Mari si mici exploratori:)

  1. Acasă
  2. Spania
  3. Mari si mici exploratori:)
Experience Sharing Spania
Zgribulita de frig la Manastirea Ieronimilor, tot in Lisboa,intr-o zi foarte ploioasa.
Aici in catedrala este si mormantul lui Vasco da Gama.
Portugalia este tara care a dat lumii cei mai mari exploratori( si originile lui Columb sunt contestate, italienii , spaniolii si portughezii incearca fiecare sa si si-l atribuie).
Iar America, vine de la Americo Vespucci:)
Si trecand de la marii exploratori din lume, exploratoarea din mine se gandea la prietenii de acasa, ce mai fac, o sa fie totul la fel cand ma intorc?
La fel sigur nu o sa fie.
E adevarat ca aici cunosc ingrozitor de multa lume in fiecare zi, si e foarte distractiv, dar nu e tot una cu prietenii de acasa, pe care ii sti si te stiu.
Oscilezi intre o multime de grupuri- colegi de facultate, colegi Erasmus,prieteni care stau aproape de tine, colegi cu care mergi la cursurile de spaniola, colegi cu care mergi la salsa, colegi de practica, in unele cazuri..colegi de apartament( nu e cazul meu..vom detalia subiectul alta data)..and so on. iar in final nu sti ..tu unde esti? de care grup apartii? de mii de grupulete care se intersecteaza.
Incepi sa ai cat mai multe subiecte de conversatie cu cei de aici si cat mai putine cu cei de acasa, si asta din lipsa de timp.Nu-ti ajung 24h sa inveti , sa mergi la facultate, sa iesi in club, in parc, sa mananci, sa faci curatenie, sa gatesti, sa speli( da s-a stricat saptamana asta masina de spalat:((), sa iesi cu bicicleta, sa pui poze pe fb( netul cade ingrozitor), sa vorbetsi cu x, cu y, unde iesim , unde mergem, sa-mi dai si mie cursurile, aa s-a terminat creditul de la cartela de mobil si uiti messengerul deschis si adormi si dimineata daca te intreaba un prieten/ prietena ceva pe messenger,intre imbracat si mancat, nu poti sa-i rezumi toate astea….
si cateoadata vrei sa vorbesti dar nu sti ce ai putea sa scri, sau ei nu sunt online, sau alt program, examene cand tu ai vacanta si invers.
si e normal, si intr-un an se intampla multe si aici, si acasa.
dar” friends will be friends” si o sa fiu mereu fericita oriunde o sa pot sa beau o ciocolata calda cu multa frisca, cu prietenii mei:)
asa ca le trimit prietenilor mei de acasa:
puup numaru 1- link
puup numaru 2- link
puup numaru 3-link
si un link la un film despre Sevilla care trateaza tema prieteniei, film pe care l-am vazut in noiembrie la facultate( a fost filmata o scena in la facultate si atunci au venit regizorul si producatorul sa ne prezinte filmul)
aici e traileruleres mi heroe(2003)
pup:)