Având drept titlu “Meet the Bankers”, evenimentul a fost primul dintr-o serie de întâlniri între studenţii români din Austria organizate de Filiala din Austria a Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).  Evenimentul a avut loc săptămâna trecută, joi, 7 aprilie, la sediul Ambasadei Române din Viena şi a reunit 25 de tineri români care îşi doresc o carieră în domeniul bancar.  Astfel, LSRS Austria a invitat trei manageri români, ce lucrează în bănci austriece, pentru a discuta cu tinerii despre perspectivele unei cariere în domeniu:  Paul Muşat, Senior Professional Development Manager, Raiffeisen Bank Austria,  Paul Ionescu, Director Risk Management Department la ERSTE Group Bank şi Ruxandra Alexandru , Communications Specialist – IT Solutions, ERSTE Bank.În deschidere, Paul Muşat de la Raiffeisen Bank le-a prezentat studenţilor posibilităţile de a obţine un loc de muncă sau un internship la Raiffeisen Bank Austria şi principalele cerinţe:  experienţa necesară şi conţinutul unei aplicaţii de success. Paul a vorbit atât despre atmosfera dintr-o bancă austriacă, despre punctualitatea şi exactitatea consacrate, cât şi despre diferenţele dintre sistemul bancar austriac şi cel românesc. Din punctul său de vedere, o carieră în mediul bancar urmează aceleaşi etape în ambele state, singura diferenţă fiind intervalul de timp în care au loc promovările. În România, avansările în funcţie se petrec, în general, mai repede, iar, odată ajuns într-o poziţie de top management, salariul este mai mare în comparaţie cu salariul pentru aceeaşi poziţie dintr-o bancă din Austria.
 
 
Ruxandra Alexandru, Communications Specialist la Erste Bank a povestit studenţilor despre modul în care a început să lucreze într-o bancă din Austria şi despre importanţa experienţei multiculturale, care i-ar lipsi în ţară.
 
Studenţii care au participat la seminar au primit un sfat de la Paul Ionescu, Director de Risk Management de la Erste Bank, care le-a recomandat să fie: “Perseverenţi, dar nu separatori”, astfel încât să obţină locul de muncă sau internship-ul dorit într-o bancă.
 
Discuţia a continuat cu un cocktail, unde studenţii au avut ocazia să îi cunoască mai bine pe invitaţi.
Meniu