Experience Sharing Spania
cu pletele in vant la Lisabona:)))

Lisabona are multe monumente frumoase, catedrale manastiri, ceramica superba, prajituri mai bune decat cele spaniole, oameni intelegatori si care nu au „fitzele de imperiu” ale spaniolilor, si o limba care scrisa semana 90% cu spaniola, dar pronuntata te ia durerea de cap si se lasa cu consumul de 2 prajituri de Belen pentru calmare.
Poze o sa mai postez din Lisabona si din alte parti, dar asta nu e important- poze vedeti si pe facebook sau un simplu google search.
Lisabona a fost un ciudat frumos , foarte frumos, capitala de imperiu..dar a fost.Au ramas monumentele si statuile, singurii martori ai grandorii de alta data.
Centrul este plin de cladiri in rugina, in paragina, nelocuite, sau in care locuiesc rromi.
Te uimeste multimea de cladiri in paragina, oamenii mult mai saraci decat in Spania.
Foarte multi oameni fara adapost care dormeau in gara , la usa primariei, si langa toate statuile frumoase pe care vroiai sa le pozezi.
Multimea de negri emigranti periculosi, veniti din fostele colonii, este inspaimantatoare.Acum cateva sute de ani s-au dus portughezii peste ei, acum au venit imigrantii in Portugalia.
Multi dintre ei nu au locuri de munca si se ocupa cu multe lucruri murdare, iar foarte multa lume ne-a spus sa nu umblam noaptea pe strazi.
Dar parca nici Bucurestiul nu are atat de multe cladiri in paragina, aici sunt ingrozitor de multe, sau nu imi aduc eu bine aminte..
Oricum noi nu am fost imperiu si nu am avut colonii pe 2 continente.., nu am avut exploratori care sa descopere tari si cai comerciale noi…
Intre ceea ce a fost si ceea ce este Lisabona e o diferenta inspaimantatoare, dar si asa, monumentele si infrastuctura lor este mult superioara.Autostrazi in munti, iar intreg orasul este pe stanci , aici oceanul se intalneste direct cu muntele.