REGULAMENT Gala LSRS – O nouă viziune | EDIȚIA A XI-A
Prezentarea proiectului
„Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” este un proiect al Ligii Studenților Români din Străinătate care se încadrează în misiunea sa statutară, ce se va desfășura în cadrul evenimentului „Gala LSRS – O Nouă Viziune” în data de 7 Ianuarie 2020.
Scopul proiectului este de a promova și de a premia excelența academică în rândul studenților români de pretutindeni.
Descrierea competiției
„Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” este o competiție la care pot candida studenți români înscriși la programele de licență, masterat, doctorat, post-doctorat sau absolvenții care îndeplinesc criteriile de eligibilitate prezentate mai jos.
Categorii de premii
La această ediție a „Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” se vor decerna următoarele categorii de premii:
- Studentul Român al Anului din America de Nord
- Nivel universitar (licență, masterat) + Nivel post-universitar (doctorat, post-doctorat)
- Studentul Român al Anului din Europa*
- Nivel universitar (licență, masterat)
- Nivel post-universitar (doctorat, post-doctorat)
- Studentul Român al Anului de pe alte Continente
- Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS
- Premiul Special în Arte
- Studentul Anului în România
- Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate
*Pentru Studentul Român al Anului din Europa se vor acorda câte două premii, corespunzând nivelurilor: universitar (licență și masterat) și post-universitar (doctorat și post-doctorat).
Toate candidaturile, cu excepția celor pentru „Studentul Anului în România”, intră automat și în competiția pentru marele premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate.
Juriul
Jurizarea candidaților se va desfășura în două etape. Preselecţia va fi realizată de către laureații edițiilor anterioare ale Galei LSRS, iar selecţia finală de un juriu format din personalități ale mediului academic, administrației publice, societății civile și al mediului de afaceri.
În cazul competiției pentru Premiul Special în Arte, jurizarea va fi realizată de către experți consacrați în domeniul Artelor.
Drepturile participanților:
- Să participe la evenimentul „Gala LSRS – O Nouă Viziune” fără a li se percepe niciun fel de taxe;
- Să le fie evaluată candidatura atât în vederea primirii distincției în cadrul categoriei pentru care au candidat, cât și pentru distincția „Studentul Român al Anului din Străinătate” (cu excepția candidaturilor pentru „Studentul Anului în România”);
- Să promoveze pe orice canal de comunicare participarea la „Gala Studenților Români din Străinătate”, precum și posibilele distincții obținute.
Obligațiile participanților:
- Să respecte Regulamentul competiției și deciziile juriului;
- Să pună la dispoziția organizatorilor sau a juriului, dacă este cazul, documente suplimentare care să detalieze informațiile trimise către LSRS privind rezultatele obținute și activitățile desfășurate și înscrise în competiție;
- Să colaboreze cu organizatorii în vederea realizării unor documentare legate de proiect (de exemplu: materiale audio-video, mărturii ale beneficiarilor etc);
- Să nu angajeze numele „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, „Gala LSRS – O Nouă Viziune” sau „Liga Studenților Români din Străinătate” în contexte care pot aduce prejudicii imaginii proiectului și/sau organizatorilor săi.
- Să fie prezenți la ceremonia de decernare a premiilor pentru „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” din 7 ianuarie 2020 în cadrul Galei LSRS – O nouă viziune, dacă se află printre finaliști; în caz contrar, organizatorul poate decide acordarea premiului următorului student ce îndeplinește condițiile prezentului regulament.
Procedura de înscriere
Înscrierea în competiția „Gala LSRS – O Nouă Viziune” se realizează prin completarea formularului online disponibil la www.lsrs.ro/gala-lsrs-2020//concurs. Fiecare candidatură acceptată, cu excepția celor pentru „Studentul Anului în România”, intră automat și în competiția pentru Marele premiu „Studentul Român al Anului din Străinătate”.
Documentele necesare pentru înscrierea în competiție sunt:
- CV de maxim 2 pagini (în limba română) salvat cu denumirea NumePrenumeCV
- Scurtă descriere personală, mentionand activitățile desfășurate de candidat în limba română, scrisă cu diacritice, la persoana I, salvată cu denumirea NumePrenumeDescriere. Opțional, se poate trimite și un scurt videoclip de prezentare salvat cu denumirea NumePrenumeVideoclip.
- O poză recentă a candidatului salvată cu denumirea
Doar pentru înscrierea în concursul Studentul Român al Anului în cadrul ERASMUS este necesară completarea formularului de candidatură, disponibil online la www.lsrs.ro/gala-lsrs-2020//concurs (a se vedea Formular ERASMUS Premiile LSRS 2019).
Opțional, se poate trimite și un scurt videoclip de prezentare salvat cu denumirea NumePrenumeVideoclip.
Dacă doriți să recomandați pe cineva, o puteți face la www.lsrs.ro/gala-lsrs-2020//concurs.
După primirea candidaturii, echipa LSRS va verifica dosarul și va valida aplicația prin e-mail sau prin telefon. Candidatul trebuie să ofere în documentele de înscriere o adresă de e-mail și un număr de telefon valide. Este posibilă solicitarea de materiale suplimentare în cazul în care aplicația nu este completă.
O candidatură înscrisă în competiție va fi evaluată de juriu după ce va fi trimisă prin e-mail și doar după ce LSRS va verifica validitatea documentelor transmise și va oferi feedback candidatului.
Înscrierea în competiție implică acceptarea termenilor și condițiilor din prezentul Regulament. Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita revizuirea informațiilor din dosarele ce conțin greșeli sau omisiuni flagrante și vor acorda asistență participanților pe întreaga perioadă de înscriere.
La solicitarea organizatorilor, participanții trebuie să poată prezenta acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze informațiile din documentele de candidatură. În cazul în care se vor constata neconcordanțe sau candidatul se va găsi în imposibilitatea de a demonstra informații esențiale din dosarul de candidatură, se va lua măsura excluderii acestuia din concurs sau retragerea distincțiilor primite.
Dreptul de autor
Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi în materialele de promovare ale Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate numele participanților, informații din cadrul documentelor trimise, fotografii sau alte materiale legate de activitățile lor academice.
Criterii de eligibilitate
Candidatul trebuie să aibă în vedere aceste criterii în momentul trimiterii documentelor de înscriere. Organizatorii își rezervă dreptul de a elimina din concurs înscrierile care nu corespund criteriilor de eligibilitate prezentate mai jos:
- Sunt eligibili studenții români din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2018/2019 la universități din străinătate, inclusiv cei care au absolvit în anul 2019.
- Pentru premiul „Studentul Român al Anului în cadrul ERASMUS” sunt eligibili studenții care au obținut minim 30 ECTS/semestru, respectiv 60 ECTS/an academic. Studenții trebuie să fie înregistrați la o universitate din România, stagiul Erasmus putând a fi desfășurat la orice universitate din lume.
- Pentru premiul „Studentul Anului în România” sunt eligibili studenții români din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2018/2019 la universități din România, inclusiv cei care au absolvit în anul 2019.
- Pentru „Premiul Special în Arte” sunt eligibili studenții români în domeniul Artelor din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2018/2019 la universități din România sau străinătate, inclusiv cei care au absolvit în anul 2019.
Atenție! Finaliștii edițiilor anterioare ale Galei Studenților Români din Străinătate nu sunt eligibili pentru a se mai înscrie la o nouă ediție a concursului „Premiile LSRS pentru Excelența Academică în Străinătate”.
Criterii de Evaluare
Academic :
- Rezultate notabile și mențiuni speciale în domeniul de studiu 1’ domeniul artistic
- Activitate științifică (publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice etc.) 2’ Creație artistică / interpretare (expoziții, concerte, interpretare, publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice, etc.)
Activități extra-curriculare :
- În plan social: implicare socială (activități de dezvoltare comunitară, strângere de fonduri, proiecte umanitare, proiecte implicând comunitatea românească sau promovând imaginea României)
- În plan personal: participări la concursuri, școli de vară, stagii de perfecționare sau activități remunerate, expoziții personale sau de grup, dezvoltare hobby(-uri) etc.
1 Pentru Premiul Special în Arte
2 Pentru Premiul Special în Arte
Pentru fiecare din cele 4 criterii de jurizare, juriul va acorda candidatului o notă de la 1 la 5.
Legenda notare:
1 – slab
2 – atinge criteriul într-o mică măsură
3 – întrunește suficient criteriul
4 – se remarcă prin realizări bune, peste medie
5 – se remarcă prin excelență la acest aspect, este foarte bun
Pentru stabilirea notei finale, proporțiile pentru fiecare criteriu vor fi decise prin consultări cu membrii juriului, însă, ca în fiecare an, accentul se va pune pe activitatea academică.
Criteriu de departajare (în caz de egalitate de punctaj): Clasamentul universității pentru domeniul academic în care se încadrează studiile candidatului
Conflict de interese
Membrii echipei de organizare a Galei Studenților Români din Străinătate nu pot participa la competiția „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”.
Notă: Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba datele competiției și se obligă să anunțe orice modificare în regulament pe website-ul oficial al competiției: www.lsrs.ro/gala-lsrs-2020/
Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina web a evenimentului: www.lsrs.ro/gala-lsrs-2020/ sau să trimiteți un e-mail la adresa [email protected].