Liga Studenţilor Români din Străinatate transformă vara asta manualele în cunoştinţe practice

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Liga Studenţilor Români din Străinatate transformă vara asta manualele în cunoştinţe practice

Bucureşti, 30 iunie 2010. Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) lansează în această vară două noi proiecte: Business Consulting Case Study Event şi Dezvoltarea Durabilă la Marea Neagră, la care se adaugă prezenţa Filialei LSRS Germania la seara internaţională organizată de Universitatea Würzburg (Germania).
Business Consulting Case Study Event se va desfăşura în perioada 8-9 Iulie la Casa Studenţilor Economişti din Bucureşti. Acest eveniment are ca scop rezolvarea unui studiu de caz pe domeniul consultanţei de management şi se va desfăşura în felul următor: în a doua parte a zilei de 8 Iulie  participanţii se vor întruni pentru a forma echipele de lucru, iar pe 9 Iulie, în prima parte a zilei, consultanţii de la companiile invitate (Accenture, Contrast, KPMG, PriceWaterhouseCoopers, McKinsey-t.b.c.) vor face prezentarea companiilor, urmând ca în a doua parte a zilei participanţii să rezolve studiul de caz propus în grupe şi să prezinte rezultatele în faţa unui juriu format din aceiaşi consultanţi de la companiile mai sus menţionate.
Participanţii vor fi studenţi/ absolvenţi care studiază/ au studiat în străinătate şi care sunt direct interesaţi de a experimenta cum este să fii consultant pentru o zi. Pentru participanţii care se vor remarca există şansa de a fi recrutaţi de către firmele invitate. Potenţialii participanţi pot aplica la acest eveniment pînă pe data de 2 Iulie 2010, trimiţând CV-ul (maxim 2 pagini) şi o scrisoare de intenţie (maxim 1pagină), ambele în limba engleză, la adresa de email: [email protected].
Conferinţa Dezvoltarea Durabilă la Marea Neagră se va desfăşura în perioada 28 –  29 August la Constanţa. Conferinţa cuprinde două grupuri de lucru, după cum urmează: 1. „Geopolitică şi Geostrategie la Marea Neagră” cu următoarele subiecte de discuţie: România în Uniunea Europeană şi rolul său la Marea Neagră, Securitate Energetică, Importanţa strategiei dunărene pentu regiunea Mării Negre, Iniţiativele de cooperare regională în zonă  Mării Negre şi 2. „Investitii durabile la Marea Neagra”, în cadrul căruia se va discuta despre: Energie regenerabilă, Protecţia şi valorificarea patrimoniului Mării Negre şi a Deltei Dunării, Ecoturism, Reciclarea şi valorificarea deşeurilor şi Noile tehnologii informatice şi dezvoltarea durabilă.
Primul grup de lucru constă într-o competiţie de eseuri ştiinţifice pe unul din subiectele propuse. Al doilea grup de lucru constă într-o competiţie de proiecte antreprenoriale în domeniul investiţiilor durabile.
Aplicaţia iniţială va conţine CV-ul aplicantului (în limba engleză) şi abstractul lucrării (maxim o pagină, în limba engleză şi în limba română). Acestea trebuie trimise până la data de 17 iulie 2010, la următoarea adresă de e-mail: [email protected].
 
 
Pentru etapa finală a competiţiei, participanţii selectaţi vor fi invitaţi să îşi trimită lucrarea completă, de maxim 10 pagini, pe care o vor prezenta în cadrul Conferinţei „Dezvoltare Durabilă la Marea Neagra” din 28 – 29 august. Pentru mai multe detalii privind cele două competiții din cadrul Conferinței și informaţii despre premiile puse în joc intraţi pe:  http://www.lsrs.ro/web/Proiecte/Conf.-Dezvoltare-Durabila-418.
 
Miercuri 30 Iunie, Filiala LSRS Germania va fi prezentă la Seara Internaţională organizată de Universitatea Würzburg. Evenimentul se va desfăşura la Grădină Botanică din Würzburg.
Mai multe informaţii despre aceste evenimente găsiţi  pe site-ul nostru: https://lsrs.ro/web/Liga-Studentilor-Romani-din-Strainatate/Proiecte-12 şi pe site-ul Univesitatii Würzburg : http://www.international.uni-wuerzburg.de/.
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.
Persoane de contact:  
Costin Elefteriu, Secretar General LSRS
Telefon: 0721 588 935
E-mail: [email protected]
 
Florenţa Mărginaş, Coordonator Business Consulting Case Study Event
Telefon: 0724 362 481
E-mail: [email protected]
 
Alina Buteică, Coodonator Proiect Conferinţa Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră 2010
Telefon: 0766 532 230
E-mail: [email protected]
 
Cornelia Guju, Coordonator Filiala LSRS Gemania
E-mail: [email protected]