



Finaliști - Europa Licență

Erasmus University Rotterdam (membru B&R Beurs Investment Society) Rotterdam, Olanda
• Bachelor of Science in Double Degree Econometrics & Economics
Andreea este pasionată de studiul economiei, fiind implicată în activități de cercetare la Erasmus University Rotterdam. Are o dublă calificare în domenii precum Econometrie și Economie, publicând în același timp articole în prestigioase reviste internaționale. În urma performanțelor ei academice a fost promovată ca Teaching Assistant ceea ce i-a oferit posibilitatea de a preda la rândul ei economie la universitatea olandeză.
Mai mult, Andreea a câștigat experiență de muncă participând la numeroase internship-uri cu activități centrate pe simbioza dintre economie, matematică și inteligență artificială.

University College London (UCL)
Master Integrat în Inginerie Civilă; Minor în Matematică Aplicată;
Deși student în Marea Britanie, la UCL, Omar Hamod a ales să se implice în EFdeN, ONG-ul ce va reprezenta România la Solar Decathlon 2022, cea mai mare competiție mondială de case sustenabile, contribuind la diverse obiective ale proiectului.
A devenit student la UCL grație bursei Axeinos oferite de către facultate. De asemenea, este un membru activ al comunității de studenți de la UCL, având roluri de leadership ca președinte al societății românilor, cât și ca secretar general al societății facultății de inginerie civilă. Pe parcursul anului 2020-21, a fost ambasador al programului de incluziune socială de la UCL, menit să susțină elevii din medii defavorizate să acceadă în învățământul superior.
În trecut, a reprezentat România la Olimpiada Balcanică, respectiv Internațională de geografie, câștigând medaliile de aur și argint.
Planurile sale de viitor sunt să câștige experiență în cercetare, dar să și activeze în industrie în domeniul dezvoltării sustenabile, intenționând să se implice activ în acest tip de demersuri în România.

University of Manchester
BSC Management (Marketing) cu un an în industrie
Mădălina este studentă în an terminal la Universitatea din Manchester, studiind managament (marketing) cu un an în industrie, fiind bursieră pentru responsabilitate socială. În cadrul celei de a treisprezecea ediții a Conferinței anuale a studenților, profesorilor și cercetătorilor din Marea Britanie, a obținut Diploma Ambasadorului pentru rezultate deosebite și impact în comunitate.
A acumulat experiențe practice lucrând pentru diverse companii: RCI Bank (parte din Grupul Renault), TH.0, Terrabisco, Canopy Digital, University of Manchester. Ea este unul dintre ambasadorii pentru European Student Think Tank, o grupare membră în grupuri ale Parlamentului European.
A fost aleasă ca delegat pentru Forumul Economic pentru Lideri Tineri. A avut privilegiul de a participa în Future Youth Summit, un Fellowship ce încearcă să găsească soluții într-o lume afectată de COVID-19. Mădălina este leaderul unei agenții de marketing pro-bono și lucrează voluntar „în prima linie” ca ResLife advisor, acordând ajutor și suport emoțional celor cazați în căminele studențești ale Universității din Manchester.

University of Manchester
BSocSc (Hons) Sociology
Ioana a studiat sociologia în cadrul programului de licență de la University of Manchester, scriind un proiect de licență teoretic despre relația dintre cultura auto ajutorului/dezvoltării personale și ideologiile neoliberale, și efectul pe care această relație o are asupra înțelegerilor sociologice despre sine. În cadrul cursului, Ioana a primit premiul Dean’s Award for Achievement, absolvind în primii 0.5% din generația ei din întreaga Faculty of Humanities.
În paralel, Ioana s-a implicat în numeroase activități extracurriculare de voluntariat, inclusiv ca reprezentată a studenților de la facultate. De asemenea, ea este activă în diverse proiecte atât sociale ajutându-i pe studenții români din Marea Britanie, cât și culturale prin organizarea de evenimente și campanii de strângere de fonduri.
Actualmente ea urmează un program de studiu în Guvernanță Globală și Diplomațiela la University of Oxford.

University of Oxford
Master’s (MEarthSci) Degree in Earth Sciences (Bachelor + Master integrat)
Student în cadrul Universității Oxford, Victor Vescu cercetează stiințele pământului, iar în 2018 a fost singurul din Uniunea Europeană admis la acest program de studiu. La vârstă de 16 ani, a reprezentant România la Balcaniada de geografie, iar un an mai târziu a câștigat primul loc la olimpiada internațională de geografie.
În vara anului 2019, a participat la două programe de voluntariat: unul în Guiyang, China, unde a organizat o școală de vară pentru un grup de copii de 10-14 ani din zone dezavantajate, iar celălalt în Kenya, unde a contribuit la un ONG dedicat dezvoltării sustenabile a unor comunități de refugiați. Tot în acea vară, a făcut parte dintr-un proiect de săpături paleontologice în Țara Hategului.
Planurile lui de viitor sunt să urmeze un program de doctorat la Oxford sau la o universitate din Statele Unite, iar apoi să profeseze ca cercetător în științele planetare la o agenție spațială.

Queen Mary University of London
LLB (Hons) English and European Law
Alexandra a câștigat experiență în științele juridice participând la diverse internship-uri și conferințe internaționale. În același timp a fost activă în mai multe proiecte studențești ca director de marketing. Alexandra fost aleasă de Bright Network să participe la un eveniment pentru Top 100 First Year Lawyers.
De asemenea, Alexandra face parte din echipa Queen Mary Legal Advice Centre, un centru care oferă sfaturi de natură legală celor care nu-și permit. Din sute de aplicații, a fost aleasă să meargă în Caraibe, în Trinidad și Tobago, pentru un student exchange finanțat de universitate. În prezent, studiază la Universitatea din Copenhaga în cadrul programului Erasmus.
Finaliști - Europa Master

Central European University, Budapest
LL.M in Human Rights
Cezara a urmat masteratul prin acordarea bursei de merit CEU și a bursei Fundației Konrad-Adenauer, pentru rezultate remarcabile în protecția drepturilor omului. În activitatea științifică, a câștigat un grant pentru cercetare științifică din partea CEU, lucrează la o cercetare academică împreună cu un profesor universitar și a publicat două propuneri de politici publice, premiate în concursuri internaționale.
Cezara a realizat numeroase activități extra-curriculare în plan social, prin activitatea la Europuls, unde organizează voluntar cel mai mare forum anual de afaceri europene din România, în sprijinul dezvoltării comunității. În plan personal, a ajuns în marea finală a competiției Internet Generation Forum, sub auspiciile Națiunilor Unite.

University of Oxford
Licență + Master în Fizică (MPhys)
Finalizându-și masteratul în cadrul Universității Oxford, Iustin Ouatu va urma un doctorat în Fizică Atomică și Laseri DPhil (PhD). Iustin este intern în grupul de fizica densităților de energie înalte (HEDP) și a implementat cu success un emulator statistic pentru un model din fizica plasmei.
Căutând să evolueze în permanență, a făcut trei stagii de perfecționare peste vară și în mod constant îndrumă și ajută liceeni să își pună la punct dosarele și să aplice la universitate. El este in prezent si asistent de cercetare in cadrul Laserlui ELI-NP din Magurele.

University of Exeter
Master Conflict, Securitate și Dezvoltare
Diana a urmat atât programul de licență, cât și pe cel de master (în curs) la Universitatea Exeter din Marea Britanie. Aici ea se specializează în studii de securitate, implicându-se în proiecte academice ca asistent de cercetare în domeniul Securitizării. Proiectul său de master se concentrează asupra limbajului folosit de partidul German de dreapta (AfD) pe rețelele de socializare. În prezent, Diana completează un stagiu în cadrul unei companii care folosește metode de geolocație și OSINT pentru a identifica atrocități comise în Africa.

Universitatea Tehnică din Munchen
Master în Neuroinginerie
Iustina a absolvit licența în inginerie medicală la Universitatea din București, apoi un master în neuroinginerie la Universitatea Tehnică din Munchen și actualmente este înscrisă la școala doctorală de științe biomedicale, KU Leuven, Belgia.
Pasionată de neuroproteze auditive, a urmat numeroase cursuri opționale în domeniu, realizând un amplu proiect de cercetare în laboratorul de Procesare a Semnalelor Audio, modelând perceptele auditive ale purtătorilor de implanturi cohleare. Ulterior, a finalizat o lucrare de disertație în domeniul recunoașterii automate a vorbirii, ale cărei rezultate au fost evaluate cu nota maximă și publicate la conferința de specialitate SPECOM 2020 (St. Petersburg, Rusia).
De asemenea, Iustina s-a implicat și în activități de voluntariat, cu precădere în proiecte sociale precum integrarea refugiațiilor din Germania sau ajutorul educațional oferit copiilor din România din medii defavorizate.

Hôpitaux Universitaires de Genève
MSc Research Project: Child and Adolescent Psychiatry
Ștefana a absolvit programul de licență Human Neuroscience with a Year Abroad din cadrul Universității din Birmingham, Marea Britanie.
În același timp, ea s-a implicat într-un program educativ de succes pentru prevenția risipei de alimente. Campania socială SustainEatability, pe care a dezvoltat-o ca parte a programului Environmental Leadership, oferit de UpRising Marea Britanie, a dus mesajul prevenției risipei alimentare la peste 100 de persoane.
Ca membră LSRS filiala Elveția, Ștefana a participat la proiectele echipei în vederea susținerii studenților români, mai exact prin elaborarea unui ghid dedicat tinerilor ce vor să studieze în Elveția.
Nu în ultimul rând Ștefana s-a implicat în programe educaționale și pedagogice pentru copii defavorizați din România.
Finaliști - Europa PostUniversitar

Universitatea Campus Bio-Medico din Roma
Doctorand (PhD student)- Departamentul de Endocrinologie și Diabet
Anda este medic și se ocupă cu cercetarea clinică în Departamentul de Endocrinologie şi Diabet al Universităţii Campus Bio-Medico din Roma, Italia. Este membru a numeroase societăţi ştiinţifice internaţionale, dar şi revizor pentru reviste internaţionale de specialitate. Anda este autorul unui număr mare de publicații în domeniul medicinei și deține premii la competiții desfășurate în Italia și Statele Unite.
A activat în proiectul international INTERDIAB, efectuând consultaţii medicale special pentru comunitatea românească din Roma. Anda a participat alături de Dr. Andreea Soare la numeroase programe de screening metabolic dedicate comunităţii româneşti din Roma.

Universitatea Sorbonne Nouvelle din Paris
Studii Teatrale
Alexandru este regizor, dramaturg, doctor în Studii Teatrale, director și fondator al companiei pariziene de teatru La Citadelle dystopique. Alexandru și-a început studiile în Științe Politice, în România, apoi a plecat la Paris pentru a se dedica exclusiv teatrului. În anul 2016, a obținut primul grad universitar în Franța (ATER), iar în 2020, a primit calificarea de maître de conférences. A predat artă teatrală la Sorbonne Nouvelle și la Școala Superioară de Arte Dramatice din Paris.
În 2020, a devenit laureat în Palmaresul Național ARTCENA de Creație Dramatică – un prestigios premiu în Franța. Actualmente, Alexandru pune bazele unei reviste pluridisciplinare online, care va fi accesibilă tinerilor cercetători din lumea întreagă, care își doresc să publice un prim articol științific.

Karolinska Institutet, Suedia
Unit of Toxicology, IMM
Adriana este cercetător postdoctoral în cadrul Institutului Karolinska din Suedia. Cariera ei științifică a debutat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, continuând la Universitatea Lille 1 în Franța și Universitatea de Medicină Veterinară și Farmacie, Kosice din Slovacia. Munca sa de cercetare se focusează pe neuroimunologie, iar rezultatele ei au fost prezentate la numeroase conferințe internaționale, fiind publicate în 17 lucrări, apreciate și citate de comunitatea științifică din domeniu.
În ultimii ani și-am concentrat cercetările asupra leziunilor măduvei spinării (SCI). Scopul ei este de a găsi o modalitate de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu SCI, studiind procesele de regenerare, cât și diversitatea celulară de la nivelul măduvei spinării.

University of Cambridge
Doctorat în Chimie
Virgil și-a realizat studiile de licență și masterat în Berlin, la Universitatea Humboldt în domeniul chimiei. Actualmente este membru de cercetare la Colegiul Saint John’s din Cambridge, unde a obținut un doctorat în Chimie. A avut ocazia sa dezvolte o nouă clasă de „frunze artificiale” – panouri care imită plantele, producând combustibili solari din compuși simpli precum apa și dioxidul de carbon. Potențialul acestei cercetări a fost recunoscut printr-o serie de publicații în jurnale prestigioase, prin atenția primită în mass-media internațională și prin acordarea unor distincții la conferințe din Europa, India și America de Nord.
Pe lângă cercetare, Virgil a mentorat studenți, s-am implicat în evenimente de informare și într-un număr de societăți pentru a promova imaginea României in străinătate.

Universitatea Alcala, Madrid
Departamentul de Chimie Analitică, Chimie Fizică şi Inginerie Chimică
A finalizat doctoratul în Hidrologie și Managementul Resurselor de Apa la Universitatea de Alacala, Madrid, cu mentiunea Sobresaliente-Cum Laude și premiul extraordinar de doctorat. Este autoarea a 15 articole științifice, 1 brevet de invenție și 28 de comunicări în congrese internaționale. Activitatea ei științifică abordează subiecte legate de Știința Materialelor, Ecotoxicologie și Ingineria Chimică.
Activitatea ei științifică abordează subiecte legate de Știința Materialelor, Eco-toxicologie și Ingineria Chimică. Obiectivele ei principale sunt producerea materialelor nano-structurate (nano-fibre polimerice, structuri metalico-organice etc.) și interacțiunea acestora cu celule biologice pentru aplicații tehnologice și biomedicale, evaluarea eco-toxicității poluanților emergenți în mediu și impactul micro/nano-plasticelor în organisme acvatice.
Finaliști - America de Nord Universitar

Universitatea Stanford
Administrarea Afacerilor/Politici Publice
Sevda Memet urmează un masterat dual în administrarea afacerilor (program de MBA nr.1 mondial, având cea mai mică rată de admisie) și politici publice la universitatea Stanford, sub distincția de Knight- Hennessy Scholar (bursieră a unuia dintre cele mai prestigioase programe de burse academice global). Aici, Sevda cercetează inovația socială în sănătate, sectorul biotehnologiei, dezvoltă modele pentru distribuția echitabilă a vaccinului COVID-19 în țările în curs de dezvoltare și manageriază acceleratorul studențesc de startup-uri al universității în rol de Co-Președinte.
Dorește să ajute pacienții afectați de cancer prin crearea primului siste oncologic în România care se va axa pe medicină integrată și de precizie, terapii și testări genetice avansate.

Wellesley College, MA
Licență dublă în Neuroștiințe și Psihologie
De la începutul anului trecut, Julia este cercetător la MIT(Massachusetts Institute of Technology), facultate clasată ca fiind numărul unu mondial. De asemenea, Julia și-a dorit să ajute elevii din România care au același vis ca și ea să poată pleca peste ocean, astfel Julia a fondat Volo Studere.
Volo Studere ajută elevii de liceu din medii defavorizate să aibă acces la educație superioară în străinătate, iar filiala activă Vreau sa Studiez în America ajută în mod gratuit cu procesul de aplicare la facultățile din America sau la facultățile americane din Europa, prin intermediul platformei.

Universitatea din California, Los Angeles (UCLA)
Master în Biologie orală
Diana este medic rezident șef in Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială și
recent absolventă a masteratului in Biologie Orală din cadrul University of California Los Angeles (UCLA), fiind primul român acceptat în aceste două programe. Teza ei de disertație este un proiect unic, multipremiat, realizat în colaborare cu NASA și CASIS, în care a analizat efectele microgravitatiei asupra articulatiilor și tratamentul împotriva osteoporozei.
Activitatea ei zilnică este împartita între clinică, predare și cercetare. Performanța clinică a fost recent recunoscutâ de către JCO, Diana fiind selectată finalistă pentru premiul Studentul Anului în Ortodonție.

University of Rochester
Licență dublă în Genetică Moleculară și Chimie
Studentă în anul 3 la University of Rochester, Anca urmează o licență dublă în Genetică Moleculară și Chimie. Anca și-a urmat visul de a pleca în America pentru a găsi un tratament pentru boala Alzheimer, boală neurodegenerativă cronică pentru care în prezent nu există niciun
tratament complet. De vara trecută, după un internship în bioinformatică, unde a analizat expresia genelor pentru a afla ce căi moleculare sunt implicate în cancerul la colon,a început să lucreze într-un laborator care are ca țel găsirea mecanismelor moleculare folosite de diverse organisme care evită boli cardiovasculare, demență sau cancer.
Finaliști - America de Nord PostUniversitar

Johns Hopkins School of Medicine
Doctorat în Medicină
Răzvan este student la medicină la Johns Hopkins School of Medicine în Statele Unite după ce a absolvit Yale University în anul 2019 cu o diploma de licență și de master în biologie moleculară și celulară. El este recipientul unei burse de $207.000 și se numara printre puținii studenți români din SUA carora le este finanțată scoala medicală. În prezent are o activitate științifică bogată, publicând multiple articole științifice, inclusiv în JAMA, iar în 2020 a câștigat Premiul William Walker pentru cercetare științifică
Cu toate că este plecat peste Oceanul Atlantic, a rămas legat de România și încearcă sa contribuie la dezvoltarea sistemului medical românesc, fiind membru fondator din 2019 a Fundației pentru Spitalul Oncologic, un ONG dedicat construirii unui spital oncologic în Targu Mureș.

Brown University
Doctorat în Istoria Artei și Arhitecturii
Doctorand în istoria arhitecturii la Brown University, Ciprian lucrează la disertația finală, care tratează tema arhitecturii neoromânești în context global, cu o bursă oferită de Brown University. De asemenea, a fost răsplătit recent cu premiul Gill Family Foundation Stipend pentru a prezenta stilul neoromânesc în cadrul conferinței organizate de Society of Architectural Historians.
În paralel, a obținut rezultate deosebite și în practica artelor: participări la expoziții jurizate, semifinalist al concursului de autoportrete Jerry’s Artarama și câștigător al premiului Carney Institute Award. În plus, Ciprian a depus muncă de voluntariat în cadrul universității, precum coordonarea expozițiilor studenților din departamentul de istoria artei.

MIT/WHOI
Joint Program in Chemical Oceanography
Doctorand în programul Joint Program în Chemical Oceanography la MIT, Iulia este vicepreședinte al asociației de români din cadrul facultății, dar și președinte al MIT Ballroom Dancing Club. Pe parcursul anilor facultatii, i-au fost acordate medalii pentru cele mai mari medii în cadrul a numeroase cursuri. De asemenea, în cadrul European Geosciences Union în 2019, Iulia a prezentat un poster științific pentru care i-a fost acordat premiul pentru cea mai bună lucrare la categoria studenți.
Finaliști - Alte Continente

Hitotsubashi University, Tokyo
Facultatea de Business Administration – studii în limba japoneză
Doina urmează actualmente studii în limba japoneză la Facultatea Business Administration în cadrul Universității Hitotsubashi, din Tokyo. Doina a câștigat numeroase premii la concursuri în Japonia, spre exemplu CFA Institute Research Challenge (2020) un concurs internațional de analiză în finanțe. A lucrat la proiecte pentru dezvoltarea afacerilor române în Țara Soarelui Răsare și s-a implicat în predarea limbii engleze copiilor.
Pe plan extracurricular, Doina a fost foarte activă implicându-se în activități de voluntariat pentru comunitatea română din Japonia. A contribuit la organizarea multor evenimente culturale și tradiționale române fiind vicepreședinte al filialei LSRS Japonia.

Universitatea Naționala din Singapore
Doctorat (PhD) – Master de Administrarea Afacerilor (MBA)
După studiile de licență în chimie la București, experiențele de muncă și de studiu au dus-o pe Andreea Radulescu în Singapore, unde beneficiază de o bursă de dublă specializare de Doctorat (PhD) și Master de administrarea afacerilor (MBA), care are ca scop aducerea invențiilor științifice către aplicații în industrie și pornire de noi afaceri.
La MBA se specializează pe Studii de Strategie, iar la Doctorat se concentrează pe dezvoltarea de noi nanotehnologii. În afara laboratorului ea lucrează la un proiect de training în management științific pentru cercetătorii și profesorii din cercetare aflați la început de drum, pentru a-i pregăti pentru responsabilitățile manageriale dincolo de cercetare.

Korea University, Seoul
Relații Internaționale
Sabina este pasionată de limbi străine, curioasă și dornică să cunoască și să descopere noi culturi și civilizații. Ea a absolvit studii de licență în Filologie Rusă și Engleză în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București și a finalizat masteratul în Security and Diplomacy. De asemenea, Sabina a beneficiat de o bursă guvernamentală de studiu la Institutul Puskin din Moscova, unde a aprofundat filologia rusă.
Ulterior ea a învățat limba coreeană și actualmente urmează un master în International Relations în cadrul uneia din cele mai bune universități din Asia: Korea University din Seul.
Finaliști - România Licență

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Inteligență și Viziune Artificială
Student masterand la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, secția Inteligență și Viziune Artificială, acesta reușește să activeze atât în domeniul din planul său academic, cât și în business, fiind onorat cu premiul “Most viable pitch and business model” la nivel internațional.
A prezentat de asemenea lucrarea lui științifică de licență în cadrul conferinței internaționale IEEE ICP și a lucrat în companii de renume precum Google și Amazon. Amazon. Pe lângă acestea, Vasile preda și ore de laborator în cadrul UTCN.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București
Medicină Generală
A ales să abordeze medicina ca pe o pasiune. Astfel, pe lângă interesul deosebit acordat programei academice, Irina s-a implicat activ în activități de cercetare științifică, elaborarea de prezentări și review-uri. A colaborat cu neurochirurgi și endocrinologi, deprinzând noțiuni practice pe care le-a valorificat prin expunerea unor cazuri clinice. A participat la congrese medicale și a coordonat diverse activități de voluntariat în sectorul asistenței sociale, fiind interesată totodată de schimburile interculturale.
Experiența dobândită a ajutat-o în susținerea a patru prezentări în cadrul unor congrese medicale internaționale, două dintre acestea obținând premiul III.

Universitatea din București
Facultatea de Drept
Acces egal la o educație de calitate pentru toți copiii: acesta este visul lui Manda Constantin-Alexandru. A început să lucreze în această direcție de la fragedă vârstă de 14 ani când a fondat Asociația Elevilor din Constanța – prima asociație independentă de elevi din România. În continuare este implicat în proiecte precum “Școli curate”, care încurajează elevii să fie proactivi în a aduce schimbare, dar se ocupă și de gradul de bună guvernare și finanțare a învățământului local preuniversitar.
Un alt proiect în care acesta este implicat își propune ca până în septembrie 2021 să nu mai existe nicio localitate din România unde este încălcat dreptul fundamental la burse școlare al elevilor. Pentru a reuși să-și rafineze abilitățile de a aduce schimbarea, el studiază la Facultatea de Drept unde scrie articole științifice și excelează cu distincții și premii în diverse concursuri.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”
Medicină
Studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Ana Maria Bălan are o dorința vie de a ajuta, implicându-se în proiecte de voluntariat din sfera drepturilor omului, sănătății și educației. În calitate de delegat de tineret al României la ONU și student reprezentant în senatul universitar, ea este pasionată de reprezentarea tinerilor, pornind de la firul ierbii, până la cea mai înaltă scenă diplomatică a lumii. Ana Maria a fost autoarea sau co-autoarea unor lucrari științifice câștigătoare, prezentate în cadrul diferitelor congrese medicale.

Facultatea de Biologie
Biochimie
Dornic de a aduce o schimbare în țară, Cristian privește fiecare provocare ca pe o oportunitate. Este student în anul 3 la Facultatea de Biologie, secția Biochimie, iar pasiunea lui pentru mediul înconjurător se poate observa începând cu planul academic, unde acesta excelează în orice își propune: participă și își face numele cunoscut în concursuri, publică articole și își menține rezultatele din facultate la perfecțiune.
Perseverența lui pentru a ajuta atât pe cei din jur, cât și mediul nostru înconjurător este evidențiată de activitățile pe care alege să le desfășoare în timpul liber: atât prin voluntariat în cadrul ONG-urilor ce promovează valori similare cu ale lui cât și prin participarea la evenimente de interes.
Finaliști - România Master

Universitatea Babes-Bolyai
Master în Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor
Tatarciuc Ioana prezintă o activitate impresionantă academică: are două diplome de licență, iar acum aspiră la o a treia diplomă în psihologie și o a patra de master în antreprenoriat. A fost șefă de promoție, iar acum este bursieră datorită performanței atinse. A lucrat atât în mediul corporatist cât și în cel de ONG. De curând a înființat propriul ONG: Hope4Humanity unde mobilizează 70 tineri să fie cetățeni responsabili.

Universitatea din București
Administrarea Afacerilor
Proaspăt absolventă a Masterului în Administrarea Afacerilor, catedra UNESCO de la Universitatea din București, Alexandra Irina Pînzariu a revenit în România după finalizarea studiilor de licență în Relații Internaționale în Marea Britanie. Motivul întoarcerii ei este de a genera proiecte sustenabile cu efecte vizibil pozitive și de a se implica în calitate de cetățean (pro)activ în varii proiecte educaționale și sociale. Spre exemplu, ea este pasionată de EdTech și dedicată pentru modernizarea sistemului educațional din România prin metode de învățare experiențială.
Scopul ei principal este descurajarea fenomenului de brain-drain și încurajarea tinerilor de a-și asigura un viitor sustenabil, relevant și potrivit lor, conectându-i cu abilitățile și cunoștințele necesare meseriilor viitorului.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Rețele de comunicații și sisteme distribuite
De profesie inginer software, Ana-Maria este interesată în educația digitală și tehnică a tinerilor, considerând că educația de calitate ar trebui să ajungă la toți copiii, indiferent de mediul din care provin. De aceea a devenit asistent universitar și a fost implicată ca voluntar în programul național Cartea Daliei.
În același timp, ea excelează și pe plan academic obținând nota maximă pentru lucrarea de licență și un stagiu de cercetare în Franța. De asemenea ea a publicat un articol științific, câștigat un premiu la un hackathon internațional și a participat la o școală de vară internațională de antreprenoriat în domeniul inovației digitale.
Finaliști - România PostUniversitar

Universitatea din București
Facultatea de Biologie, Departamentul de Genetică
Doctorandă în Genetică Umană în cadrul Facultății de Biologie a Universității din București, Cătălina Barbăroșie a scris atat articole în reviste internaționale, cât și capitole de carte care urmează a fi publicate în cărți de specialitate internațională.
Pe lângă acestea, ea a fost implicată în activități de dezvoltare comunitară. A coordonat cu succes organizarea evenimentelor de comunicare științifică a căror scop a fost de a dezvolta comunitatea în care trăiește și de a promova discuțiile interdisciplinare între specialiști și publicul larg.

Universitatea Politehnică din București
Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor
Mădălina este inginer și actualmente doctorandă în inginerie chimică în cadrul facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, de la Universitatea Politehnică din București. A absolvit cursuri de masterat în cadrul Facultății de Inginerie în Limbi Străine și licența în cadrul Facultății de Inginerie Medicală.
Mădălina este pasionată de cercetarea științifică, publicând numeroase studii și participand conferințe de specialitate. Prin studiile sale își dorește sa elaboreze o nouă generatie de membrane polimerice biodegradabile cu aplicații biomedicale.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
Relații Internaționale și Studii Europene
Ana are o pregătire academică în diverse domenii, incluzand științele juridice, comunicarea și relațiile internaționale. Ea a absolvit facultatea de drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu și un master în relații internaționale în cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca. Actualmente Ana continuă studiile în negocieri internaționale la școala doctorală Paradigma Europeană, de la universitatea din Cluj.
De asemenea, Ana a lucrat și lucrează în Japonia în diverse proiecte, fiind consilier executiv în inteligența culturală, cercetător științific și consilier în comunicare, iar în acest moment ocupă poziția de profesor asociat la Universitatea de Tehnologie din Nagaoka.
Ana are o intensă activitate publicistică și s-a implicat în activități de voluntariat fiind membră a mai multor organizații naționale și internaționale.

Universității de Medicina, Farmacie, Științe si Tehnologie “George Emil Palade”
Doctor – Medic
Iuliu este doctor medic și doctorand în cadrul Universității de Medicina, Farmacie, Științe si Tehnologie “George Emil Palade” din Targu Mures. Actualmente ocupă poziția de asistent universitar la disciplina fiziopatologie în cadrul universității amintite și de asemenea, asistent universitar în cadrul Universitatii Universitätsmedizin Neumarkt am Mieresch Campus Hamburg (UMCH), Hamburg, Germania. De asemenea, el a lucrat ca medic rezident in spitalul clinic judetean Mures.
În plan extracurricular Iuliu s-a remarcat atat prin activități culturale, spre exemplu realizator și moderator al unei emisiuni de televiziune în domeniul sănătății, cât și prin activități de voluntariat fiind președintele Ligii Studenților din Târgu Mureș și vicepreședinte al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România.
Finaliști - Erasmus

Université Paris 13
Medicină Generală
Silvia Tafta este studentă în anul 5 la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Silvia participa în mod constant la congrese de medicină, sesiuni de comunicări științifice și contribuie cu lucrări în reviste de specialitate cu recunoaștere internațională. În anul 4, a beneficiat de bursa Erasmus la Universitatea Paris 13 din Franța, unde a avut oportunitatea sa studieze într-un spital Covid-19 de primă linie în timpul pandemiei.

Universitatea Yıldız
Administrarea Afacerilor
Cosmin este masterand la Coventry University London și Academia de Studii Economice din București, specializându-se în comerț internațional și managementul riscului financiar internațional. În perioada Septembrie 2019-Iunie 2020 a beneficiat de bursa Erasmus în cadrul Universității Yıldız din Turcia, unde a studiat Business Administration. Este pasionat de cercetare și are numeroase premii obținute în competiții și conferințe studentesti.
A fost implicat în activitățile organizate de Clubul Rotaract Beyoglu
Istanbul, Toastmaster Bosphorus Club, Erasmus Student Network, dar am și participat la activitățile organizate de Consulatul României din Istanbul și Institutul Cultural Român din Istanbul ”Dimitrie Cantemir”.

Universitatea Nova, Lisabona
Facultatea de Științe și Tehnologie
Studentă la Inginerie Civilă la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, o parte considerabilă a activității sale de cercetare a avut loc în timpul stagiului Erasmus de un an la Universitatea NOVA din Lisabona (Facultatea de Științe și Tehnologie). Daniela Bendea a participat la competiții de inginerie în Canada și Statele Unite, obținând locul 3. Ea a coordonat organizarea câtorva evenimente din domeniul ingineriei, având de asemenea 3 publicații la activ.

Universitatea Ritsumeikan, Osaka
Afaceri Internaționale
Pasionată de toate aspectele culturii japoneze, Baranyi Alexandra își conturează activitățile astfel încât poate împărtăși această cultură și cu alți români. A beneficiat de bursa Erasmus în perioada Septembrie 2019-Februarie 2020 la Universitatea Ritsumeikan din Japonia. Predă limba japoneză online pentru studenți români, este artistă în origami (comercializându-și brandul Origami Friends în ambele țări), este asistent de cercetare la Universitatea Ritsumeikan, realizează atât tururi ghidate în persoană, cât și tururi virtuale pentru diferite regiuni din Japonia.
Aceasta este o adevărată ambasadoare a culturii, fapt demonstrat atunci când a fost aleasă drept reprezentantă a tuturor celor 50 de fukumusume (japoneze și străine) pentru abilitățile sale în arta origami.

Sapienza Università di Roma
Medicină
Student în anul 6 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, specializarea Medicină, Traian a studiat prin bursa Erasmus în anul 5 la Sapienza Università di Roma. El este de asemenea beneficiar al Bursei de Performanță Științifică “Profesor Valeriu Rusu” din cadrul Universității de Medicină din Iași. Traian a participat activ la numeroase cursuri și congrese, fiind co-autor al unei cărți cu specific medical, lansată în anul 2020.
Finaliști - Arte

New York University
Teatru și Dans
Dupa finalizarea celor patru ani de facultate la New York University Tisch School of the Arts, Maria și-a deschis propria companie de teatru în New York, Et Alia, cu care a pus în scenă patru producții și a lansat varii proiecte online. Pe lângă faptul că a jucat în multe scurtmetraje si lungmetraje, Maria a produs și jucat într-un film numit Where Are You from again? bazat pe experiența sa de artist imigrant în Statele Unite.

Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima”
Interpretare muzicală – Canto
Este Absolvent al Centrului de Excelență în Educație Artistică ”Ștefan Neaga” (Specialitatea de dirijare corală) din orașul Chișinau, și din 2018 este student la Academia Națională de Muzica „Gh. Dima” din orașul Cluj-Napoca. Sergiu Garabajii a participa atât în cariera solistică, cât și în grupuri precum ansamblul vocal acapella „CrescendoBand” și grupul vocal religios „Sacramento”. Printre numeroasele sale premii, amintim premiul pentru „Cel mai bun tanar interpret” la concursul național al liedului romanesc organizat de Mariana Nicolesco la Ateneul Roman.

Universitatea de Muzică și Arte Reprezentative, Viena
Dirijat simfonic, Dirijat coral, Compoziție
Student și liber profesionist, Cristian Spataru, originar din Chișinau, urmează facultatea de dirijat orchestral cu marele maestru Mark Stringer, unde face și dirijatul coral cu Alois Glassner.
Cristian deja a dirijat orchestre precum: Romanian Chamber Orchestra, Orchestra Filarmonicii „Transilvania“ din Cluj-Napoca, Orchestra Filarmonicii ”George Enescu” din București, Orchestra Filarmonicii din Sibiu, Orchestra Filarmonicii ”Paul Constatinescu” din Ploiești, Orchestra Pro Arte din Viena.

Academia Națională de Muzică „Gheorge Dima” Cluj-Napoca
Muzică
Din 2015 până în prezent, Damian a participat și a fost premiat la circa 33 de concursuri naționale și internaționale, promovând imaginea României și contribuind la dezvoltarea culturii. În 2020 a inițiat formația ”Tinerețea” , este membru al ansamblului folcloric ”Icoane” și membru în cadrul uniunii internaționale a oamenilor de creație.






CALL FOR APPLICATION
Gala LSRS – De la viziune la acțiune
EDIȚIA A XII-A
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță deschiderea înscrierilor pentru competiția anului:
„Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”
Ești student, masterand sau doctorand în țară sau în străinătate? Ești o persoană activă, întreprinzătoare, orientată spre dezvoltare academică, dezvoltare personală și implicare în comunitate? Atunci poți candida la unul din premiile LSRS:
- Studentul Român al Anului din Europa:
-
-
- Nivel universitar – Licență
- Nivel universitar – Masterat
- Nivel post-universitar – Doctorat
- Nivel post-universitar – Post-doctorat
-
- Studentul Român al Anului din America de Nord:
-
-
- Nivel universitar – Licență + Masterat
- Nivel post-universitar – Doctorat + Post-doctorat
-
- Studentul Român al Anului de pe alte Continente
- Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS*
- Studentul Anului în România
- Premiul Special în Arte**
- Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate
Toate candidaturile, cu excepția celor pentru „Studentul Anului în România”, intră automat și în competiția pentru Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate!
*Pentru Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS sunt eligibili studenții care au obținut minim 24 ECTS / semestru, respectiv 48 ECTS / an academic.
** Pentru Premiul Special în Arte pot participa toți studenții români, atât din România cât și din străinătate.
Competiția este deschisă, ca și până acum, tuturor tinerilor români care au studiat în anul universitar 2019-2020 în străinătate, indiferent de aria geografică în care sunt localizate instituțiile de educație respective. De asemenea, sunt binevenite candidaturi din toate domeniile de studiu — de la științele exacte la științele umaniste și arte.
În urma competiției, vor fi premiați cei mai buni studenți români din străinătate și din țară în anul academic 2019-2020.
Înscrierile sunt gratuite şi se realizează exclusiv online până la data de 31 ianuarie 2021.
Pentru înscrierea în competițiile pentru categoriile de premii Studentul Anului din America de Nord, din Europa, de pe alte Continente și din România, dar și pentru Premiul Special în Arte vă rugăm să trimiteți un mail la adresa [email protected] sau să completați formularul online, atașând următoarele trei documente:
-
- Curriculum Vitae (CV):
- de maxim 2 pagini;
- pentru etapa de:
- preselecție: preferință se va acorda aplicanților cu un CV în limba română, dar se acceptă și într-o limbă de circulație internațională (cum ar fi Engleza, Germana, Franceza, etc.);
- jurizare: finaliștii vor fi rugați să pună la dispoziție CVul în limba română, cu diacritice, în cazul în care nu au facut-o deja.
- Salvat cu denumirea NumePrenumeCV;
- Scurtă descriere personală:
- de maxim 150 de cuvinte;
- menționând activitățile desfășurate de candidat;
- recomandat este să se plieze pe criteriile de jurizare;
- în limba română, scrisă cu diacritice, la persoana I;
- salvată cu denumirea NumePrenumeDescriere.
- O poză recentă a candidatului salvată cu denumirea NumePrenume.
- Curriculum Vitae (CV):
Documente opționale*:
- Un scurt videoclip de prezentare salvat cu denumirea NumePrenumeVideoclip;
- Website personal;
- Scrisoare de recomandare;
- Alte documente pe care aplicantul le consideră relevante.
*Documentele opționale nu sunt necesare pentru înscrierea în concurs, dar vor fi luate în considerare la latitudinea juraților.
Pentru înscrierea în competiția pentru premiul Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS, vă rugăm să completați suplimentar și Formularul de candidatură „Formular ERASMUS Premiile LSRS 2021”, disponibil la lsrs.ro/gala-lsrs-2021.
Dacă doriți să recomandați pe cineva, o puteți face la completând acest formular.
Pentru mai multe detalii, te rugăm să parcurgi Regulamentul general de participare la „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, precum și criteriile de jurizare.
Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din persoane marcante ale societăţii româneşti din mediul academic și profesional. Premiile vor fi acordate în cadrul Galei LSRS – De la Viziune la Acțiune, care va avea loc pe 28 martie 2021, online pe Zoom.
Pentru orice alte întrebări, nu ezita să ne contactezi la adresa: [email protected] sau [email protected].
De asemenea, poți afla mai multe informații despre edițiile anterioare și premianții Galei LSRS, accesând următorul link: lsrs.ro/gala-lsrs-2021.
Așteptăm cu drag candidatura ta. Mult succes!
Echipa de organizare a Galei LSRS
REGULAMENT
REGULAMENT Gala LSRS – De la viziune la acțiune | EDIȚIA A XII-A
Prezentarea proiectului
„Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” este un proiect al Ligii Studenților Români din Străinătate care se încadrează în misiunea sa statutară, ce se va desfășura în cadrul evenimentului „Gala LSRS – De la Viziune la Acțiune” în data de 28 Martie 2021.
Scopul proiectului este de a promova și de a premia excelența academică în rândul studenților români de pretutindeni.
Descrierea competiției
„Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” este o competiție la care pot candida studenți români înscriși la programele de licență, masterat, doctorat, post-doctorat sau absolvenții care îndeplinesc criteriile de eligibilitate prezentate mai jos.
Categorii de premii
La această ediție a „Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” se vor decerna următoarele categorii de premii:
- Studentul Român al Anului din Europa
-
- Nivel universitar – Licență
- Nivel universitar – Masterat
- Nivel post-universitar – Doctorat
- Nivel post-universitar – Post-doctorat
-
- Studentul Român al Anului din America de Nord
-
- Nivel universitar – Licență + Masterat
- Nivel post-universitar – Doctorat + Post-doctorat
-
- Studentul Român al Anului de pe alte Continente
- Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS*
- Studentul Anului în România
- Premiul Special în Arte**
- Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate
Toate candidaturile, cu excepția celor pentru „Studentul Anului în România”, intră automat și în competiția pentru marele premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate
*Pentru Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS sunt eligibili studenții care au obținut minim 24 ECTS / semestru, respectiv 48 ECTS / an academic.
** Pentru Premiul Special în Arte pot participa toți studenții români, atât din România cât și din străinătate.
Juriul
Jurizarea candidaților se va desfășura în două etape.
- Preselecţia va fi realizată de către laureații edițiilor anterioare ale Galei LSRS;
- Selecţia finală de un juriu format din personalități ale mediului academic, administrației publice, societății civile și al mediului de afaceri.
În cazul competiției pentru Premiul Special în Arte, jurizarea va fi realizată de către experți consacrați în domeniul Artelor.
Drepturile participanților:
- Să participe la evenimentul „Gala LSRS – De la Viziune la Acțiune” fără a li se percepe niciun fel de taxe;
- Să le fie evaluată candidatura, atât în vederea primirii distincției în cadrul categoriei pentru care au candidat, cât și pentru distincția „Studentul Român al Anului din Străinătate” (cu excepția candidaturilor pentru „Studentul Anului în România”);
- Să promoveze, pe orice canal de comunicare participarea la „Gala Studenților Români din Străinătate”, precum și posibilele distincții obținute.
Obligațiile participanților:
- Să respecte Regulamentul competiției și deciziile juriului;
- Să pună la dispoziția organizatorilor sau a juriului, dacă este cazul, documente suplimentare care să detalieze informațiile trimise către LSRS privind rezultatele obținute și activitățile desfășurate și înscrise în competiție;
- Să colaboreze cu organizatorii în vederea realizării unor documentare legate de proiect (de exemplu: materiale audio-video, mărturii ale beneficiarilor, etc.);
- Să nu angajeze numele „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, „Gala LSRS – De la Viziune la Acțiune” sau „Liga Studenților Români din Străinătate” în contexte care pot aduce prejudicii imaginii proiectului și/sau organizatorilor săi;
- Să fie prezenți la ceremonia de decernare a premiilor pentru „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” din 28 Martie 2021 în cadrul Galei LSRS – De la Viziune la Acțiune, eveniment ce se va desfășura online, dacă se află printre finaliști; în caz contrar, organizatorul poate decide acordarea premiului următorului student ce îndeplinește condițiile prezentului regulament.
Procedura de înscriere
Înscrierea în competiția „Gala LSRS – De la Viziune la Acțiune” se realizează prin trimiterea documentelor necesare pentru înscriere la adresa de email [email protected] sau prin completarea formularului online disponibil la www.lsrs.ro/gala-lsrs-2021/concurs.
Documentele necesare pentru înscrierea în competiție sunt:
- Curriculum Vitae (CV):
- de maxim 2 pagini;
- pentru etapa de:
- preselecție: preferință se va acorda aplicanților cu un CV în limba română, dar se acceptă și într-o limbă de circulație internațională (cum ar fi Engleza, Germana, Franceza, etc.);
- jurizare: finaliștii vor fi rugați să pună la dispoziție CVul în limba română, cu diacritice, în cazul în care nu au facut- deja.
- Salvat cu denumirea NumePrenumeCV
- Scurtă descriere personală menționând activitățile desfășurate de candidat:
- de maxim 150 de cuvinte;
- este recomandat să se plieze pe criteriile de jurizare;
- în limba română, scrisă cu diacritice, la persoana I;
- salvată cu denumirea NumePrenumeDescriere.
- O poză recentă a candidatului salvată cu denumirea NumePrenume.
Documente opționale*:
- Un scurt videoclip de prezentare salvat cu denumirea NumePrenumeVideoclip;
- Website personal;
- Scrisoare de recomandare;
- Alte documente pe care aplicantul le consideră relevante.
Fiecare candidatură acceptată, cu excepția celor pentru „Studentul Anului în România”, intră automat și în competiția pentru Marele premiu „Studentul Român al Anului din Străinătate”.
*Documentele opționale nu sunt necesare pentru înscrierea în concurs, dar vor fi luate în considerare la latitudinea juraților.
Doar pentru înscrierea în concursul Studentul Român al Anului în cadrul ERASMUS este necesară completarea formularului de candidatură, disponibil online la lsrs.ro/gala-lsrs-2021 (a se vedea Formular ERASMUS Premiile LSRS 2021).
Atenție! Premianții și finaliștii edițiilor anterioare ale Galei Ligii Studenților Români din Străinătate sunt eligibili pentru a se mai înscrie la o nouă ediție a concursului, însă juriul nu va lua în considerare faptul că au candidat în edițiile trecute. Așadar, îi rugăm pe premianți și finaliști să nu menționeze în CV sau în alte documente necesare înscrierii faptul că au câștigat un premiu în edițiile anterioare.
Dacă doriți să recomandați pe cineva, o puteți face printr-un formular disponibil la lsrs.ro/gala-lsrs-2021/.
După primirea candidaturii, echipa LSRS va verifica dosarul și va valida aplicația prin e-mail sau prin telefon. Candidatul trebuie să ofere în documentele de înscriere o adresă de e-mail și un număr de telefon valide. Este posibilă solicitarea de materiale suplimentare în cazul în care aplicația nu este completă.
O candidatură înscrisă în competiție va fi evaluată de juriu după ce va fi trimisă prin e-mail și doar după ce LSRS va verifica validitatea documentelor transmise și va oferi feedback candidatului.
Înscrierea în competiție implică acceptarea termenilor și condițiilor din prezentul Regulament. Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita revizuirea informațiilor din dosarele ce conțin greșeli sau omisiuni flagrante și vor acorda asistență participanților pe întreaga perioadă de înscriere.
La solicitarea organizatorilor, participanții trebuie să poată prezenta acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze informațiile din documentele de candidatură. În cazul în care se vor constata neconcordanțe sau candidatul se va găsi în imposibilitatea de a demonstra informații esențiale din dosarul de candidatură, se va lua măsura excluderii acestuia din concurs sau retragerea distincțiilor primite.
Dreptul de autor
Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi în materialele de promovare ale Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate numele participanților, informații din cadrul documentelor trimise, fotografii sau alte materiale legate de activitățile lor academice.
Criterii de eligibilitate
Candidatul trebuie să aibă în vedere aceste criterii în momentul trimiterii documentelor de înscriere. Organizatorii își rezervă dreptul de a elimina din concurs înscrierile care nu corespund criteriilor de eligibilitate prezentate mai jos:
- Sunt eligibili studenții români din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2019/2020 la universități din străinătate, inclusiv cei care au absolvit în anul 2020.
- Pentru premiul „Studentul Român al Anului în cadrul ERASMUS” sunt eligibili studenții care au obținut minim echivalentul a 24 ECTS/semestru, respectiv 48 ECTS/an academic. Studenții trebuie să fie înregistrați la o universitate din România, stagiul Erasmus putând a fi desfășurat la orice universitate din lume.
- Pentru premiul „Studentul Anului în România” sunt eligibili studenții români din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2019/2020 la universități din România, inclusiv cei care au absolvit în anul 2020.
- Pentru „Premiul Special în Arte” sunt eligibili studenții români în domeniul Artelor din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2019/2020 la universități din România sau străinătate, inclusiv cei care au absolvit în anul 2020.
Criterii de Evaluare
Academic :
- Rezultate notabile și mențiuni speciale în domeniul de studiu*
- Activitate științifică: publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice etc.**
Activități extra-curriculare :
- În plan social: implicare socială (activități de dezvoltare comunitară, strângere de fonduri, proiecte umanitare, proiecte implicând comunitatea românească sau promovând imaginea României)
- În plan personal: participări la concursuri, școli de vară, stagii de perfecționare sau activități remunerate, expoziții personale sau de grup, dezvoltare hobby(-uri) etc.
Notarea diferă între etapa de preselecție și cea de jurizare. Pentru fiecare din cele 4 criterii de jurizare:
- În etapa de jurizare, fiecare jurat va ordona finaliștii (de regulă, 6 la număr) în funcție de performanța în criteriul respectiv
- În etapa de preselecție, fiecare jurat va acorda candidatului o notă de la 1 (slab) la 5 (foarte bun)***.
Pentru stabilirea notei finale, proporțiile pentru fiecare criteriu vor fi decise prin consultări cu membrii juriului, însă, ca în fiecare an, accentul se va pune pe activitatea academică.
În caz de egalitate de punctaj, criteriile de departajare sunt scorurile obținute la criteriile de jurizare, începând cu Rezultatele în domeniul de studiu și, la urmă, cel în plan social.
*Pentru Premiul Special în Arte: domeniul artistic
**Pentru Premiul Special în Arte: Creație artistică / interpretare (expoziții, concerte, interpretare, publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice, etc.)
***Legenda notare:
1 – slab
2 – atinge criteriul într-o mică măsură
3 – întrunește suficient criteriul
4 – se remarcă prin realizări bune, peste medie
5 – se remarcă prin excelență la acest aspect, este foarte bun
Conflict de interese
Membrii echipei de organizare a Galei Studenților Români din Străinătate și câștigători ai galei ale edițiilor anterioare nu pot participa la competiția „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”.
Notă: Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba datele competiției și se obligă să anunțe orice modificare în regulament pe website-ul oficial al competiției: lsrs.ro/gala-lsrs-2021
Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina web a evenimentului: lsrs.ro/gala-lsrs-2021 sau să trimiteți un e-mail la adresa [email protected] sau [email protected].
CRITERII DE JURIZARE
Criterii de Jurizare Gala LSRS – De la viziune la acțiune | EDIȚIA A XII-A
În domeniul academic se iau în considerare următoarele criterii:
- Rezultate notabile și mențiuni speciale în domeniul de studiu
- Activitate științifică: publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice etc.
În domeniul Artelor se oferă un premiu special și în timpul jurizării se iau în considerare următoarele criterii:
- Creație artistică/interpretare: expoziții, concerte, interpretare (dans, muzică), tabere artistice, ateliere de creație etc
- Activitate științifică: publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice, participare la conferințe etc.
Activități extra-curriculare :
- În plan social: activități de voluntariat, activități de dezvoltare comunitară, strângere de fonduri, proiecte umanitare, proiecte implicând comunitatea românească sau promovând imaginea României.
- În plan personal: Participări la concursuri, internships, școli de vară, stagii de perfecționare sau activități remunerate, expoziții personale sau de grup, dezvoltare hobby(-uri) etc.
Notarea diferă între etapa de preselecție și cea de jurizare. Pentru fiecare din cele 4 criterii de jurizare:
- În etapa de jurizare, fiecare jurat va ordona finaliștii (de regulă, 6 la număr) în funcție de performanța în criteriul respectiv
- În etapa de preselecție, fiecare jurat va acorda candidatului o notă de la 1 (slab) la 5 (foarte bun)*.
Pentru stabilirea notei finale, proporțiile pentru fiecare criteriu vor fi decise prin consultări cu membrii juriului, însă, ca în fiecare an, accentul se va pune pe activitatea academică.
În caz de egalitate de punctaj, criteriile de departajare sunt scorurile obținute la criteriile de jurizare, începând cu Rezultatele în domeniul de studiu și, la urmă, cel în plan social.
*Legenda notare:
1 – slab
2 – atinge criteriul într-o mică măsură
3 – întrunește suficient criteriul
4 – se remarcă prin realizări bune, peste medie
5 – se remarcă prin excelență la acest aspect, este foarte bun
Etapele Jurizării
În cazul competițiilor pentru premiile Studentul Român al Anului din America de Nord, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Român al Anului de pe alte Continente (altele decât America și Europa), Studentul Român al Anului din Cadrul ERASMUS, respectiv Studentul Anului în România, jurizarea candidaților se va desfășura în două etape. Preselecţia va fi realizată de către laureații edițiilor anterioare ale Galei LSRS, iar selecţia finală de către un juriu format din personalități ale mediului academic, sectorului public, societății civile și mediului de afaceri.
În cazul competiției pentru Premiul Special în Arte, jurizarea va fi realizată de către experți consacrați în domeniul Artelor.
Criterii de eligibilitate
- Sunt eligibili studenții care dețin cetățenia română.
- Sunt eligibili studenții din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2019/2020 la universități din străinătate, inclusiv cei care au absolvit în anul 2020.
- Pentru premiul „Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS” sunt eligibili studenții care au obținut minim 24 ECTS / semestru, respectiv 48 ECTS / an academic. Studenții trebuie să fie înregistrați la o universitate din România, stagiul Erasmus putând a fi desfășurat la orice universitate din lume.
- Pentru premiul „Studentul Anului în România” sunt eligibili studenții români din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2019/2020 la universități din România, inclusiv cei care au absolvit în anul 2020.
- Pentru „Premiul Special în Arte” sunt eligibili studenții români în domeniul Artelor din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2019/2020 la universități din România sau străinătate, inclusiv cei care au absolvit în anul 2020.
Dacă ai orice alte întrebări sau nelămuriri în legătură cu premiile LSRS sau Gala LSRS 2021, scrie-ne la
[email protected] sau [email protected]
LSRS este o organizație non-guvernamentală, echidistantă și apolitică.