Gala LSRS – Gala Studenţilor Români din Străinătate 2021

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Gala LSRS – Gala Studenţilor Români din Străinătate 2021

Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS anunță evenimentul Gala  Studenților Români din Străinătate, ediția a doisprezecea, ce va fi transmis online duminică,  28 martie 2021, începând cu ora 18.00, pe pagina noastra de Facebook.

Ca în fiecare an, Gala LSRS este evenimentul studenților români de pretutindeni, care prin pasiunea și dedicarea lor obțin rezultate academice excelente, reunind studenții și absolvenții români din întreaga lume. Acest eveniment este dedicat recunoașterii și premierii excelenței academice a tinerilor români de peste granițe, oferind astfel un spațiu în care ideile și reușitele studenților și absolvenților români din străinătate să fie remarcate și recunoscute la nivel național și nu numai. Vom afla astfel cei 12 câștigători ai concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică, concurs ce a strâns mai mult de 130 de aplicații la cele 11 categorii. Finaliștii concursului, cât și câteva cuvinte despre experiența lor pot fi accesate aici https://lsrs.ro/gala-lsrs-2021/ 

Pe lângă decernarea premiilor, Gala LSRS va prezenta mesaje dedicate studenților din partea ambasadorilor și consulilor din Italia, Spania, Portugalia, Franța, Marea Britanie și Japonia. Totodată, vor fi invitați și E.S. doamna Luminița Odobescu, Ambasador al României la Uniunea Europeană, dar și reprezentanții Agenției Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, care vor vorbi despre mobilitatea proiectului Erasmus în pandemie. 

 

Ediția de anul acesta este organizată virtual, oferind astfel oportunitatea de a aduna studenții și românii din orice colț al lumii și de a celebra și mai puternic reușitele lor după un an diferit. 

Deși este prima oară cand Gala se desfășoară în astfel de condiții, am pregatit doua mari schimbări. Anul acesta am dorit să susținem atelierele de creație locale afectate de pandemie, astfel trofeele din cadrul concursului au fost confecționate integral de artiști plastici români, din cadrul Nod Makerspace România. Gala LSRS totodată dorește să promoveze arta și cultura din România, evenimentul  fiind transmis din incinta MARe- Muzeul de Artă Recentă.

Evenimentul este public și poate fi vizualizat aici: https://fb.me/e/YCa6lDCX 

Toți cei interesați pot afla toate noutățile urmărindu-ne pe Facebook la: @lsrs.romania 

Anul acesta, avem bucuria de a-i avea alături de noi pe Academia Română, ANPCDEFP, Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea din București, Universitatea Babes- Bolyai, EximBank, FanCourier, Romanian Business Leaders, Repatriot, MARe – Muzeul de Artă Recentă, Agromec Dragalina, Radicstar.