Filiala din Italia a Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a lansat pe 26 martie a.c. Punctul Informativ LSRS de la Torino. Evenimentul de lansare a avut loc la sediul Consulatului General al României la Torino, printre cei peste 60 de persoane prezente numărându-se studenţi şi oficialităţi.
Studenţii prezenţi au primit iniţiativa cu mult entuziasm, de aceea reprezentanţii LSRS din Italia speră ca în curând sediul Punctului Informativ din Via Vigone nr. 76/b să devină un loc de referinţă pentru studenţii din comunitatea românească prezentă la Torino.
Reprezentanţii autorităţilor române au susţinut de la început demersul Filialei LSRS, afirmând că era necesar ca o organizaţie apolitică de studenţi români să fie prezentă în zonă.
Prof. George Teseleanu, Consul onorific al României la Ancona a prezentat membrilor LSRS prezenţi felicitări pentru iniţiativă şi a realizat o paralelă între Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Liga Studenţilor din anii ’90. Domnul profesor George Teseleanu a precizat faptul că un  cadru de organizare reprezentativ al studenților și absolvenților români de peste hotare, era absolut necesar în contextul în care fenomenul de migraţie este tot mai accentuat.
Printre invitaţii care au vorbit despre importanţa comunităţii studenţilor români din Torino şi despre rolul Ligii în asigurarea coeziunii dintre ei, s-au numărat: Roberto Merlo (profesor universitar la catedra de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Torino), Minodora Vlasin (lector universitar doctor, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Universitatea din Oradea), Oana Pătrăucean (preşedinte Asociaţia Bucovina, care a pus la dispoziţie spaţiul pentru Punctul Informativ LSRS din Torino), Andreea Ioana Ferenţ (Consilier Informare LSRS Italia) şi Ioan Eugen Popiţiu (Coordonator LSRS Italia).
Pentru fotografii de la eveniment, accesati blog-ul LSRS: http://blog.lsrs.ro/2011/04/impreuna-cu-gandul-spre-acasa-lsrs.html!
 

Meniu