Bucureşti, 13 mai 2010. Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) susţine lansarea romanului umoristic The Spanish Guru scris de Catrinel Ionescu. Evenimentul va avea loc la Toronto, pe 15 Mai, de la ora 16:30, la Hart House Theatre (Music Room). Cu această ocazie se vor reuni membrii comunităţii româneşti din Toronto şi iubitori de carte canadieni.
 
Catrinel Ionescu predă limba engleză la University of Toronto în cadrul unui program internaţional şi reprezintă LSRS în calitate de Prim Consilier Relaţii Externe (PCRE) – Filiala Canada. In 2007, Catrinel si-a finalizat formarea academică la Ontario Institute for Studies in Education (OISE) cu specializarea în pedagogie (BEd) iar în 2005 a absolvit University of Toronto cu Hons. BA în Istorie, Engleză şi Ştiinţe Politice. Pe parcursul studiilor, Catrinel s-a implicat în activitatea Clubului Studenţilor Români de la University of Toronto, a efectuat un stagiu de practică în Coreea de Sud şi a colaborat cu mai multe publicaţii româneşti din Toronto.
 
În spiritul care caracterizează activitatea Ligii Studenţilor Români din Străinătate, filiala LSRS Canada se bucură să susţină lansarea romanului umoristic The Spanish Guru.  Catrinel Ionescu este atât un Prim Consilier Relaţii Externe LSRS Canada priceput, cât şi o persoană perseverentă în pofida obstacolelor de orice gen şi o autoare talentată, cu un simţ al umorului care înveseleşte în cele mai tensionate momente. În calitate de Coordonatoare LSRS Canada şi în numele întregii echipe, aplaud succesul lui Catrinel şi îi ofer sprijinul nostru pentru următoarele lansări, a declarat Andreea Iorga, Coordonatoare Filiala Canada.
 
Semnat cu pseudonimul C.R. Preston, The Spanish Guru  este satira unei lumi în care predomină mirajul banului. Acţiunea cărţii are drept personaj principal un tânăr atrăgător, dar lipsit de scrupule, imoral şi orgolios, decis să ajungă în vârful piramidei sociale, indiferent de mijloace. Personaj tipic pentru tinerele democraţii est-europene, Leborio Borzelini evoluează într-un anturaj pe măsură.
 
Cu subtilitate şi umor, romanul abordează probleme sociale precum ipocrizia care domină relaţiile aparent egale dintre bărbaţi şi femei, confuzia unei generaţii care şi-a înţeles libertăţile în mod superficial şi obsesia faţă de propria imagine. O carte lipsită de pretenţii şi uşor de citit, The Spanish Guru propune o viziune proaspătă asupra vieţii, în care imperfecţiunile nu trebuie ascunse, pentru că îi dau farmec.
Lansarea acestei cărţi reprezintă un pas important nu numai pentru mine ci şi pentru tinerii români din Toronto. Nu este uşor să scrii un roman umoristic, cu atât mai puţin când eşti obişnuit să te exprimi în două limbi. Deşi scriu de când eram copil, mi-a luat mult timp să-mi îndeplinesc visul de a publica un roman. Dar sper ca succesul meu să confirme şi altor tineri cât de importante sunt perseverenţa şi pasiunea. Sper ca cititorii să mă susţină şi să citească cu plăcere acest prim volum din seria aventurilor lui Leborio Borzelini, a declarat Catrinel Ionescu, Prim-Consilier Relatii Externe, LSRS Canada.
 
După lansare, The Spanish Guru va putea fi găsit prin intermediul site-ului Amazon.com sau al editurii Empire State Publishing. Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul oficial al cărţii, www.leborio.com.
 
 
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.
 
 
 
Persoane de contact:  
Costin Elefteriu, Secretar General LSRS
Telefon: 0721 588 935
E-mail: [email protected]
 
Catrinel Ionescu
Prim Consilier Relaţii Externe (PCRE) – Filiala Canada
E-mail:  [email protected].