Drepturile participanților
▪ Să participe la evenimentul „Gala LSRS – Construim prezentul”.
▪ Să le fie evaluată candidatura, atât în vederea primirii distincției în cadrul categoriei pentru care au candidat, cât și pentru distincția „Mare Câștigător” (cu excepția candidaturilor pentru categoriile speciale).
▪ Să promoveze, pe orice canal de comunicare, participarea la „Gala Studenților Români din Străinătate”, precum și posibilele distincții obținute.
Obligațiile participanților
▪ Să respecte Regulamentul competiției și deciziile juriului.
▪ Să pună la dispoziția organizatorilor sau a juriului, dacă este cazul, documente suplimentare care să detalieze informațiile trimise către LSRS privind rezultatele obținute și activitățile desfășurate și înscrise în competiție.
▪ Să colaboreze cu organizatorii în vederea realizării unor documentare legate de proiect (de exemplu: materiale audio-video, mărturii ale beneficiarilor, etc.).
▪ Să nu angajeze numele „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, „Gala LSRS – Construim Prezentul” sau „Liga Studenților Români din Străinătate” în contexte care pot aduce prejudicii imaginii proiectului și/sau organizatorilor săi.
▪ Să fie prezenți la ceremonia de decernare a premiilor pentru „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” din 19 mai 2023 în cadrul Galei LSRS – mai ales dacă se află printre finaliști; în caz contrar, organizatorul poate decide acordarea premiului următorului student ce îndeplinește condițiile prezentului regulament.
▪ După primirea candidaturii, echipa LSRS va verifica dosarul și va valida aplicația prin e-mail sau prin telefon. Candidatul trebuie să ofere în documentele de înscriere o adresă de e-mail și un număr de telefon valide. Este posibilă solicitarea de materiale suplimentare în cazul în care aplicația nu este completă.
▪ O candidatură înscrisă în competiție va fi evaluată de juriu după ce va fi trimisă prin e-mail și doar după ce LSRS va verifica validitatea documentelor transmise și va oferi feedback candidatului.
▪ Înscrierea în competiție implică acceptarea termenilor și condițiilor din prezentul Regulament. Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita revizuirea informațiilor din dosarele ce conțin greșeli sau omisiuni flagrante și vor acorda asistență participanților pe întreaga perioadă de înscriere.
▪ La solicitarea organizatorilor, participanții trebuie să poată prezenta acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze informațiile din documentele de candidatură. În cazul în care se vor constata neconcordanțe sau candidatul se va găsi în imposibilitatea de a demonstra informații esențiale din dosarul de candidatură, se va lua măsura excluderii acestuia din concurs sau retragerea distincțiilor primite.
Dreptul de autor
Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi în materialele de promovare ale Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate: numele participanților, informații din cadrul documentelor trimise, fotografii / video sau alte materiale legate de activitățile lor academice.
Criterii de eligibilitate
Candidatul trebuie să aibă în vedere aceste criterii în momentul trimiterii documentelor de înscriere. Organizatorii își rezervă dreptul de a elimina din concurs înscrierile care nu corespund criteriilor de eligibilitate prezentate mai jos:
- Sunt eligibili studenții cu cetățenie română din toate ciclurile universitare, care au studiat în anii universitari 2021/2022[4] la universități din străinătate, inclusiv cei care au absolvit în anul 2023.
- Pentru premiul „Studentul Anului în România” sunt eligibili studenții din toate ciclurile universitare, indiferent de cetățenie, care au studiat în anul 2021/2022 la universități din România, inclusiv cei care au absolvit în anul 2023.
- Pentru premiul „Studentul Român al Anului în cadrul ERASMUS” sunt eligibili studenții de cetățenie română din toate ciclurile universitare care au obținut minim echivalentul a 24 ECTS/semestru, respectiv 48 ECTS/an academic. Studenții trebuie să fie înregistrați la o universitate din România, stagiul Erasmus putând fi desfășurat la orice universitate din lume.
- Pentru premiul ,,Construim prezentul” sunt eligibili studenți/recent absolvenți români ai unei universități din străinătate sau studenți/recent absolvenți[5] ai unei universități de pe teritoriul României, care au studiat în anii universitari 2021/2022, inclusiv cei care au absolvit în anul 2023.
- Pentru premiul ,,Inovăm Viitorul” sunt eligibili studenți/recent absolvenți români ai unei universități din străinătate sau studenți/recent absolvenți[6] ai unei universități de pe teritoriul României, care au studiat în anii universitari 2021/2022, inclusiv cei care au absolvit în anul 2023.
Pentru a fi eligibil, business-ul activeaza de mai putin de un an si a avut un profit mai mic de 10.000 de euro.
- Pentru „Premiul Special în Arte” sunt eligibili studenții români în domeniul Artelor din toate ciclurile universitare, care au studiat în anul 2021/2022 la universități din România sau străinătate, inclusiv cei care au absolvit în anul 2023.
Conflict de interese
Membrii echipei de organizare a Galei Studenților Români din Străinătate și câștigători ai galei ale edițiilor anterioare nu pot participa la aceeași categorie în care au câștigat în ediția anterioară competiția „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”.
Notă: Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba datele competiției și se obligă să anunțe orice modificare în regulament pe website-ul oficial al competiției: lsrs.ro/gala-lsrs-2023
Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina web a evenimentului: lsrs.ro/gala-lsrs-2023 sau să trimiteți un e-mail la adresa [email protected].
[4] Definit ca începând de la 1 septembrie 2021.
[5] Maxim 6 luni de la absolvire
[6] Maxim 6 luni de la absolvire