Nu lăsa România să-şi piardă minţile!

– dublu eveniment LSRS: lansarea noului site şi campania 2% –

 

 
Bucureşti, 17 martie 2010. Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) lansează o nouă formulă a site-ului www.lsrs.ro – singurul site prin intermediul căruia studenţii români din străinătate pot comunica mai uşor între ei şi au acces la informaţii complete despre studiile în străinătate, burse, întoarcerea în ţară, oportunităţi şi evenimente. Concomitent, LSRS demarează campania de strângere de fonduri 2% pentru LSRS – Nu lăsa România să-şi piardă minţile!.
 
Site-ul a fost realizat cu sprijinul Institutului pentru Tehnică de Calcul (ITC) şi este unul dintre cele mai performante şi moderne suporturi online din întreaga societate civilă românească. Pentru că noul site va rula de pe un server propriu, va fi mai uşor de menţinut la zi, deci va oferi informaţii de ultimă oră. Pe prima pagină apar ştiri, ultimele comentarii de pe forum, anunţuri de pe blog-ul LSRS şi postări de pe Facebook.  Astfel, cei interesaţi se pot informa rapid şi eficient despre noutăţile din domeniu printr-un simplu click pe www.lsrs.ro. Mai mult decât atât, utilizatorii se pot înregistra pentru a primi newsletter-ul LSRS – un alt mod de a fi informaţi despre activităţile Ligii din întreaga lume.
 
Pe noul site, LSRS a menţinut singurul forum adresat exclusiv studenţilor români din străinătate şi catalogul de membri, ce oferă posibilitatea de a contacta studenţi în funcţie de ţara sau de universitatea unde studiază. Prin intermediul acestui forum şi al catalogului de membri, studenţii pot intra în contact mai uşor unii cu ceilalţi, ceea ce contribuie la creşterea coeziunii comunităţii studenţilor români aflaţi la studii în străinătate.
 
Noul site oferă posibilitatea contactării LSRS pentru consiliere pe probleme juridice, prin intermediul unui formular special creat. De asemenea, există o secţiune destinată schimbărilor juridice şi problemei echivalării diplomelor.
 
Site-ul are o secţiune specială destinată presei, unde pot fi găsite comunicatele de presă ale LSRS şi apariţiile din presă până în prezent. Apariţiile din mass-media confirmă importanţa în creştere a Ligii pentru societatea românească.
 
Pentru iniţierea de noi proiecte destinate atât beneficiarilor direcţi (studenţii români) cât şi celor indirecţi (societatea românească), LSRS are nevoie de susţinere. De aceea, noul site are o secţiune pentru donaţii, ce se pot realiza prin: donaţii directe, direcţionarea a 2% din impozitul pe venit sau sponsorizări.
 
Campania 2% pentru LSRS – Nu lăsa România să-şi piardă minţile! se desfăşoară online şi se adresează persoanelor dispuse să doneze 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea absolvenţilor români din străinătate să se întoarcă în ţară pentru a contribui la profesionalizarea forţei de muncă şi la dezvoltarea societăţii româneşti. Formularele şi indicaţiile de completare se găsesc pe site-ul campaniei: http://www.lsrs.ro/Campania_2_lasuta. De asemenea, LSRS oferă răspunsuri la eventualele întrebări prin e-mail, Skype sau Yahoo Messenger.
 
O noutate printre campaniile de acest gen este LSRS Trust Club, prin care cei care donează 2% din impozitul pe venit către LSRS pot influenţa activitatea Ligii şi modul în care sunt cheltuiţi banii obţinuţi prin donaţiile 2%. Tot la capitolul încredere, campania are deja susţinători printre personalităţile societăţii româneşti, dintre care Florin Chilian s-a alăturat recent cauzei LSRS. Mai mult decât atât, filmuleţul „Nu lăsa România să-şi piardă minţile” (http://www.youtube.com/watch?gl=US&v=qx3EbUNgVwM) se află în topurile unor site-uri specializate şi a acumulat mii de vizualizări pe Youtube până la acest moment.
 
Pentru LSRS, fondurile adunate din Campania 2% reprezintă condiţia necesară pentru continuarea activităţilor noastre la cel mai înalt nivel. Liga nu percepe cotizaţii de la membri, iar fondurile disponibile pentru sponsorizări din partea mediului privat sunt extrem de limitate în această perioadă. Astfel, facem un apel către toţi tinerii români să vorbească cu rudele şi prietenii lor şi să le povestească despre Liga noastră şi realizările ei la un an de la înfiinţare. (Sebastian Burduja, Preşedintele Ligii Studenţilor Români din Străinătate)
 
Cu această ocazie lansăm un apel către membrii presei care doresc să ne susţină în demersul nostru şi care sunt dispuşi să colaboreze cu LSRS în vederea promovării campaniei 2% pentru LSRS – Nu lăsa România să-şi piardă minţile! sau a altor evenimente desfăşurate de Ligă.