.

In calitate de cenzor, imi propun sa incurajez transparenta pe toate nivelele organizatiei, colaborarea intre filiale, cat si vegherea activitatilor astfel incat sa se evite situatiile care deraiaza, in orice masura, LSRS-ul de la misiunea sa.

Va multumesc pentru timpul acordat!

Cu respect,

Radu Condor

Cenzor
Robert Stredie
Motivatie

Salutări! Numele meu este Robert Stredie și îmi doresc ca următoarele cuvinte să te convingă de ce aș merita votul tău pentru comisia de cenzori.

Am terminat studiile în Management la Universitatea din Manchester. Sunt în aceasta comunitate de aproape 3 ani și am ocupat funcția de președinte al Consiliului Director de mai bine de 2 ani și jumătate. În această lungă perioadă mă bucur să pot spune că evenimentele, proiectele și parteneriatele cu multe organizații, firme și instituții, la care am contribuit,  au adus LSRS printre organizațiile cele mai influente din zona ONG-studențesc din România.
Parteneriatele la care am contribuit – Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Universitatea din București, Uniunea Studenților din România, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, UN Youth România, Romanian Business Leaders, Repatriot, PatriotFest.
Această perioadă mi-a permis să lucrez la multe inițiative din cadrul LSRS, fapt care a dus la acumularea unei vaste experiențe în ceea ce privește funcționarea comunității noastre. Totodată, mă mândresc cu faptul că fiecare minut petrecut muncind pentru LSRS nu a fost în zadar. Am ajuns să iubesc foarte mult oamenii și voluntariatul. Personal cred că dacă nu iubești oamenii este foarte greu să faci voluntariat.
M-am obișnuit să las faptele și activitatea să vorbească pentru mine și sper ca și de data aceasta să o facă și pentru tine. Ca cenzor îmi voi respecta îndatoririle prezentate în statut și voi fi alături de orice coleg din comunitate oricând mi se cere ajutorul. Mulțumesc!
Mă bazez pe votul tău!
Cenzor
Adrian Toma
Motivatie

Am 20 de ani si studiez in cadrul Universitatii din Manchester, specializarea International Business, Finance and Economics, anul 2 de studiu. Sunt o persoana deschisa, dornica sa cunoasca oameni noi, cu aceleasi preocupari ca si mine referitoare la comunitatile de tineri romani din strainantate.  Cred ca este important ca noi, cei din strainatate, sa mentinem contactul unii cu ceilalti. Din acest motiv m-am si alaturat echipei LSRS. Sunt fericit ca pot astfel participa la promovarea comunitatii de romani, si mai ales a noastra,  a studentilor de peste hotare. 

De ce candidez ?

Ma identific pe deplin cu misiunea LSRS de a sprijini interesele academice ale tinerilor de pretutindeni, si de aceea doresc sa fac parte in mod activ din acest proces. Astfel, candidez pentru o pozitie in Comisia de Cenzori. Cred ca sunt una dintre persoanele potrivite pentru acest rol datorita interesului de a ma implica cat mai mult in organizatie. Doresc sa lucrez astfel alaturi de mebrii Consiliului Director pentru a ne asigura ca proiectele LSRS sunt indeplinite cu succes. Calitatile care ma recomanda sunt spiritul de observatie, dedicarea, comunicarea si munca in echipa.

Motivatie

Numele meu este Mara Merca și mă aflu în al doilea an de Politics BSc la King’s College London. Vin din Câmpina, unde am făcut profilul de Științe Sociale din pasiune la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”. Am în spate mai bine de 8 ani de concursuri și olimpiade naționale și internaționale în sfera literaturii, comunicării, dezbaterii și oratoriei. Cunosc trei limbi străine (engleza, franceza și germana). Am terminat liceul cu media 10 și Bacalaureatul la fel. Sunt extrem de serioasă când spun că îmi tratez parcursul profesional ca o datorie față de tot ce înseamnă “acasă” (famile, țară, oamenii din țara mea), pentru că, dacă ar fi doar după sufletul meu, acum aș fi undeva într-un sat de munte, la o fermă.

Nu, nu sunt genul care să creadă nimic din ce am spus mai sus ca fiind ceva special, dar cred că reprezintă un indiciu bun pe care vi-l pot da despre nivelul de muncă și seriozitate la care eu pot opera.

Motivație:

 

Deși recent intrată în echipa de voluntari a filialei UK, sunt complet devotată scopului Ligii și doresc să contribui și să ajut organizația să se dezvolte. În acest moment al apartenenței mele la Ligă, aș fi un membru valoros al Comisiei de Cenzori prin prisma a două motive:

 1. Istoricul meu relativ scurt în organizație, precum și caracterul meu, îmi permit să rămân obiectivă în atribuțiile pe care Comisia de Cenzori le îndeplinește, iar acest lucru este prioritar pentru o astfel de comisie.
 2. Având un rol preponderent de observator, voi dobândi în calitatea de cenzor o înțelegere procedurală a Ligii, ceea ce îmi va forma o bază solidă pe care să așez viitoarele mele contribuții. Luând în calcul că am nu doar ideile, ci și energia să continui implicarea mea în Ligă mult timp de aici încolo, cred că o astfel de șansă ar fi valoroasă atât pentru mine, cât și pentru organizație.

La aceste motive se mai adaugă și câteva lucruri legate de felul meu de a fi ce sunt indispensabile unui astfel de rol, cum ar fi implicarea, proactivitatea, corectitudinea, respectul față de reguli și punctualitatea în îndeplinirea sarcinilor.

Meniu