Laura Becheru, voluntarul lunii octombrie
Laura s-a născut pe 19 martie 1991, în Giurgiu, unde și-a urmat studiile gimnaziale și liceale – la profilul matematică-informatică. Încă de pe băncile liceului a avut o primă experiență de voluntariat, participând la sesiunile Parlamentului European al Tinerilor (EYP). Facultatea a urmat-o la Facultatea de Relații Economice Internaționale din București. În anul II a beneficiat de o mobilitate Erasmus în Marea Britanie, studiind preț de un semestru la Nottingham Trent University. Aici, Laura a descoperit domeniile de interes pe care s-a axat ulterior: cercetare în domeniul politicilor antidumping – subiect pe care l-a tratat și în lucrarea sa de licență-, respectiv managementul strategic, pe care acum îl studiază la programul de masterat în Business (Major in Strategy) la BI Norwegian Business School în Oslo. Haideți să o cunoaștem mai bine pe Laura, printr-un scurt interviu.
De când ești în LSRS, care e istoricul tău în Ligă, în ce departament activezi acum și ce faci mai exact?
Am făcut cunoștință cu LSRS ca participant în 2012 la Business Consulting Case Study Event. Am apreciat mult activitatea echipei, așa că am devenit intern la Sediul Central la scurt timp după BCCSE. Ca o mențiune, anul acesta chiar am avut plăcerea să fac parte din echipa de organizare BCCSE, ca Project Manager Adjunct.
Pe parcurs am ajuns să fac parte din Departamentul Filiale, unde activez și acum ca Manager Proiecte Filiale. Împreună cu colegii mei din DF, încercăm să fim la curent cu toate inițiativele filialelor noastre și să facilităm buna desfășurare a proiectelor LSRS în toată lumea. Este un “job” pentru care încerc mereu să mă informez, să mă perfecționez, pentru a le putea oferi voluntarilor din filiale tot suportul de care au nevoie. Și pentru că recent m-am implicat și în activitatea LSRS Norvegia, am toate șansele să înțeleg mai bine provocările pe care le presupune activitatea de voluntar într-o filială.
Ai fost desemnată voluntarul lunii, ce înseamnă acest lucru pentru tine?
Această distincție mă bucură enorm, mă flatează, dar mai ales mă motivează. Timpul pe care îl dedic voluntariatului în LSRS este o sursă de relaxare pentru mine. Din păcate, celelalte activități de zi cu zi pun des presiune pe disponibilitatea pentru voluntariat, așadar aprecierea colegilor mă ajută să-mi canalizez energia în așa fel încât să îmi îndeplinesc mereu responsabilitățile de membru al echipei LSRS.
Ce îți place în activitățile și echipa LSRS?
Este extraordinar faptul că oriunde te-ai afla în lume, există cineva din familia LSRS care poate fi alături de tine, cu care poți să organizezi un eveniment frumos sau de la care poți cere sfaturi. Este îmbucurător să cunoști tineri frumoși, deștepți și cu ambiții mari, care pot face viitorul nostru, al tuturor, să arate mai bine, mai curat, mai solid, mai integru.
Ce planuri de viitor ai pe plan educațional și profesional?
În următorii doi ani mă voi concentra pe terminarea Masterului pe care îl urmez, care este un program solicitant și extrem de interesant. Mai apoi, aș fi tentată de posibilitatea unei cariere în consultanță strategică (fie în țară, fie în străinătate), însă cred că este bine să îmi păstrez oportunitățile deschise.