Colaborare între Ministerul Tineretului și Sportului si LSRS

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, s-a întâlnit astăzi, 2 septembrie, cu reprezentanții LSRS (Liga Studentilor Romani din Strainatate), Robert Stredie (președinte) și Decebal Mohîrţă (secretar general), pentru a semna un protocol de colaborare cu scopul de a promova imaginea României și a identității românești către studenții români din străinătate.
Protocolul presupune, printre altele, promovarea internship-urilor din România către studenții români din străinătate, creșterea implicării lor în comunitățile românești și crearea de oportunități profesionale pentru aceștia în țara noastră.

În vederea creării unei piețe de muncă românești mai tentante, mai primitoare, Robert și Decebal au venit cu propuneri punctuale precum crearea unor poziții de internship în cadrul Ministerul Tineretului și Sportului și recunoașterea și valorificarea sportivilor români formați în străinătate.

 

Un alt subiect de discuție a vizat Consiliul National Pentru Tineret, familiarizarea studenților români din străinătate cu politicile publice de tineret din România și modul în care ei pot participa la crearea lor, aceasta fiind o prioritate a ministerului în momentul de față. Ministrul și-a mai manifestat disponibilitatea și deschiderea permanente de a asculta, analiza și de a pune în practică propunerile tinerilor, ideile lor de proiecte, subliniind faptul că acest lucru este o normalitate, nu doar o obligație instituțională care se va respecta de acum înainte.

.