Viena, 21 decembrie 2010.  Liga Studenţilor Români din Străinătate(LSRS) a lansat filiala LSRS Austria, cu susţinerea Ambasadei României din Austria, în cadrul unui eveniment ce a avut loc pe data de 17 decembrie, ora 19:00, la Institutul Cultural Român din Viena.
 
Atmosferă de sărbătoare. Seara a început cu o scurtă prezentare a LSRS Austria, urmată de discursul Doamnei Ambasador a României în Republica Austria, Silvia Davidoiu. În continuare, a fost adus în scenă proiectul „Running 2 Harvard”, condus de Vlad Isac, un român ambiţios care ar „alerga” până în pânzele albe pentru a fi admis la Harvard Law School. Punctul culminant al serii a fost reprezentat de un concert de muzica clasică, pian solo si ansamblu, susţinut de doi tineri muzicieni români, Ioan Dragoş Dimitriu (pian) şi Vincze Balazs (flaut), ambii studenţi la Conservatorul din Viena.
 
Cultură şi diplomaţie. Lansarea a fost un prilej deosebit pentru studenţii şi absolvenţii români ai universităţilor austriece de a se cunoaşte şi de intra în dialog cu reprezentanţi ai Ambasadei României la Viena, ai Consulatului şi ai Institutului Cultural Român. Pe lângă aceştia, au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Societăţii Austriaco-Române şi membri marcanţi ai mediului academic şi cultural, jurnalişti şi corespondenţi ai presei româneşti. Întâlnirea s-a încheiat cu un cocktail, moment în care invitaţii au avut ocazia să discute într-un cadru elegant, împărtăşindu-şi experienţele personale şi profesionale, precum şi proiectele de viitor.
LSRS Austria. Pornind la drum cu o echipă de zece studenţi dornici şi dispuşi să vină în ajutorul tinerilor români care studiază în Austria, al celor care îşi doresc să studieze acolo, precum şi al celor care au absolvit şi doresc să se întoarcă în ţară, noua filială îşi propune organizarea de activităţi şi evenimente care să consolideze comunitatea studenţilor români de peste hotare.
 
 „Austria este o ţară în care LSRS are un potenţial imens. Cu alte cuvinte, extinderea activităţii Ligii în această ţara a fost inevitabilă. Deşi suntem la început, am găsit susţinere, avem idei foarte multe şi sunt convinsă că cea mai mare parte a acestora se va concretiza în anul care vine”, a declarat Anda-Cristina Radu, Coordonatorul Filialei LSRS Austria.