Candidati Consiliul Director și Comisia de Cenzori LSRS 2023-2024

 1. Acasă
 2. Candidati CD
 3. Candidati Consiliul Director și Comisia de Cenzori LSRS 2023-2024

Președinte

Otilia Apostol

Salutare tuturor,

Mă numesc Otilia Apostol și am onoarea să mă adresez vouă în calitate de absolventă a Masterului în drept comercial la Erasmus University din Rotterdam, Olanda, cu o specializare în comerț internațional. Îndeplinesc funcția de Președinte al Ligii Studenților Români în Străinătate (LSRS), continuând să-mi dedic eforturile pentru îndeplinirea mandatului în curs, 2022/2023, și având intenția să candidez din nou pentru a contribui la viitorul prosper al asociației noastre.

În cei trei ani de implicare activă în LSRS, am traversat o călătorie complexă și formativă. De la primul meu an petrecut în Filiala Olanda, unde am început ca voluntar și am evoluat apoi în funcțiile de Director pentru Comunicare & Media și Resurse Umane, până la funcția actuală de Președinte, am acumulat experiență și am contribuit la creșterea impactului organizației.

În calitate de Secretar General în Consiliul Director 2021/2022, am avut privilegiul de a cunoaște organizația în profunzime, interacționând strâns cu membrii săi și contribuind la definirea unei direcții strategice. În ultimul an, prin funcția de Președinte, am căutat să evidențiez importanța LSRS la nivel extern, abordând provocările organizației și consolidându-ne impactul global.

Experiența din ultimul an a fost marcată de gestionarea situațiilor complexe și învățarea din reușite și eșecuri. Am promovat activități cu impact intern, precum LSRS Fun Night, Newsletter-ul LSRS și LSRS Memes, alături de Vicepreședinții organizației, pentru a întări comunitatea noastră și a ne menține conectați chiar și în mediul online. Ca și co-project manager al Galei LSRS 2023, am urmărit să aduc o viziune modernă și interactivă la acest eveniment anual, concentrându-ne în special pe comunitatea LSRS și realizările sale.

Împreună cu Secretarul General actual, am condus Comitetul Executiv și am facilitat ședințe individuale cu Filialele atunci când a fost necesar pentru a le susține în elaborarea unor Planuri de Dezvoltare concrete, dar și pentru a rezolva situații tensionate. Am acționat proactiv pentru a preveni situațiile de criză și am deschis noi filiale pentru a extinde impactul organizației la nivel global: Canada, Chile, Portugalia, Arabia Saudită și Suedia.

Conștientă de necesitatea unui impact extern puternic, am colaborat cu MAE, DRP și MEPs, și am dezvoltat strategii pentru promovarea acțiunilor noastre la nivel internațional prin Consulatele și Ambasadele României. Am creat relații stabile cu organizații naționale și internaționale, inclusiv un parteneriat de lungă durată cu Untold Festival, parteneriate în cadrul târgurilor universitare alături de QS Universities și Advent Group, și parteneriate cu entități media precum TVR Internațional, sporind vizibilitatea și susținerea proiectelor noastre.

Am dorit ca anul în curs să marcheze reafirmarea LSRS ca o organizație puternică pe plan național. Colaborarea cu alte asociații românești, precum FASMR și USR prin Studenți Români în Alianță și implicarea mea ca și co-project manager al Forumului Studenților Români de Pretutindeni, a consolidat legăturile noastre și ne-a oferit o platformă comună pentru a acționa în interesul studenților români. În plus, ca organizator al Galei LSRS 2023, am avut oportunitatea de a crea un eveniment remarcabil la Palatul Parlamentului, marcând cu succes importanța LSRS la nivel național prin participarea guvernului româniei și a instituțiilor relevante din mediul privat și asociativ, dar și internațional, prin prezența Ambasadelor Italiei, Coreei și Olandei.

De asemenea, am urmărit să obținem și mai multă recunoaștere pe plan internațional prin organizarea Conferinței Future of European Law & Society la Parlamentul European din Bruxelles. Evenimentul a reprezentat o platformă esențială pentru discutarea unor teme importante despre viitorul dreptului și societății în context european. Evenimentul a facilitat și colaborarea cu asociații studențești internaționale precum ELSA sau Junior Entreprises, ceea ce ne-a consolidat reputația de parteneri de încredere și promotori al schimbului de idei.

Consider că este esențial să facilităm conceptul de cooperare internațională, unul pe care comunitatea noastră îl reprezintă prin existența sa și prin acțiunile din ultimul an. În acest sens, doresc să duc mai departe Departamentul de Cercetare pe care l-am facilitat în 2023, oferindu-le acces constant la surse sigure și actualizate în domeniile de interes actorilor instituționali. Protocolul de Colaborare semnat cu Prim-Ministrul Ciucă reprezintă un punct culminant al succesului acestui departament, ilustrând potențialul real și susținerea meritată în 2024.

În cadrul LSRS, cred cu tărie în forța echipei noastre și în capacitatea noastră de a atinge obiective din ce în ce mai înalte. Cu un program construit pe baza feedback-ului vostru, îmi propun să conduc LSRS într-o nouă eră de creștere și excelență.

Prin urmare, mă angajez să:

 1. Continui consolidarea relațiilor cu alte asociații de tineret și să extind colaborările la nivel național și internațional.
 2. Încurajez și susțin dezvoltarea Filialelor, oferindu-le resursele necesare pentru a atinge obiectivele stabilite.
 3. Implementez programe de onboarding pentru membrii noi, asigurându-mă că toți voluntarii sunt bine pregătiți și implicați în activitățile LSRS.
 4. Consolidez și dezvolt platformele online ale LSRS pentru a facilita comunicarea și colaborarea eficientă între membrii noștri.
 5. Promovez imaginea LSRS la nivel național și internațional, evidențiind contribuțiile studenților români la nivel global.
 6. Încurajez responsabilitatea în toate activitățile LSRS, asigurându-mă că membrii noștri sunt informați și implicați în deciziile organizaționale.

Vă mulțumesc sincer pentru atenție și pentru încrederea acordată până acum. Sunt deschisă să răspund întrebărilor voastre și să discutăm în detaliu despre viziunea și planurile mele pentru viitorul LSRS.

Secretar General

Andrada Balmez

Salut! Sunt Andrada – presupun că unii dintre voi mă știu deja ca persoana care s-a ocupat de
Trezorerie în ultimul an, după ce mi-am început activitatea în LSRS în departamentul de
Comunicare, cu puțin timp înainte de a începe pandemia, departament în care am fost activă prin
sugerarea unor noi idei de proiecte pentru campanii pe Social Media și nu numai.

Pe lângă activitatea de Trezorier, anul trecut am fost direct implicată în organizarea Galei LSRS
(atât din poziția de coordonator al Concursului, cât și în ziua evenimentului pe partea logistică) și
a conferinței The Future of European Law. Sunt mândră să spun că am reînceput seria LSRS Mental
Health întrucât am considerat că LSRS este locul ideal de a face o verificare ocazională a stării
sănătății noastre mintale, atât ca studenți, cât și ca emigranți în alte țări, care întâmpină dificultăți
specifice în adaptarea la noul mediu.

Contactul pe care l-am avut cu voi, membrii LSRS la aceste evenimente, prieteniile pe care le-am
legat și reușitele pe care le-am obținut împreună mi-au solidificat dorința de a continua să mă
implic în LSRS, motiv pentru care în acest an îmi depun candidatura pe poziția de Secretar General.

Întrucât am realizat importanța evenimentelor pe care le organizăm, atât atunci când vine vorba
de a ne uni comunitatea, cât și atunci când vine vorba de a prezenta o imagine a noastră și a
viziunii noastre asupra lumii, unul dintre punctele cheie ale mandatului meu ar fi să continui
tradiția deja existentă, prin facilitarea organizării unor evenimente de o anvergură cel puțin la fel
de mare ca cea de până acum și eventual, în măsura posibilităților, să adaug în portofoliul nostru
noi evenimente care să ne arate potențialul ca asociație de studenți. Îmi doresc, în plus, să facilitez
cooperarea cu alte organizații studențești (și nu numai), atât de pe teritoriul țării, cât și din alte
țări.

Sper că activitatea mea nu se va rezuma doar la aceste direcții și că voio reuși să continui munca depusă
până acum, prin facilitatea colaborărilor strategice între CD și filiale dar și între filiale. Voi încerca să susțin

toți membrii și să ajut dezvoltarea filialelor, dar și a skillurilor fiecăruia prin colaborări strategice si
programe de mentorat dedicate membrilor noștri. Voi încerca să dau voce studențior români din
străinătate prin implicarea în luarea decizilor care ne afectează în mod direct și voi avea mereu o ureche
deschisă la sugestile și dorințele voastre.

Și pentru că îmi doresc ca această poziție să fie sub semnul deschiderii și al comunicării, îmi doresc să port
dialoguri cu oricine are întrebări așa că nu vă sfiiți să mi le adresați! 🙂

(doar) gânduri frumoase,
Andrada

Vicepreședinte Resurse Umane

Diana Andreea Nan
Stimată comisie de alegeri și dragi colegi,
Numele meu este Diana Andreea Nan, am 24 de ani, sunt studentă a programului de masterat Public and Social Policy and Human Resources a Universității Masaryk din Brno, Cehia și absolventă a facultății de Științe Politice a Universității din Viena, Austria. În noiembrie 2022, împreună cu alte două studente românce din Viena, am reușit să reactivăm filiala LSRS Austria, iar în decurs de un an, am reușit împreună să creștem la numărul actual de 12 voluntari, să organizăm evenimente de interes pentru comunitatea de studenți din Viena, precum evenimente de networking, vizite culturale la diferite muzee și instituții locale.
Prin acest email doresc să îmi exprim interesul de a candida în acest an pentru postul de Vicepreședinte al departamentului de Resurse Umane din cadrul Consiliului Director. În calitate de vice-coordonator al filialei LSRS Austria și director al departamentului intern de Resurse Umane, am avut un rol activ în promovarea filialei către publicul țintă, în întregul proces de recrutare și onboarding, precum și în organizarea de team building-uri pentru a menține o atmosferă prietenoasă și armonizată în filială. După un an de activitate, pot spune cu mândrie că filiala a crescut ușor, dar sigur, și s-a dezvoltat frumos cu ajutorul membrilor minunați care se implică cu suflet și vin cu idei superbe. Consider că experiența acumulată atât prin gestionarea filialei, cât și cunoștințele teoretice din cadrul studiului de masterat, mă califică pentru postul vacant.
Știu cât de greu este să gestionezi o echipă relativ mare, și înțeleg riscurile aferente – termene limită nerespectate, lipsa unui feedback. Pentru a încerca să depășim aceste blocade, încrederea reciprocă este necesară. Aș vrea să organizez la începutul mandatului întâlniri nu doar cu directorii de HR, dar și cu board-ul filialelor în parte, pentru a cunoaște voluntarii respectivi, pentru a înțelege mai bine strategiile individuale de HR la nivel de filială, dar și pentru a analiza mai bine dinamica filialelor din punct de vedere HR. Consider că fiecare filială are dreptul de a se organiza așa cum dorește, dar anumite valori și task-uri ar trebui să aibă o abordare comună.
Știu, de asemenea, că un an nu este suficient să îți îndeplinești toate țelurile, și trebuie să rămânem realiști. Continuitatea și comunicarea sunt aspecte importante pentru mine, de aceea, programul meu electoral va fi focusat primordial pe continuarea evenimentelor și proiectelor inițiate de Pati, centralizarea informațiilor legate de filiale și comunicarea periodică cu membrii filialelor. Prin intermediul formularelor anonime de feedback, și prin metode asemănătoare de evaluare, consider că este important să avem un „puls” al sentimentelor din fiecare filială pentru a evita din timp posibile conflicte, interne și interfiliale.
Altfel spus, departamentul de Resurse Umane sub mandatul meu poate fi descris ca un „safe space” pentru fiecare voluntar, indiferent de filială și funcție, dar și un loc de ghidare, învățare și creștere comună, bazată pe integritate, comunicare, respect și înțelegere, o „agora a ideilor” și un intermediu de împrietenire și solidaritate. Este important să ne axăm pe colegii noștri și pe nevoile lor, pentru a-i motiva, pentru a-i îndruma și pentru a dezvolta în continuare armonios LSRS.
Acestea fiind spuse, vă transmit candidatura mea pentru alegerile ce urmează și, indiferent de rezultat, mă bucur enorm că am avut și voi avea în continuare ocazia de a lucra și distra alături de oameni cu valori și principii integre, care în fiecare zi încearcă să facă ceva mai bun ca ieri.
Cu drag,
Diana

Vicepreședinte Filiale

Eduard Bălănici

Stimați colegi,

Numele meu este Eduard Bălănici, am 22 de ani și sunt student în anul III în Olanda, la Universitatea Twente din Enschede. Urmez cursurile programului „Bachelor of Science International Business Administration”.
Fac parte din LSRS de aproximativ 3 ani. Primul meu contact cu LSRS a fost pe la sfârșitul anului 2020, când am decis să mă alătur echipei din cadrul LSRS Olanda, din dorința de a ajuta studenți, de a face voluntariat și de a crea un networking puternic alături de alți studenți români.
Am deținut anterior funcția de Director Relații Externe (2021 – 2022), unde principalul meu rol a fost să repar relațiile strategice dintre Filiala Olanda și alte organizații (companii partenere, sponsori, ambasadă) deteriorate din cauza pandemiei, și mai apoi funcția de Coordonator (2022-2023), unde principalul meu rol a fost să coordonez și să verific buna funcționare a departamentelor din cadrul Filialei Olanda, să particip la evenimente de interes public organizate de către Ambasada României în Țările de Jos și să reprezint interesele filialei atât pe plan intern (în LSRS) cât și pe plan extern (în relație cu alte organizații).
De-a lungul timpului, am fost implicat și activ în diverse evenimente create de către LSRS, câteva dintre acestea fiind „LSRS Worldwide Conferences in The Netherlands” (numit și ”Romanian Networking Event”), ”GALA LSRS 2023: Construim Prezentul”, unde am deținut rolul de consultant Relații Externe și ”Future of European Law”, organizat la Bruxelles în cadrul Parlamentului European. Pe lângă aceste evenimente, am avut rolurile de voluntar Externe și Administrativ în cadrul ”Forumului Studenților Români de Pretutindeni” organizat la București.
În prezent, ocup poziția de consultant al Departamentului de Filiale, unde rolul meu principal este de a dezvolta strategii de comunicare și de menținere relații între Central și filiale, pentru a asigura transparență, eficiență și o buna funcționare a componentelor funcționale din cadrul LSRS.
Pe durata mandatului 2023-2024 îmi doresc să eficientizez cât mai bine și în cel mai corect mod relațiile dintre filiale și Central, din prisma faptului că LSRS este o organizație unitară, astfel încât buna funcționare și imaginea fiecărei filiale influențează în mod direct întreg LSRS, același lucru fiind valabil și pentru Central. Consider că transparența și comunicarea sunt doi factori cruciali în asigurarea unei funcționalități cât mai bune.
Câteva lucruri concrete pe le propun pentru mandatul 2022-2023 sunt:
 1. Întâlniri CEx o cel puțin o dată pe lună, pentru a asigura unitate în LSRS
 2. Întocmirea de formulare de completat de către conducerea filialelor, pentru a fi informat periodic de planurile și dorințele fiecărei filiale, pentru un sprijin cât mai rapid și eficient din partea echipei Consiliului Director
 3. Suport prin întâlniri online cu conducerea filialelor pe Google Meets ori de câte ori este nevoie
 4. Comunicarea și raportarea dorințelor din partea filialelor către echipa Consiliului Director
 5. Consultanță și sprijin în privința situației fiecărei filiale si a proiectelor LSRS.
Pentru a realiza obiectivele menționate mai sus, mă voi folosi de experiența mea anterioară de voluntariat, de abilitățile mele în comunicare, lucru în echipă, coordonare, întocmire de  planuri și creare de procese verbale (minute) în cadrul ședințelor, și nu în ultimul rând, de suportul viitorilor mei colegi din cadrul Consiliului Director dar și de al vostru, tuturor membrilor LSRS.
Aștept cu nerăbdare să ne revedem curând și îmi doresc ca să creștem, să ne dezvoltăm împreună și să avem momente frumoase, de neuitat în cadrul LSRS. Vă mulțumesc !

Vicepreședinte Relații Externe

Janeta Stroe

Bună tuturor!

Mă numesc Janeta Stroe, absolventă a programului de Master în Management Internațional la Madrid, originară din Craiova și actualmente activă în domeniul Consultanței. Cu drag vă prezint candidatura mea pentru funcția de Vicepreședinte Relații Externe în cadrul LSRS.

Experiența mea în cadrul LSRS a început acum un an și puțin, când am început să mă implic în calitate de Director de Relații Externe, ajungând în prezent să fiu coordonatoarea adjunctă în filiala Spania. În ultimul an, am participat activ ca voluntar la organizarea Galei LSRS 2023 și am contribuit în ultimele luni ca voluntar în cadrul departamentului de Relații Externe al CD, participând în paralel și la alte proiecte ale LSRS.

Reflectând asupra experiențelor din ultimul an, am identificat o oportunitate crucială de a aduce mai multă ordine și coeziune în planul relațiilor externe ale LSRS. Astfel, motivul principal pentru candidatura mea este dorința de a dezvolta și consolida prezența LSRS la nivel global, creând o structură mai organizată și eficientă în relațiile externe. Derivand motivația mea principala pentru candidatura la funcția de Vicepreședinte Relații Externe din dorința de a dezvolta și consolida prezența LSRS.

Consider că în acest moment, este esențial să ne unim forțele pentru a dezvolta proiecte menite să sprijine studenții din diverse țări. Obținerea unei finanțări externe, provenind din colaborări la nivel înalt ale LSRS, este crucială pentru continuarea și extinderea activităților noastre.

Pentru mandatul acestui an, îmi propun să încheiem colaborări cu noi organizații și asociații studențești, precum și cu entități naționale. Acest lucru ar contribui la creșterea numărului de potențiali parteneri, extinzând astfel baza de date a LSRS și facilitând o expunere mai directă și concretă în fața comunităților noastre.

Doresc să readucem LSRS în centrul atenției ca o organizație puternică, fiind necesar sa participam activ în diverse activități și stabilind noi conexiuni, nu doar pe plan instituțional, ci și corporate, identificând parteneriate de tip win-win, și unificând eforturile de toate filialele.

În același timp, sunt conștientă că pentru a atinge aceste obiective ambițioase, este esențial să cultivăm un spirit de colaborare și sinergie între toate filialele LSRS. Propun înființarea unui forum de schimb de idei și experiențe între filiale pe partea de Relații Externe, creând astfel un mediu în care fiecare filială să poată contribui la succesul comun al LSRS. Prin unificarea eforturilor, vom putea identifica practici eficiente și strategii care să ne propulseze către noi orizonturi și să creeze un impact semnificativ.

Vă mulțumesc anticipat pentru susținere și încredere.

Cu drag,

Janeta Stroe

Amalia Veronica

Încep printr o scurtă prezentare , numele meu este Amalia Veronica ,21 ani. 21 de ani pe care i am petrecut in Spania , dat faptul ca m am născut aici  . La momentul actual sunt studenta în ultimul an de Drept la Facultatea UCM (Madrid ) . Obiectivul meu profesional e de a termina facultatea și de a ma muta în Romania pentru aplicarea la Institutul Magistraților . Până să ajung sa iau aceasta decizie , mi am luat viața in mâini  cu diverse joburi care m au ajutat sa cresc din punct de vedere profesional  și personal . Am lucrat ca administratoare  la un departament legal (BRAVO PUENTE ABOGADOS ) , la consulting (LEGALDPO) , call-center (Santander) și la departamentul legal ca stagiar la Bankinter. Prin asta vreau sa zic ca mi am încăpătat cu parcursul acestor experiențe ,abilitați comerciale , cu publicul în  special și de a lucra cu propria mea disciplină.  De mică mi a plăcut relaționarea cu oameni , ba  chiar idea când am început facultatea era sa fac Relație Internaționale . Am și noroc ca îmi plac limbile străine ( dețin englez C1, franceza b2 și am început sa învăț turca din pasiune propie ) . Cu aceasta prezentare care poate a devenit lunga ulterior , mi as dori sa solicit din nou candidatura mea pentru aceasta funcție .

MANDATUL meu .Prin deținerea acestei funcții,   baza mea va fi sa promovez  cooperarea externa pe care am putea o avea ca asociație . In așa fel as propune diverse proiecte de Antreprenoriat studențesc in care să venim cu idei și sa ne organizam pentru a desfășura proiecte cu studenți romani din alte țări  . Totodata as încerca sa luptam  sa continuam  ca asociație noastră  studențească să colaboreze în spații precum Brussels . Pe această idee , putem aplica si pentru a crea cât mai multă tangenta cu restul studenților făcând meeting-uri im care sa ne punem în ordine probleme socio-politice pe care le vedem in Romania . Propun totodata , sa cream un program Anticorupție ca studenți romani care isi doresc ca țara lor natală  să nu întâmpine nicio iregularitate socială. În acest program ne vom pune în cooperare pentru a încerca sa căutam soluții  în solvență  acestui probleme . Propun acest mandat ca studentă în Spania care se gândește la un viitor in Romania .

Amalia Veronica .

Vicepreședinte Comunicare

Alexandra Runceanu

Bună, sunt Alexandra, studentă în al doilea an la Marketing Management, la Hanze University of Applied Scenices, Groningen, Olanda. Îmi doresc să aplic pentru postul de Vicepreședinte Comunicare, în prezent fiind membră a departamentului de Comunicare al filialei Olanda.

Sunt o persoană prietenoasă și deschisă, căreia îi place să lucreze atât în echipă, cât singură și să ducă la bun sfârșit tot ceea ce își propune. Fiind implicată în diverse activități de voluntariat încă din liceu, am devenit o persoană organizată, care știe să își managerieze foarte bine timpul. În urma activităților de voluntariat, am învățat să comunic eficient, atât verbal, cât și în scris, cu diverse tipuri de persoane.
Sunt o persoană atentă la detalii, căreia îi place ca totul să iasă pe cât posibil perfect, atât din punct de vedere vizual, cât și funcțional.

Candidez pentru acest post deoarece îmi doresc să ajut echipa LSRS să ajungă la cât mai mulți studenți români din străinătate pe care să îi ajute și să le ofere o comunitate unde se pot simți ca acasă.

Pe parcursul mandatului,îmi propun să amplific impactul organizației prin creșterea vizibilității pe platformele de social media, în special Instagram și TikTok, postând, pe lângă postările informative, și story-uri interactive care generează engagement.

Mulțumesc!

Alexandra Runceanu

Trezorier

Ilinca Panait

Mă numesc Ilinca Panait și candidez pentru poziția de trezorier. Sunt studentă în ultimul an de licență  la King’s College London, la programul de Global Health and Social Medicine.

Intenția de a candida pentru această poziție este fondata de familia pe care am găsit-o în LSRS, filiala UK, din care fac parte, cat și LSRS worldwide. Ceea ce mă recomandă pentru acest post este experiența mea profesională în consultanță și ca profesor de matematică la DLD College, un boarding school în Londra.

Ca plan electoral, îmi propun să reușim să găsim împreună strategii de fundraising și sponsorizare.

Cenzor

Ana Bharucha

Ma numesc Ana Bharucha si sunt coordonatoarea filialei din Canada si doresc sa candidez pentru postul de Cenzor. Consider ca as fi de ajutor pentru comisie deoarece consider ca as fi o influenta pozitiva pe zona de sfaturi, comunicare si diviziune pentru LSRS. Sunt o persoana calculata dar totusi mereu deschisa la idei noi, asadar cred ca voi beneficia echipei.

O zi buna,
Ana.
Alexandra Matei

Bunaa! Eu sunt Alexandra și fac parte din filiala Olanda din mai 2022, in prezent ocupand rolul de coordonator al filialei. În cadrul Board-ului anterior, am avut plăcerea de a coordona departamentul de Relații Externe.

În timpul liber, îmi place sa petrec timp in natura și să citesc, sa explorez locuri noi și să încerc a lot of good food :). În Olanda studiez ICT&Media la Fontys UAS in Eindhoven.
Am participat și in organizarea Galei LSRS de anul acesta, in cadrul departamentului de Relații Externe, unde alături de colegi, am încercat sa atragem cat mai mulți sponsori și parteneri pentru Eveniment.
Comunitatea LSRS m-a ajutat foarte mult pe parcursul anilor mei in Olanda, și îmi doresc sa ajut in continuare la promovarea ideilor și valorilor ei.
Îmi doresc sa candidez pentru una din cele 3 funcții in cadrul Comisiei de Cenzori a Consiliului Director. Îmi propun pentru următorul mandat sa continui sa promovez valorile organizației, printre care transparenta in comunicare, încurajarea lucrului in echipa, egalitatea de șanse și responsabilitatea; totodată, vreau să contribui la activitățile planificate pentru a avea un rezultat cat mai frumos impreuna.
Tudor Ștefănescu

Bună ziua,

Mă numesc Tudor Ștefănescu. În prezent sunt înscris la doctorat în istorie, în cadrul Universtății Tor Vergata din Roma.
Actualmente fac parte din departamentul de Comunicare a filialei Italia. În ultimul timp m-am ocupat, în cadrul filialei, atât la organizarea mai multor proiecte, cât și la scrierea articolelor pentru paginile de social media.
Prin prezenta, doresc să candidez într-una din cele trei poziții din cadrul comisiei de cenzori.  Motivez candidatura mea prin faptul că vreau să aduc o contribuție la felul în care se supraveghează respectarea regulamentului în diverse cazuri.
Cu respect
Valentin Kiss

Motivația mea profundă pentru această alegere se bazează pe convingerea că integritatea și
transparența sunt fundamentale pentru orice organizație, mai ales într-un context studențesc. În calitate
de cenzor, văd oportunitatea de a contribui la menținerea unui mediu sănătos și etic în LSRS. Cu o
educație în domeniul științelor exacte (biologia), am dezvoltat abilități critice și analitice care mă vor
ajuta să evaluez obiectiv și să asigur conformitatea cu regulamentele și valorile organizației. Am o
înțelegere profundă a importanței transparenței și a respectării regulamentelor în mediul academic și
sunt hotărât să contribui la consolidarea acestor aspecte în cadrul LSRS. Consider că experiența mea
anterioară în organizații non guvernamentale, organizații studențești dar și guvernamentale mă
pregătește să gestionez responsabilitățile asociate cu funcția de cenzor. Sunt convins că capacitatea mea
de a comunica eficient, precum și angajamentul meu față de etică și corectitudine, vor aduce o
contribuție semnificativă la buna funcționare a organizației. Prin aplicarea pentru acest post, îmi doresc
să aduc un aport pozitiv și să susțin menținerea standardelor înalte de integritate.

Cu sinceritate,
Valentin

Tiberiu Marian
Întrucât esența lucrurilor contează, vă enumerez punctual detaliile relevante despre persoana mea:
– Membru activ al filialei LSRS Germania;
– Moderator în comitetul de energie și mediu al FSRP 2023. Membru al aceluiași comitet în cadrul FSRP 2022;
– Mențiune obținută în cadrul galei LSRS 2023 la categoria STEM Master;
– Variile situații și evenimente din viață m-au ilustrat ca fiind un lider eficient și empatic;
– Fiecare dintre noi are o voce ce merită auzită. Tratez cu respect orice propunere/inițiativă venită din partea colegilor;
– Nimeni nu este perfect, mai ales eu =). Am învățat să accept criticile și să implementez feedback-ul venit de la alții;
Obiective, respectiv motive pentru care îmi anunț candidatura:
– Susținerea și încurajarea filialelor mai puțin active în desfășurarea de proiecțele(podcast-uri cu profesori de la universități pe teme relevante etc…);
– Încurajarea cooperării dintre filiale, lucru pe care cel puțin eu îl observ deficitar;
– Îmbunătățirea networking-ului între membrii LSRS. Spre exemplu, gala LSRS strânge destul de mulți membri LSRS -> prelungirea galei cu un teambuilding LSRS este o sugestie;
– Pe lângă FSRP, susțin implicarea LSRS și în alte proiecte cu restul asociațiilor studențești;
– Implicarea reală în inițiative de promovare în România a tinerilor cu studiile terminate în străinătate. Cooperarea cu programul Repatriot. Organizarea de către LSRS a unui târg de cariere cu multinaționalele din România. Etc… putem dezvolta foarte mult aici;
– Tot ceea ce prezint mai sus vine cu o mare doză de optimism. Cu toate acestea, rămân realist și pragmatic în ceea ce privește demersurile și consider că doar împreună, formând o echipă, vom reuși să promovăm LSRS mai departe.