Gala LSRS 2022

  1. Acasă
  2. Gala LSRS 2022
Logo Gala LSRS 2022
Group photo

Despre LSRS

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de bază ai României, precum și o atitudine pozitivă față de perspectivele reîntoarcerii lor în țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini noua generație la dezvoltarea României.

Group photo

GALA LSRS

Este un eveniment cu tradiție și prestigiu, menit să celebreze comunitatea studenților români de pretutindeni și realizările lor excepționale în anul 2022.

Marți, 19 Aprilie 2022, la Cluj-Napoca, Gala LSRS ne-a adus „Împreună din nou acasă”, unde excelența a fost premiată.

Câștigător gala

PREMIILE LSRS

Din dorința de a promova atât excelența academică cât și implicarea în comunitate, la Ediția a XIII-a a Premiilor LSRS pentru Excelență Academică am inclus noi categorii ce premiază aceste valori.

Români de la universitățile din toată lumea au aplicat la categoriile academice sau la unul din premiile speciale, iar în urma deziei luate de jurați, au fost decernate 13 premii în cadrul Galei LSRS, pe 19 Aprilie, la Centrul de Cultură Urbană - Casino din Cluj-Napoca.Detalii despre premii în secțiunea de concurs
Câștigător cu premiu

DAR ARTELE?

Doreai să te înscrii la categoria Premiul Special în Arte și ai fost surprins că nu este pe listă?

Stay tuned! Nu am uitat de domeniul artistic ci avem planuri pentru un eveniment dedicat special vouă, artiștilor. Urmăriți conturile noastre de social media pentru a fi primii ce află ce pregătim!

Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate

Finaliști STEM - Licență

Anca-Mihaela Vasilica
Anca Mihaela Vasilica

Anca-Mihaela Vasilica

University College London

Pasionată de creierul uman, Anca și-a dat seama din liceu că își dorește să urmeze o carieră în domeniul neuroștiințelor, iar acum se pregătește pentru viitoarea ei carieră ca neurochirurg la University College London. Anca a reușit să atingă excelența fiind implicată activ în numeroase proiecte de cercetare și în activități extracurriculare din cadrul societăților studențești din care face parte.

Marius Ignat
Marius Ignat

Marius Ignat

University of Westminster

Student la University of Westminster, Marius înțelege importanța muncii în echipa și crede că aceasta este cheia succesului în domeniul pe care l-a ales, Computer Science. În timpul licenței, Marius a obținut un Premiu pentru Excelență din partea University of Westminster și a lucrat ca C++ developer pentru PayPoint si web developer la London Property.

Finaliști STEM - Master & PhD

Andrei Cosmin Siea
Andrei Cosmin Siea

Andrei Cosmin Siea

Universitatea din Bologna

Andrei este în topul studenților admiși la Universitatea din Bologna, Facultatea de Medicină, unde face parte din Programul de Excelență. Implicat în cercetare la numeroase instituții din Europa – University of Belgrade, DKFZ German Cancer Research Center, Universitätsklinikum Heidelberg -, Andrei nu este numai un student care aspiră la excelentă, dar și un membru dedicat comunității sale.

Sonia-Adelina Șortan
Sonia Șortan

Sonia-Adelina Șortan

Karlsruher Institut für Technologie

Cu o dorință continuă de a înțelege cum funcţionează şi cum se pune în mişcare totul în jurul ei, Sonia urmează în prezent un Master in Geofizica la Karlsruher Institut für Technologie in Germania unde beneficiază de o bursă a statului german pentru a-și finaliza studiile. Reprezentant al studenţilor masteranzi în Consiliul Universităţii, Sonia participă adeseori la dezvoltarea comunității, implicându-se in proiecte cu care rezonează.

Diana-Georgiana Rotaru
Diana Rotaru

Diana-Georgiana Rotaru

King’s College London

La finalul unui program de cercetare în neuroimagistică la King’s College London, Diana reușește să fie și asistent de cercetare științifică în cadrul Centrului Național pentru Cercetarea Creierului al Academiei Române. Pasionată de comunicarea științifică, încearcă să promoveze domeniul bioștiințelor în România, prin munca pe care o depune voluntar la BioMentorHub.

Ioana-Florentina Grigoraș
Ioana Grigoraș

Ioana-Florentina Grigoraș

University of Oxford

Ioana își dorește sa atingă excelența prin exploatarea domeniului Neurostiințelor, motiv pentru care își obține acum doctoratul în Clinical Neuroscience la University of Oxford. După ce a terminat medicina și și-a continuat studiile cu un master si un doctorat, pentru Ioana excelența nu poate exista dacă nu își împărtășește cunoștințele, așa că a predat studenților atât în Bucuresti, la ,,Carol Davila”, cât și în Oxford.

Finaliști Socio-Economic - Licență

Răzvan Petri
Răzvan Petri

Răzvan Petri

King’s College London

Răzvan este student la Politics la King’s College London și o jumătate a ceea ce poate fi numit un proiect de succes – Politică la Minut – prin care informează și educă politic tinerii prin intermediul social media. Dar pe lângă Politică la Minut, el are o intensă activitate academică, publicistă și profesională, susținută de spirit etic, de credința că România poate fi mai bună și de dorința de a contribui la
această îmbunătățire.

Vlad Cosmin Adamescu
Vlad Adamescu

Vlad Cosmin Adamescu

King’s College London

Vlad este student la Politics la King’s College London și cealaltă jumătate a Politicii la Minut. El are deja o experiență academică și profesională semnificativă în ceea ce privește politicile publice ale României și ale Europei de Est (și nu numai), precum și o activitate bazată pe dorința de a combate dezinformarea. O minte analitică, echilibrată – the kind of man you would trust.

Abel Aioanei
Abel Aioanei

Abel Aioanei

Universitatea din Copenhaga

Un om cu viziuni mari, dar cu rădăcini puternice. Un om căruia îi place să scrie, dar care trăiește viața intens. Abel are deja multe activități academice și profesionale, dar cel mai important este modul în care le armonizează în viziunea sa de înțelegere a perspectivei estice asupra Business-ului Internațional – ceea ce și studiază la Universitatea din Copenhaga – prin care poate contribui la dezvoltarea României și a regiunii din care face parte.

Radu-Mihai Florea
Radu-Mihai Florea

Radu-Mihai Florea

Vassar College în Poughkeepsie, NY

Radu este pasionat de chimie și de economie – domenii pe care le studiază în cadrul licenței la Vassar College în Poughkeepsie, NY. A creat, împreună cu alți studenți români, o comunitate virtuală de suport pentru studenții care doresc să studieze în America. Energia lui Radu transpare prin implicarea sa în viața academică a colegiului și prin inițiativele de cercetare în domeniile de care
este pasionat.

Finaliști Socio-Economic - Master & PhD

Olga Johnson
Olga Johnson

Olga Johnson

Texas A&M – Bush School of Government and Public Service

Pentru Olga, ambiția este un fel de a trăi. Terminarea recentă a celor doi ani de master în relații internaționale la Texas A&M a fost rezultatul unei călătorii spre o educație mai bună, ce a început când Olga s-a mutat singură în România la 15 ani. Este o studentă implicată academic și o membră activă atât în comunitatea americană, cât și în cea românească.

Cosmin Alin Borțoga
Cosmin Alin Boțoroga

Cosmin Alin Borțoga

Coventry University

Cosmin are o traiectorie academică centrată pe managment, business, finanțe și comerț internațional, fiind absolvent al unui Master în Global Financial Trading la Coventry University. Premiile pe care le-a obținut, experiența de muncă și planurile legate de activitatea sa de cercetare inspiră perseverența și pasiunea cu care Cosmin se raportează la domeniul său de studiu.

Finaliști Umanism - Master & PhD

Bianca-Adelina Florea
Bianca Adelina Florea

Bianca-Adelina Florea

Universitatea Paris I Panthéon – Sorbonne și Sciences Po Paris

Întregul parcurs academic al Biancăi s-a concentrat pe studiul dreptului european și al dreptului concurenței, într-un mediu internațional, între Universitatea Paris I Panthéon – Sorbonne și Sciences Po Paris. După ce a promovat examenul de barou
și a dobândit titlul de avocat în România, Bianca și-a deschis propriului cabinet
individual de avocatură, înființând un start-up digital, „Quick Legal”. Prin acesta, Bianca își propune să conecteze persoanele care întâmpină probleme juridice cu acces direct la avocați și la sfaturi juridice online.

Laura-Florina Stan
Laura Florina Stan

Laura-Florina Stan

Universitătea Hanyang

Laura este doctorandă în Studii Coreene în cadrul Universității Hanyang, profesoară de limba coreeană în cadrul CSRK, fostă coordonatoare a filialei LSRS Coreea de Sud, și editor al secțiunii ”Pluralități” din revista academică internațională InVivo Arts. Pentru ea excelența nu este despre gesturi mărețe, ci despre a transmite pasiunea pe care o simte pentru culturi și limbi străine altor persoane, să insufle o pasiune și un drum de viață unor tineri sau să fie alături de studenții români într-o țară străină cu informații prețioase, o vorbă
bună și diverse activități – aceste activități contează, au un impact pozitiv și
pot fi chiar transformative.

Tudor Ștefănescu
Tudor Ștefănescu

Tudor Ștefănescu

Universitatea Tor Vergata

Pasionat de istorie încă din copilărie, Tudor s-a specializat în istoria medievală și premodernă, aprofundând lucrul cu documentele și manuscrisele vechi la Universitatea Babeș-Bolyai. În urma unei experiențe Erasmus la Roma pe perioada masterului, a ales să-și continue studiile în Cetatea Eternă, unde e azi doctorand la Universitatea Tor Vergata. Cu toate acestea, dincolo de latura academică și dincolo de pasiunea pentru istorie, a considerat important să se descopere pe el însuși prin diverse activități, în special voluntariatul.

Câștigătorii categoriilor academice

Premiile LSRS pentru Categoriile Speciale

Finaliști - Erasmus

Cătălina Sabina Cremeneanu
Cătălina Sabina Cremeneanu

Cătălina Sabina Cremeneanu

Universitatea Aix-Marseille

Studentă la Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Cătălina a fost studentă Erasmus la Universitatea Aix-Marseille și Presedinte SOMS, implicându-se în organizarea conferinței MEDICS. Cătălina își dorește să reușească să îi îndrume pe alții într-o bună zi, așa cum a fost și ea îndrumată, cu succes, până în prezent.

Smaranda Codreanu
Smaranda Codreanu

Smaranda Codreanu

Universitatea din Ulm

Studentă la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe si Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Smaranda este student Erasmus la Universitatea din Ulm, Germania. În speranța că o bursa Erasmus e ceea ce are nevoie pentru a experimenta o nouă cultură, Smaranda a făcut voluntariat în sistemul de Medicină de Urgentă, în Chirurgie și în Educație Medicală si a participat la congrese, publicând lucrări, dar a invățat că drumul e mai important decât destinația.

Roxana Maria Farcaș
Roxana Maria Farcaș

Roxana Maria Farcaș

Universitatea de Medicină din Strasbourg

Studentă la Facultatea de Medicină Generală, Universitatea de Medicină, Farmacie, Stiințe si Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Roxana a desfășurat un stagiu Erasmus la Universitatea de Medicină din Strasbourg. Pe lângă pasiunea față de medicină, Roxana este pasionată și de raliuri, motiv pentru care a fondat Asociația Club Sportiv MNP Racing.

Mihai Chelcan
Mihai Chelcan

Mihai Chelcan

University College London

Cu o mobilitate de plasament pentru studenți în cadrul programului Erasmus+ in Bologna, Italia, Mihai Chelcan este student la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Pentru Mihai, excelența nu vine din cititul cărților, amânarea exercițiilor sau orice altă formă de evitare a acțiunii, ci numai din practică, devotament, pasiune și timp dedicat cu zel pentru disciplina sau domeniul de interes.

Sorina-Diana Cocolea
Sorina-Diana Cocolea

Sorina-Diana Cocolea

Université de Paris

Sorina este în momentul de față la Université de Paris cu o bursa Erasmus în domeniul medicinei. Înca de la începutul carierei de student la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Sorina și-a dat seama că este pasionată de cercetare așa că s-a alăturat unor proiecte de cercetare în laborator. În timpul liber, Sorina este vice-președintele departamentului de Relații externe al SOMS si organizează conferința MEDICS.

Andrei Alexandru Tomac
Andrei Alexandru Tomac

Andrei Alexandru Tomac

Université Claude Bernard Lyon 1

Student la medicina, Andrei a beneficiat de o bursă Erasmus la Université Claude Bernard Lyon 1 – Faculté de Médicine et de Maïeutique Charles Mérieux Lyon Sud, ceea ce i-a indeplinit dorința de a cunoaște îndeaproape sistemul medical și de învățămant francez. Pasionat de domeniul de studiu ales, Andrei participa adesea la workshopuri care sa ii perfectioneze abilitatile, intrucat el s-a nascut cu
dorinta de a fi medic.

Finaliști - Studentul Anului în România

Valentin Adrian Kiss
Valentin Adrian Kiss

Valentin Adrian Kiss

Universitatea Babeș-Bolyai

Valentin își dorește să arate lumii că este mai mult decât un stereotip, motiv pentru care a urmărit dintotdeauna excelența. Cel mai tânăr din colectivul de cercetare de la Institutul de Speologie Emil Racoviță, Valentin a reușit să obțină încrederea profesorilor săi atunci când a pornit în expediții în Galapagos și în Europa pentru a colecta probe necesare cercetării sale. Lui Valentin i-a fost acordat premiul ”Excellentia” de către Universitatea Babeș-Bolyai pentru performanță academică.

Cristian Alin Cucu
Cristian Alin Cucu

Cristian Alin Cucu

Facultatea de Chimie din Iași

Student masterand la Facultatea de Chimie din Iași, Cristian este pasionat de trivia, pasiune pe care a încercat să o valorifice prin participarea la numeroase concursuri precum Chemistador și Quiz Unifest. Pentru Cristian, excelența reprezintă un fel de a fi, atât la nivel social, cât și profesional, motiv pentru care reușitele academice i-au fost apreciate prin obținerea premiului de cea mai bună lucrare la secţiunea licenţă la Simpozionul Cercetătorilor.

Theodor Andrei Drăghici
Theodor Andrei Drăghici

Theodor Andrei Drăghici

Universitatea Politehnică din București

Theodor își dorește să facă schimbări pozitive în societate prin pregătirea sa la Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Inginerie Aerospațială, unde a obținut o bursă de merit și a fost câștigătorul sesiunii de comunicări stiințifice. În timpul internshipului la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Theodor a contribuit direct la dezvoltarea legislației din domeniul siguranței aviatice.

Diana-Alexandra Sas
Diana-Alexandra Sas

Diana-Alexandra Sas

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Studentă la Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca, Diana și-a început drumul spre excelență încă de când și-a ales specializarea în cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare. Deținătoare a unei burse de performanță academică Robert Bosch, Diana este acum implicată într-un proiect de reconstrucție 3D din imagini stereo cu integrarea informației semantice.

Finaliști - Eroul Covid

Ștefan Dascălu
Ștefan Dascălu

Ștefan Dascălu

Universitatea din Oxford

Doctorand în imunologie la Universitatea din Oxford. Ca om de știință, Ștefan consideră că adevăratul impact al cercetării sale trebuie să depășească metodele clasice de diseminare a rezultatelor în mediul academic. În timpul pandemiei de COVID-19, și-a dedicat o parte semnificativă din timpul liber activităților de sănătate publică, în special în România, unde face parte din eforturile naționale de comunicare științifică, oferind și consultanță cu privire la gestionarea pandemiei din perspectiva sănătății publice.

Viorel Ionuț Bohotic
Viorel Ionuț Bohotici

Viorel Ionuț Bohotic

Politehnica din Torino

Student în anul I la Inginerie Electronică la Politehnica din Torino, la doar 19 ani a inventat un indicator de timp pentru a determina perisabilitatea, care a fost brevetat pentru măștile de protecție personală. Acest produs poate avea în prezent implementări mari asupra populației mondiale, în special în sectorul sănătății, determinând în primul rând o scădere a numărului de cazuri infectate cu virusul Covid-19.

Finaliști - Împreună din nou acasă

Ana Maria Vlas
Ana Maria Vlas

Ana Maria Vlas

Universitá di Bologna

Ana Maria a locuit în Italia de la vârsta de 9 ani până la 24. A absolvit Facultatea de Asistenți Medicali, la Universitá di Bologna Alma Mater Studiorum, iar apoi ales să părăsească țara în care a crescut, pentru a se întoarce în țară unde s-a născut. În 2021 a înființat firma de asistență Domus Med, pentru a ajuta persoanele ce necesită servicii de asistență medicală la domiciliu. Pentru a face asta cât mai eficient și pentru a susține economia țării, s-a format și în scrierea proiectelor pe fonduri europene, ceea ce i-a permis să înceapă să pună bazele pentru o posibilă finanțare în programul de Fonduri Europene 2021-2027.

Maria Bostenaru
Maria Bostenaru

Maria Bostenaru

Universitatea de Arhitectură ,,Ion Mincu”

In prezent cercetător la Universitatea de Arhitectură ,,Ion Mincu” din București, Maria face parte și din comunitățile de cercetare “Women on the move” si “Underground built heritage”. Proiectul la care Maria lucrează cu drag este World Housing Encyclopedia, o inițiativă care își dorește să îmbunătățească modul în care înțelegem pericolul construcției unei case, din punct de vedere seismic.

Câștigătorii categoriilor speciale

Marele Câștigător

Marele Castigator Gala LSRS 2022
Marele Câștigător al Galei LSRS 2022

Marele Castigator Gala LSRS 2022

Anca Mihaela Vasilica

University College London

Pasionată de creierul uman, Anca și-a dat seama din liceu că își dorește să urmeze o carieră în domeniul neuroștiințelor, iar acum se pregătește pentru viitoarea ei carieră ca neurochirurg la University College London. Anca a reușit să atingă excelența fiind implicată activ în numeroase proiecte de cercetare și în activități extracurriculare din cadrul societăților studențești din care face parte.

FAQ

Dacă ai orice alte întrebări sau nelămuriri în legătură cu premiile LSRS sau Gala LSRS 2022, scrie-ne la [email protected]
LSRS este o organizație non-guvernamentală, echidistantă și apolitică.
Meniu