COMUNICAT DE PRESĂ

Gala LSRS 2023 – Construim prezentul – 19 mai 2023

 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță extinderea concursului din cadrul Galei LSRS 2023, pentru a oferi mai multor studenți oportunitatea de a aplica. Înscrierile pentru Premiile LSRS pentru Excelență Academică se pot trimite acum până la data de 8 martie 2023

Scopul concursului este de a recunoaște și promova simultan excelența tinerilor români, plecați la studii în afara țării. Premiile sunt acordate pentru reușite în diverse sfere, precum cea academică sau implicarea studenților în comunitate. Cele 8 Categorii de Premii se împart în trei Academice: Premiul Științe Umaniste, Premiul STEM, Premiul Științe Socio-Economice (diferențiate pe nivelul de studii: Licență, Master, Doctorat și Postdoctorat) și cinci Speciale: Premiul “Construim Prezentul”, Premiul Studentul Român al Anului din Cadrul ERASMUS, Premiul Studentul Anului în România, Premiul “Inovăm Viitorul”, Premiul pentru Arte. 

Înscrierile pentru Premiile LSRS pentru Excelență Academică sunt acceptate până pe 8 martie 2023, ora 23:59 și se realizează exclusiv online la https://lsrs.ro/gala-lsrs-2023/ , de unde puteți afla și regulamentul detaliat al concursului, procedura de aplicare sau criteriile de eligibilitate/ jurizare. 

În data de 19 mai, Liga Studenților Români din Străinătate își propune să aducă studenții și absolvenții români de pretutindeni înapoi acasă pentru a le premia și recunoaște, la nivel național și nu numai, eforturile depuse pe parcursul studiilor în străinătate. Pentru mai multe detalii sau noutăți, toți cei interesați ne pot urmări pe diverse platforme, precum Facebook la @lsrs.romania sau pe Website-ul nostru https://lsrs.ro/.

 

DESPRE LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o asociație neguvernamentală, apolitică și echidistantă care se ghidează după două valori cardinale importante: educația tinerilor și promovarea culturii române în străinătate. Pe termen mediu și lung, LSRS își setează ca obiective principale sprijinirea românilor ce studiază în străinătate și crearea unei legături stabile între aceștia și România. În acest context, LSRS promovează cultura română peste hotare prin numeroase proiecte locale și internaționale.

Pe plan intern, LSRS încurajează creativitatea, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi din fiecare filială și de asemenea promovează coeziunea între studenții din filiale diverse, ce se întind pe toate continentele. În același timp LSRS promovează drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și o atitudine pozitivă față de perspectivele orientării lor spre țară.