Bucureşti, 2 mai 2011. Elevii români sunt recunoscuţi la nivel internaţional pentru rezultatele de excepţie obţinute la concursurile de informatică. Aceşti tineri fac cinste României şi contribuie indirect la promovarea unei imagini pozitive. Motiv pentru care Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) sprijină liceenii cu rezultate de excepţie, care reprezintă România cu succes la concursuri internaţionale.
Performanţă la nivel internaţional. Un exemplu este echipa de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” din Braşov, care s-a calificat în finala concursului de informatică ACSL, ce va avea loc în S.U.A, la New Haven, în data de 28 mai 2011. Şapte elevi români, olimpici naţionali şi judeţeni la informatică vor concura alături de tineri din întreaga lume – ocazie de a obţine noi performanţe într-un domeniu extrem de competitiv.
Generaţii de olimpici. În ultimii ani, elevii antrenaţi de doamna profesor Manuela Şerban au acumulat numeroase performanţe, cum ar fi: două premii I în 2010, premiul I în 2009, locul II în 2008, locul I în 2007. Echipa din acest an are în componenţă cinci participanţi la Olimpiada Naţională de Informatică şi alţi doi elevi care au obţinut premii la olimpiada judeţeană: Fodor Bogdan, Smeu Rareş, Tănase Teodora, Bărbulescu Daniel, Popa Andi, Zăgan Alina şi Morcov Mihai.
Contribuţie pentru viitor. Astfel de performanţe au nevoie de sprijin moral şi financiar. În timp ce susţinerea morală din partea părinţilor şi a profesorilor este nelimitată, dificultăţile financiare se transformă în adevărate obstacole în calea performanţelor tinerilor de excepţie.
LSRS invită reprezentanţii societăţii civile să contribuie la transformarea visului acestor elevi în realitate, astfel încât echipa de olimpici să certifice performanţa tinerilor români în domeniul informaticii la concursul din S.U.A. Persoanele fizice sau juridice care doresc să îi sprijine au la dispoziţie diferite modalităţi, prin cont bancar sau prin PayPal:
 
Cont RON :   RO 38 BRDE 080 SV 38511080800
deschis la  BRD, Gr Société Générale, filiala Braşov
Titular cont: Asociaţia „Viitorul incepe azi”
Cont USD :    RO 73 BRDE 080 SV 51252300800
deschis la  BRD, Gr Société Générale, filiala Braşov
Titular cont: Asociaţia „Viitorul incepe azi”
PayPal: hhttp://acslviamoisil.hopto.org .