Gala LSRS 2022

  1. Acasă
  2. Gala LSRS 2022
Logo Gala LSRS 2022
Group photo

Despre LSRS

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de bază ai României, precum și o atitudine pozitivă față de perspectivele reîntoarcerii lor în țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini noua generație la dezvoltarea României.

Group photo

GALA LSRS

Este un eveniment cu tradiție și prestigiu, menit să celebreze comunitatea studenților români de pretutindeni și realizările lor excepționale în anul 2022.

Marți, 19 Aprilie 2022, la Cluj-Napoca, Gala LSRS ne-a adus „Împreună din nou acasă”, unde excelența a fost premiată.

Câștigător gala

PREMIILE LSRS

Din dorința de a promova atât excelența academică cât și implicarea în comunitate, la Ediția a XIII-a a Premiilor LSRS pentru Excelență Academică am inclus noi categorii ce premiază aceste valori.

Români de la universitățile din toată lumea au aplicat la categoriile academice sau la unul din premiile speciale, iar în urma deziei luate de jurați, au fost decernate 13 premii în cadrul Galei LSRS, pe 19 Aprilie, la Centrul de Cultură Urbană - Casino din Cluj-Napoca.



Detalii despre premii în secțiunea de concurs
Câștigător cu premiu

DAR ARTELE?

Doreai să te înscrii la categoria Premiul Special în Arte și ai fost surprins că nu este pe listă?

Stay tuned! Nu am uitat de domeniul artistic ci avem planuri pentru un eveniment dedicat special vouă, artiștilor. Urmăriți conturile noastre de social media pentru a fi primii ce află ce pregătim!

Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate

Finaliști STEM - Licență

Anca-Mihaela Vasilica
Anca Mihaela Vasilica

Anca-Mihaela Vasilica

University College London

Pasionată de creierul uman, Anca și-a dat seama din liceu că își dorește să urmeze o carieră în domeniul neuroștiințelor, iar acum se pregătește pentru viitoarea ei carieră ca neurochirurg la University College London. Anca a reușit să atingă excelența fiind implicată activ în numeroase proiecte de cercetare și în activități extracurriculare din cadrul societăților studențești din care face parte.

Marius Ignat
Marius Ignat

Marius Ignat

University of Westminster

Student la University of Westminster, Marius înțelege importanța muncii în echipa și crede că aceasta este cheia succesului în domeniul pe care l-a ales, Computer Science. În timpul licenței, Marius a obținut un Premiu pentru Excelență din partea University of Westminster și a lucrat ca C++ developer pentru PayPoint si web developer la London Property.

Finaliști STEM - Master & PhD

Andrei Cosmin Siea
Andrei Cosmin Siea

Andrei Cosmin Siea

Universitatea din Bologna

Andrei este în topul studenților admiși la Universitatea din Bologna, Facultatea de Medicină, unde face parte din Programul de Excelență. Implicat în cercetare la numeroase instituții din Europa – University of Belgrade, DKFZ German Cancer Research Center, Universitätsklinikum Heidelberg -, Andrei nu este numai un student care aspiră la excelentă, dar și un membru dedicat comunității sale.

Sonia-Adelina Șortan
Sonia Șortan

Sonia-Adelina Șortan

Karlsruher Institut für Technologie

Cu o dorință continuă de a înțelege cum funcţionează şi cum se pune în mişcare totul în jurul ei, Sonia urmează în prezent un Master in Geofizica la Karlsruher Institut für Technologie in Germania unde beneficiază de o bursă a statului german pentru a-și finaliza studiile. Reprezentant al studenţilor masteranzi în Consiliul Universităţii, Sonia participă adeseori la dezvoltarea comunității, implicându-se in proiecte cu care rezonează.

Diana-Georgiana Rotaru
Diana Rotaru

Diana-Georgiana Rotaru

King’s College London

La finalul unui program de cercetare în neuroimagistică la King’s College London, Diana reușește să fie și asistent de cercetare științifică în cadrul Centrului Național pentru Cercetarea Creierului al Academiei Române. Pasionată de comunicarea științifică, încearcă să promoveze domeniul bioștiințelor în România, prin munca pe care o depune voluntar la BioMentorHub.

Ioana-Florentina Grigoraș
Ioana Grigoraș

Ioana-Florentina Grigoraș

University of Oxford

Ioana își dorește sa atingă excelența prin exploatarea domeniului Neurostiințelor, motiv pentru care își obține acum doctoratul în Clinical Neuroscience la University of Oxford. După ce a terminat medicina și și-a continuat studiile cu un master si un doctorat, pentru Ioana excelența nu poate exista dacă nu își împărtășește cunoștințele, așa că a predat studenților atât în Bucuresti, la ,,Carol Davila”, cât și în Oxford.

Finaliști Socio-Economic - Licență

Răzvan Petri
Răzvan Petri

Răzvan Petri

King’s College London

Răzvan este student la Politics la King’s College London și o jumătate a ceea ce poate fi numit un proiect de succes – Politică la Minut – prin care informează și educă politic tinerii prin intermediul social media. Dar pe lângă Politică la Minut, el are o intensă activitate academică, publicistă și profesională, susținută de spirit etic, de credința că România poate fi mai bună și de dorința de a contribui la
această îmbunătățire.

Vlad Cosmin Adamescu
Vlad Adamescu

Vlad Cosmin Adamescu

King’s College London

Vlad este student la Politics la King’s College London și cealaltă jumătate a Politicii la Minut. El are deja o experiență academică și profesională semnificativă în ceea ce privește politicile publice ale României și ale Europei de Est (și nu numai), precum și o activitate bazată pe dorința de a combate dezinformarea. O minte analitică, echilibrată – the kind of man you would trust.

Abel Aioanei
Abel Aioanei

Abel Aioanei

Universitatea din Copenhaga

Un om cu viziuni mari, dar cu rădăcini puternice. Un om căruia îi place să scrie, dar care trăiește viața intens. Abel are deja multe activități academice și profesionale, dar cel mai important este modul în care le armonizează în viziunea sa de înțelegere a perspectivei estice asupra Business-ului Internațional – ceea ce și studiază la Universitatea din Copenhaga – prin care poate contribui la dezvoltarea României și a regiunii din care face parte.

Radu-Mihai Florea
Radu-Mihai Florea

Radu-Mihai Florea

Vassar College în Poughkeepsie, NY

Radu este pasionat de chimie și de economie – domenii pe care le studiază în cadrul licenței la Vassar College în Poughkeepsie, NY. A creat, împreună cu alți studenți români, o comunitate virtuală de suport pentru studenții care doresc să studieze în America. Energia lui Radu transpare prin implicarea sa în viața academică a colegiului și prin inițiativele de cercetare în domeniile de care
este pasionat.

Finaliști Socio-Economic - Master & PhD

Olga Johnson
Olga Johnson

Olga Johnson

Texas A&M – Bush School of Government and Public Service

Pentru Olga, ambiția este un fel de a trăi. Terminarea recentă a celor doi ani de master în relații internaționale la Texas A&M a fost rezultatul unei călătorii spre o educație mai bună, ce a început când Olga s-a mutat singură în România la 15 ani. Este o studentă implicată academic și o membră activă atât în comunitatea americană, cât și în cea românească.

Cosmin Alin Borțoga
Cosmin Alin Boțoroga

Cosmin Alin Borțoga

Coventry University

Cosmin are o traiectorie academică centrată pe managment, business, finanțe și comerț internațional, fiind absolvent al unui Master în Global Financial Trading la Coventry University. Premiile pe care le-a obținut, experiența de muncă și planurile legate de activitatea sa de cercetare inspiră perseverența și pasiunea cu care Cosmin se raportează la domeniul său de studiu.

Finaliști Umanism - Master & PhD

Bianca-Adelina Florea
Bianca Adelina Florea

Bianca-Adelina Florea

Universitatea Paris I Panthéon – Sorbonne și Sciences Po Paris

Întregul parcurs academic al Biancăi s-a concentrat pe studiul dreptului european și al dreptului concurenței, într-un mediu internațional, între Universitatea Paris I Panthéon – Sorbonne și Sciences Po Paris. După ce a promovat examenul de barou
și a dobândit titlul de avocat în România, Bianca și-a deschis propriului cabinet
individual de avocatură, înființând un start-up digital, „Quick Legal”. Prin acesta, Bianca își propune să conecteze persoanele care întâmpină probleme juridice cu acces direct la avocați și la sfaturi juridice online.

Laura-Florina Stan
Laura Florina Stan

Laura-Florina Stan

Universitătea Hanyang

Laura este doctorandă în Studii Coreene în cadrul Universității Hanyang, profesoară de limba coreeană în cadrul CSRK, fostă coordonatoare a filialei LSRS Coreea de Sud, și editor al secțiunii ”Pluralități” din revista academică internațională InVivo Arts. Pentru ea excelența nu este despre gesturi mărețe, ci despre a transmite pasiunea pe care o simte pentru culturi și limbi străine altor persoane, să insufle o pasiune și un drum de viață unor tineri sau să fie alături de studenții români într-o țară străină cu informații prețioase, o vorbă
bună și diverse activități – aceste activități contează, au un impact pozitiv și
pot fi chiar transformative.

Tudor Ștefănescu
Tudor Ștefănescu

Tudor Ștefănescu

Universitatea Tor Vergata

Pasionat de istorie încă din copilărie, Tudor s-a specializat în istoria medievală și premodernă, aprofundând lucrul cu documentele și manuscrisele vechi la Universitatea Babeș-Bolyai. În urma unei experiențe Erasmus la Roma pe perioada masterului, a ales să-și continue studiile în Cetatea Eternă, unde e azi doctorand la Universitatea Tor Vergata. Cu toate acestea, dincolo de latura academică și dincolo de pasiunea pentru istorie, a considerat important să se descopere pe el însuși prin diverse activități, în special voluntariatul.

Câștigătorii categoriilor academice

Premiile LSRS pentru Categoriile Speciale

Finaliști - Erasmus

Cătălina Sabina Cremeneanu
Cătălina Sabina Cremeneanu

Cătălina Sabina Cremeneanu

Universitatea Aix-Marseille

Studentă la Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Cătălina a fost studentă Erasmus la Universitatea Aix-Marseille și Presedinte SOMS, implicându-se în organizarea conferinței MEDICS. Cătălina își dorește să reușească să îi îndrume pe alții într-o bună zi, așa cum a fost și ea îndrumată, cu succes, până în prezent.

Smaranda Codreanu
Smaranda Codreanu

Smaranda Codreanu

Universitatea din Ulm

Studentă la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe si Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Smaranda este student Erasmus la Universitatea din Ulm, Germania. În speranța că o bursa Erasmus e ceea ce are nevoie pentru a experimenta o nouă cultură, Smaranda a făcut voluntariat în sistemul de Medicină de Urgentă, în Chirurgie și în Educație Medicală si a participat la congrese, publicând lucrări, dar a invățat că drumul e mai important decât destinația.

Roxana Maria Farcaș
Roxana Maria Farcaș

Roxana Maria Farcaș

Universitatea de Medicină din Strasbourg

Studentă la Facultatea de Medicină Generală, Universitatea de Medicină, Farmacie, Stiințe si Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Roxana a desfășurat un stagiu Erasmus la Universitatea de Medicină din Strasbourg. Pe lângă pasiunea față de medicină, Roxana este pasionată și de raliuri, motiv pentru care a fondat Asociația Club Sportiv MNP Racing.

Mihai Chelcan
Mihai Chelcan

Mihai Chelcan

University College London

Cu o mobilitate de plasament pentru studenți în cadrul programului Erasmus+ in Bologna, Italia, Mihai Chelcan este student la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Pentru Mihai, excelența nu vine din cititul cărților, amânarea exercițiilor sau orice altă formă de evitare a acțiunii, ci numai din practică, devotament, pasiune și timp dedicat cu zel pentru disciplina sau domeniul de interes.

Sorina-Diana Cocolea
Sorina-Diana Cocolea

Sorina-Diana Cocolea

Université de Paris

Sorina este în momentul de față la Université de Paris cu o bursa Erasmus în domeniul medicinei. Înca de la începutul carierei de student la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Sorina și-a dat seama că este pasionată de cercetare așa că s-a alăturat unor proiecte de cercetare în laborator. În timpul liber, Sorina este vice-președintele departamentului de Relații externe al SOMS si organizează conferința MEDICS.

Andrei Alexandru Tomac
Andrei Alexandru Tomac

Andrei Alexandru Tomac

Université Claude Bernard Lyon 1

Student la medicina, Andrei a beneficiat de o bursă Erasmus la Université Claude Bernard Lyon 1 – Faculté de Médicine et de Maïeutique Charles Mérieux Lyon Sud, ceea ce i-a indeplinit dorința de a cunoaște îndeaproape sistemul medical și de învățămant francez. Pasionat de domeniul de studiu ales, Andrei participa adesea la workshopuri care sa ii perfectioneze abilitatile, intrucat el s-a nascut cu
dorinta de a fi medic.

Finaliști - Studentul Anului în România

Valentin Adrian Kiss
Valentin Adrian Kiss

Valentin Adrian Kiss

Universitatea Babeș-Bolyai

Valentin își dorește să arate lumii că este mai mult decât un stereotip, motiv pentru care a urmărit dintotdeauna excelența. Cel mai tânăr din colectivul de cercetare de la Institutul de Speologie Emil Racoviță, Valentin a reușit să obțină încrederea profesorilor săi atunci când a pornit în expediții în Galapagos și în Europa pentru a colecta probe necesare cercetării sale. Lui Valentin i-a fost acordat premiul ”Excellentia” de către Universitatea Babeș-Bolyai pentru performanță academică.

Cristian Alin Cucu
Cristian Alin Cucu

Cristian Alin Cucu

Facultatea de Chimie din Iași

Student masterand la Facultatea de Chimie din Iași, Cristian este pasionat de trivia, pasiune pe care a încercat să o valorifice prin participarea la numeroase concursuri precum Chemistador și Quiz Unifest. Pentru Cristian, excelența reprezintă un fel de a fi, atât la nivel social, cât și profesional, motiv pentru care reușitele academice i-au fost apreciate prin obținerea premiului de cea mai bună lucrare la secţiunea licenţă la Simpozionul Cercetătorilor.

Theodor Andrei Drăghici
Theodor Andrei Drăghici

Theodor Andrei Drăghici

Universitatea Politehnică din București

Theodor își dorește să facă schimbări pozitive în societate prin pregătirea sa la Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Inginerie Aerospațială, unde a obținut o bursă de merit și a fost câștigătorul sesiunii de comunicări stiințifice. În timpul internshipului la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Theodor a contribuit direct la dezvoltarea legislației din domeniul siguranței aviatice.

Diana-Alexandra Sas
Diana-Alexandra Sas

Diana-Alexandra Sas

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Studentă la Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca, Diana și-a început drumul spre excelență încă de când și-a ales specializarea în cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare. Deținătoare a unei burse de performanță academică Robert Bosch, Diana este acum implicată într-un proiect de reconstrucție 3D din imagini stereo cu integrarea informației semantice.

Finaliști - Eroul Covid

Ștefan Dascălu
Ștefan Dascălu

Ștefan Dascălu

Universitatea din Oxford

Doctorand în imunologie la Universitatea din Oxford. Ca om de știință, Ștefan consideră că adevăratul impact al cercetării sale trebuie să depășească metodele clasice de diseminare a rezultatelor în mediul academic. În timpul pandemiei de COVID-19, și-a dedicat o parte semnificativă din timpul liber activităților de sănătate publică, în special în România, unde face parte din eforturile naționale de comunicare științifică, oferind și consultanță cu privire la gestionarea pandemiei din perspectiva sănătății publice.

Viorel Ionuț Bohotic
Viorel Ionuț Bohotici

Viorel Ionuț Bohotic

Politehnica din Torino

Student în anul I la Inginerie Electronică la Politehnica din Torino, la doar 19 ani a inventat un indicator de timp pentru a determina perisabilitatea, care a fost brevetat pentru măștile de protecție personală. Acest produs poate avea în prezent implementări mari asupra populației mondiale, în special în sectorul sănătății, determinând în primul rând o scădere a numărului de cazuri infectate cu virusul Covid-19.

Finaliști - Împreună din nou acasă

Ana Maria Vlas
Ana Maria Vlas

Ana Maria Vlas

Universitá di Bologna

Ana Maria a locuit în Italia de la vârsta de 9 ani până la 24. A absolvit Facultatea de Asistenți Medicali, la Universitá di Bologna Alma Mater Studiorum, iar apoi ales să părăsească țara în care a crescut, pentru a se întoarce în țară unde s-a născut. În 2021 a înființat firma de asistență Domus Med, pentru a ajuta persoanele ce necesită servicii de asistență medicală la domiciliu. Pentru a face asta cât mai eficient și pentru a susține economia țării, s-a format și în scrierea proiectelor pe fonduri europene, ceea ce i-a permis să înceapă să pună bazele pentru o posibilă finanțare în programul de Fonduri Europene 2021-2027.

Maria Bostenaru
Maria Bostenaru

Maria Bostenaru

Universitatea de Arhitectură ,,Ion Mincu”

In prezent cercetător la Universitatea de Arhitectură ,,Ion Mincu” din București, Maria face parte și din comunitățile de cercetare “Women on the move” si “Underground built heritage”. Proiectul la care Maria lucrează cu drag este World Housing Encyclopedia, o inițiativă care își dorește să îmbunătățească modul în care înțelegem pericolul construcției unei case, din punct de vedere seismic.

Câștigătorii categoriilor speciale

Marele Câștigător

Marele Câștigător al Galei LSRS 2022

Marele Castigator Gala LSRS 2022

Anca Mihaela Vasilica

University College London

Pasionată de creierul uman, Anca și-a dat seama din liceu că își dorește să urmeze o carieră în domeniul neuroștiințelor, iar acum se pregătește pentru viitoarea ei carieră ca neurochirurg la University College London. Anca a reușit să atingă excelența fiind implicată activ în numeroase proiecte de cercetare și în activități extracurriculare din cadrul societăților studențești din care face parte.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), alături de MakeIT Oradea anunță startul înscrierilor pentru un nou concurs ce are ca scop promovarea, susținerea, finanțarea și dezvoltarea start-up-urilor din domeniile STEM și economie ale tinerilor români stabiliți în țară: Concursul Startup-ul Anului.

Procesul obișnuit de recrutare pentru a obține finanțare de la MakeIT este format din șase pași:

  • Preselecție
  • Validare
  • Pitching
  • ‘Incubatorul’
  • Lansare
  • Finanțare

Câștigătorul acestui concurs va avea oportunitatea de a sări peste primele 3 etape ale acestui proces și de a ajunge direct în incubator. Cea mai bună idee va fi anunțată și premiată în cadrul Galei LSRS, pe 19 aprilie, la locația Casino din Cluj.

Înscrierile pentru Concursul StartUp-ul Anului se pot face până pe 10 aprilie 2022 prin completarea formularului.

Pentru a fi eligibil trebuie:

  • Să ai o idee de afaceri din segmentul de tehnologie și tehnologia informației:
    • Aplicații Web/Mobile
    • Robotică
    • Automatizare
    • Chatbots
    • Cybersecurity
    • Internet of things (IoT)
    • Altele
  • Să fii un student/absolvent român din străinătate (sau întors în țară) ce:
    • are o idee sau un concept de business
    • lucrează deja la un startup fie că este lansat sau nu pe piață

Prioritizăm fondatorii cu sub 1-2 ani de activitate.

IMPORTANT

  • Premiul în bani se poate oferi doar cu condiția intrării în incubator (fără obligația de a absolvi).
  • NU este necesar ca participanții să fie din Oradea în acest punct al concursului.
  • Dacă sunteți selectați în incubator vor exista câteva întâlniri în Oradea unde ne-am dori să fiți prezenți.
  • Dacă mai târziu se dorește finanțare for-equity este nevoie de un SRL în Oradea.

Pentru mai multe informații citiți regulamentul complet.

Descrierea competiției

„Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” este o competiție la care pot
candida studenți români înscriși la programele de licență, masterat, doctorat, post-doctorat sau
absolvenții care îndeplinesc criteriile de eligibilitate prezentate mai jos.

Ești student, masterand sau doctorand în țară sau în străinătate? Ești o persoană activă,
întreprinzătoare, orientată spre dezvoltare academică, dezvoltare personală și implicare în
comunitate? Atunci te invităm să candidezi la unul din premiile LSRS.

Categoriile de Premii

    • Științe socio-economice:
      Business / Management / Economie / Finanțe / Domenii
      internaționale / Politică / Administrație / Comunicare / Marketing / Jurnalism / Psihologie /
      Publicitate / etc.

      • Nivel universitar – Licență
      • Nivel universitar – Masterat
      • Nivel post-universitar – Doctorat + Post-doctorat

 

    • Științe umaniste:
      Limbi / Litere / Filologie / Studii Juridice / Sociologie /
      Cultură / Istorie / Arhitectură / Artă / Muzică / Dramaturgie/ etc.

      • Nivel universitar – Licență
      • Nivel universitar – Masterat
      • Nivel post-universitar – Doctorat + Post-doctorat

 

    • STEM:
      Computer Science / IT / Inginerie / Matematică / Fizică / Chimie / Biologie /
      Biotehnologie / Medicină / Farmacie / Statistică/ etc.

      • Nivel universitar – Licență
      • Nivel universitar – Masterat
      • Nivel post-universitar – Doctorat + Post-doctorat

 

    • Categorii speciale:
      • Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS
      • Studentul Anului în România
      • Eroul Covid
      • Împreună din nou acasă

Toate candidaturile, cu excepția celor din categoriile speciale, intră automat și în competiția
pentru Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate.

Procesul de Înscriere

Competiția este deschisă, ca și până acum, tuturor tinerilor români care au studiat în anii
universitari 2020-2021 în străinătate (explicit, de la 1 septembrie 2020), indiferent de aria
geografică în care sunt localizate instituțiile de educație respective.

Pentru înscrierea în competițiile pentru categoriile de premii Științe socio-economice, Științe
Umaniste, STEM și pentru Categoriile Speciale vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa
[email protected] sau să completați formularul online, atașând cel puțin următoarele documente:

  • Curriculum Vitae (CV)1:
    • Maxim 2 pagini.
    • Fără poză
    • Să conțină activități doar din ultimul an academic încheiat2, incluzând data
      începerii și terminării până în prezent.
    • De preferat în limba română, dar se acceptă și în limba Engleză.
    • Dacă sunt prezente publicații, de specificat nivelul contribuției:
      autor, co-autor, colaborare, traducere, etc.
    • Salvat cu denumirea NumePrenumeCV.
  • O scrisoare de motivație sau alternativ un răspuns:
    • La una din următoarele întrebări:
      • Ce înseamnă excelența pentru tine?
      • Relatează un moment din viața ta care te-a făcut mândru.
    • Maxim o pagină (Times new roman 12, margini 2,5, interlinea 1,5 )
    • Ideal, să se plieze pe criteriile de evaluare pentru categoria la care aplici.
    • Relevantă pentru tema concursului.
  • O poză recentă a candidatului salvată cu denumirea NumePrenume.
  • Foaie matricolă (Transcript/Grade Report) – exceptând categoriile Eroul Covid și
    Împreună din nou acasă

    • Documentul emis de instituția de învățământ, și o traducere (oficială sau
      neoficială) în cazul în care acesta nu este în limba engleză sau română.

Documente opționale3:

  • Website personal;
  • Scrisoare de recomandare;
  • Alte documente pe care aplicantul le consideră relevante.

Dacă doriți să recomandați pe cineva, o puteți face la completând acest formular.

Informații Adiționale

Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din persoane marcante ale societăţii româneşti
din mediul academic și profesional. Premiile vor fi acordate în cadrul Galei LSRS – Împreună
din nou acasă, care va avea loc pe 19 aprilie 2022.

Pentru mai multe detalii, te rugăm să parcurgi restul secțiunilor unde găsești Regulamentul de
Participare la „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, precum și detalii
generale despre Procesul de Jurizare.


1 Atenție! Premianții și finaliștii edițiilor anterioare ale Galei Ligii Studenților Români din Străinătate sunt eligibili
pentru a se mai înscrie la o nouă ediție a concursului, însă juriul nu va lua în considerare faptul că au candidat în
edițiile trecute. Așadar, îi rugăm pe premianți și finaliști să nu menționeze în CV sau în alte documente necesare
înscrierii faptul că au câștigat un premiu în edițiile anterioare.

2 Definit ca începând la 1 septembrie 2020
3 NU sunt necesare pentru înscrierea în concurs, dar vor fi luate în considerare la latitudinea juraților.

Drepturile participanților

  • Să participe la evenimentul „Gala LSRS – Împreună din nou acasă”.
  • Să le fie evaluată candidatura, atât în vederea primirii distincției în cadrul categoriei pentru care au candidat, cât și pentru distincția „Mare Câștigător” (cu excepția candidaturilor pentru categoriile speciale).
  • Să promoveze, pe orice canal de comunicare participarea la „Gala Studenților Români din Străinătate”, precum și posibilele distincții obținute.

Obligațiile participanților

  • Să respecte Regulamentul competiției și deciziile juriului.
  • Să pună la dispoziția organizatorilor sau a juriului, dacă este cazul, documente suplimentare care să detalieze informațiile trimise către LSRS privind rezultatele obținute și activitățile desfășurate și înscrise în competiție.
  • Să colaboreze cu organizatorii în vederea realizării unor documentare legate de proiect (de exemplu: materiale audio-video, mărturii ale beneficiarilor, etc.).
  • Să nu angajeze numele „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, „Gala LSRS – Împreună din nou acasă” sau „Liga Studenților Români din Străinătate” în contexte care pot aduce prejudicii imaginii proiectului și/sau organizatorilor săi.
  • Să fie prezenți la ceremonia de decernare a premiilor pentru „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” din 19 aprilie 2022 în cadrul Galei LSRS – mai ales dacă se află printre finaliști; în caz contrar, organizatorul poate decide acordarea premiului următorului
    student ce îndeplinește condițiile prezentului regulament.
  • După primirea candidaturii, echipa LSRS va verifica dosarul și va valida aplicația prin e-mail
    sau prin telefon. Candidatul trebuie să ofere în documentele de înscriere o adresă de e-mail și un
    număr de telefon valide. Este posibilă solicitarea de materiale suplimentare în cazul în care
    aplicația nu este completă.
  • O candidatură înscrisă în competiție va fi evaluată de juriu după ce va fi trimisă prin e-mail și
    doar după ce LSRS va verifica validitatea documentelor transmise și va oferi feedback
    candidatului.
  • Înscrierea în competiție implică acceptarea termenilor și condițiilor din prezentul Regulament.
    Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita revizuirea informațiilor din dosarele ce conțin
    greșeli sau omisiuni flagrante și vor acorda asistență participanților pe întreaga perioadă de
    înscriere.
  • La solicitarea organizatorilor, participanții trebuie să poată prezenta acte oficiale sau alte
    dovezi care să demonstreze informațiile din documentele de candidatură. În cazul în care se vor
    constata neconcordanțe sau candidatul se va găsi în imposibilitatea de a demonstra informații
    esențiale din dosarul de candidatură, se va lua măsura excluderii acestuia din concurs sau
    retragerea distincțiilor primite.

Dreptul de autor

Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi în materialele de promovare ale Premiilor LSRS
pentru Excelență Academică în Străinătate: numele participanților, informații din cadrul
documentelor trimise, fotografii / video sau alte materiale legate de activitățile lor academice.

Criterii de eligibilitate

Candidatul trebuie să aibă în vedere aceste criterii în momentul trimiterii documentelor de
înscriere. Organizatorii își rezervă dreptul de a elimina din concurs înscrierile care nu corespund
criteriilor de eligibilitate prezentate mai jos:

  • Sunt eligibili studenții cu cetățenie română din toate ciclurile universitare, care au studiat în
    anii universitari 2020/20214 la universități din străinătate, inclusiv cei care au absolvit în anul
    2022.
  • Pentru premiul „Studentul AnuLui în România” sunt eligibili studenții din toate ciclurile
    universitare, indiferent de cetățenie, care au studiat în anul 2020/2021 la universități din
    România, inclusiv cei care au absolvit în anul 2022.
  • Pentru premiul „Studentul Român al Anului în cadrul ERASMUS” sunt eligibili studenții de
    cetățenie română din toate ciclurile universitare care au obținut minim echivalentul a 24
    ECTS/semestru, respectiv 48 ECTS/an academic. Studenții trebuie să fie înregistrați la o
    universitate din România, stagiul Erasmus putând fi desfășurat la orice universitate din lume.
  • Pentru “Premiul Erou Covid” sunt eligibili studenții cu cetățenie română din toate ciclurile
    universitare, care au studiat în anii universitari 2020/2021, inclusiv cei care au absolvit în anul
    2022.
  • Pentru “Premiul Împreună din nou acasă” sunt eligibili absolvenții cu cetățenie română care
    sunt domiciliați în România și au absolvit cel puțin un ciclu universitar al unei universități din
    străinătate înainte de 1 martie 2022.

Conflict de interese

Membrii echipei de organizare a Galei Studenților Români din Străinătate și câștigători ai galei
ale edițiilor anterioare nu pot participa la aceeași categorie în care au câștigat în ediția anterioară
competiția „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”.
Notă: Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba datele competiției și se obligă să
anunțe orice modificare în regulament pe website-ul oficial al competiției:
http://lsrs.ro/gala-lsrs-2022

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina web a evenimentului:
http://lsrs.ro/gala-lsrs-2022 sau să trimiteți un e-mail la adresa [email protected].


4 Definit ca începând de la 1 septembrie 2020.

Criterii de Evaluare

Pentru Categoriile de Științe socio-economice, Științe umaniste și STEM

    • Academic :
      1. Notele obținute în ciclul de studii5 (conform foii matricole).
      2. Mențiuni speciale în domeniul de studiu, în plus față de notele din foaia matricolă.
      3. Activitate științifică:
        • Publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice, etc.
        • Clasificare pe nivelul contribuției: autor, co-autor, colaborare, traducere, etc.

 

  • Activități extra-curriculare :
    1. În plan social: implicare socială (activități de dezvoltare comunitară, strângere de fonduri, proiecte umanitare, proiecte implicând comunitatea românească sau promovând imaginea României)
    2. În plan personal: participări la concursuri, școli de vară, stagii de perfecționare sau activități remunerate, dezvoltare hobby(-uri) etc.

Pentru Categoriile Speciale

  • Studentul Român al Anului în cadrul ERASMUS
    Se premiază un student eligibil categoriei pe baza rezultatelor academice deosebite și a
    criteriilor decise de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).
  • Studentul Anului în România
    Se premiază un student al unei universități din România pentru activitate și rezultate
    academice deosebite, precum și pentru impact social relevant.
  • Eroul Covid
    Se premiază un student/recent absolvent român pentru o activitate deosebită care a
    contribuit societății sau domeniului științific în lupta cu situația pandemică.Câteva exemple de astfel de activități ar putea fi:

      • Descoperiri pe plan științific care au ameliorat/au potențialul să amelioreze situația
        pandemică în diferite feluri.
      • Contribuția excepțională în cadrul proiectelor umanitare care au o legătură directă cu
        pandemia.

     

  • Împreună din nou acasă
    Se premiază un student absolvent al unei universități din străinătate, care a revenit în țară în
    urma terminării studiilor. Prin activitatea sa profesională desfășurată în România, a adus
    schimbări positive societății românești, un impact social semnificativ sau orice alt beneficiu
    remarcabil pentru societatea românească, cu precădere în ultimul an.Este relevantă orice tip de activitate profesională care îndeplinește cel puțin unul din
    următoarele criterii:

    • A adus schimbări pozitive/beneficii semnificative societății românești (economice,
      tehnologice, politice, științifice, culturale, sociale etc.).
    • A creat un impact social semnificativ și pozitiv în România.
    • A contribuit în mod remarcabil la dezvoltarea și/sau imaginea statului român.

Etapele Jurizării

Jurizarea candidaților se va desfășura în două etape.

Preselecție:

  • Preselecţia va fi realizată de către laureații edițiilor anterioare ale Galei LSRS, parteneri
    alte asociatii.
  • După etapa de preselecție, vor rămâne aproximativ 5 finaliști per categorie.

Evaluare:

  • Selecţia finală va fi realizată de un juriu format din personalități ale mediului academic,
    administrației publice, societății civile și al mediului de afaceri.
  • Juriul va desemna câte un câștigător și o mențiune pe categorie, și o distincție pentru
    finaliști.

În cazul competițiilor din Categoriile Speciale, jurizarea va fi realizată de către oameni
profesioniști care activează în domeniile aferente.

Marele Câștigător este desemnat ca finalistul cu cel mai mare punctaj dintre toate categoriile (cu excepția categoriilor speciale).

Modul Jurizării

Notarea este aceeași atât în etapa de preselecție, cât și în cea de jurizare. Pentru fiecare din
cele 5 criterii de jurizare, fiecare jurat va acorda candidatului o notă de la 1 (slab) la 100
(foarte bun). Dintre toate notele juraților, se va elimina atât cea mai mare notă, cât și cea
mai mică, pentru a garanta un echilibru în evaluare.

Pentru stabilirea notei finale, proporțiile pentru fiecare criteriu vor fi decise prin consultări cu
membrii juriului.


5 Pentru fiecare categorie se va pune accentul pe domeniul de studiu relevant

FAQ

Da, facem o verificare rapidă a documentelor și informăm aplicantul printr-un e-mail sau prin telefon dacă aplicația este completă sau nu.

Pentru listele publicațiilor științifice, se poate adăuga un document suplimentar. La fel pentru eventuale scrisori de recomandare din partea profesorilor. Nu avem un șablon pentru CV, dar ne așteptăm să fie o imagine succintă a candidatului, punând în evidență activitățile cele mai importante și relevante pentru Gală, și nu o listă completă.

Finaliștii pot aplica din nou la orice categorie își doresc, iar câștigătorii doar la o categorie diferită de cea caștigată anterior. Cu toate acestea, pe caștigători îi invităm ca membri în juriul mic pentru etapa de preselecție a candidaților. În cazul în care accepți invitația de a fi jurat, nu mai poți fi candidat.

Dacă ai avut calitatea de student pe orice perioadă, începând cu 1 septembrie în anul 2020, ești eligibil pentru participare.

Având în vedere structura de Licență-> Master-> Doctorat-> PostDoctorat (sistem Bologna), vom impartii candidații care studiaza la medicina în felul următor:

  • Anii 1, 2 si 3: Licență
  • Anii 4 si 5: Masterat
  • Anii 6+: Doctorat
  • Rezidențiat: Post-Doctorat

Dacă nu simți că te regăsești în niciunul dintre cele trei domenii de studiu, contactează-ne pe g[email protected] sau pe canalele de social media pentru a te îndruma.

Dacă ai orice alte întrebări sau nelămuriri în legătură cu premiile LSRS sau Gala LSRS 2022, scrie-ne la [email protected]
LSRS este o organizație non-guvernamentală, echidistantă și apolitică.