Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a lansat pe 1 iunie 2018 cel de-al cincilea sondaj „Studiile în străinătate și întoarcerea acasă”. Pentru a afla părerile câtor mai mulți români cu experiență de studiu în străinătate, LSRS prelungește perioada de completare a chestionarului până pe 1 decembrie 2018.

Sondajul LSRS se adresează tuturor românilor care au studiat cel puțin un semestru în străinătate (program de studii integral sau bursă Erasmus). Prin intermediul acestui sondaj, LSRS își propune să determine domeniile de studiu preferate de către tinerii români peste hotare, ce îi motivează pe aceștia să studieze în străinătate și cât de mulțumiți sunt de experiența lor, dar și care sunt perspectivele profesionale ale acestora, în România sau străinătate.

Invităm toți studenții și absolvenții români din străinătate să participe la Sondajul LSRS și să îl distribuie în mediul online, pentru a afla părerea a câtor mai mulți tineri români. Chestionarul poate fi completat la acest link:

După finalizarea colectării răspunsurilor, LSRS va prelucra și analiza informațiile colectate și va face public un raport detaliat al celui de-al cincilea Sondaj LSRS în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, pe 8 ianuarie 2019.