Bună tuturor! Mă numesc Julia Boca și sunt încântată să fiu anul acesta coordonatoarea filialei SUA a Ligii Studenților Români din Străinătate. Mă bucur nespus că am putut să “resuscităm” o comunitate plină de oameni ambițioși și, mai ales, suficient de curajoși să îți împacheteze întreaga viață în două valize, zburând peste Atlantic. Filiala SUA vrea să fie o a doua casă (departe de casă…) pentru studenții care doresc să se integreze într-un grup definit de valorile educației de calitate, având la bază o dorință extraordinară de a aduce lecțiile și experiențele învățate la facultățile de top din SUA înapoi în România. Ca toți ceilalți membrii ai Ligii, misiunea noastră finală este de a crea o legătură sustenabilă între toți studenții români în diaspora Americii și sunt legați de valorile principale de integritate, pasiune și accesibilitate la informație.

 

Bună! Sunt Andreea Coscai, sunt studentă în anul 3 la Bennington College în Vermont, SUA și de curând sunt voluntară în cadrul filialei LSRS SUA. In cadrul facultății studiez Media, Comunicare și Chineza, cu un focus pe studii multiculturale și de gen. Sunt tare pasionată de
subiectele din ariile acestea de studiu datorită experienței multiculturală obținută în liceu. Am terminat ultimii doi ani de liceu în China în cadrul programului de bacalaureat internațional, la UWC Changshu China. În 2016 și 2017 am lansat două cărți “In Liceu” & “In HighSchool in  China”. De asemenea, din 2018 sunt implicată într-un proiect de voluntariat dedicat educației în zonele rurale din Madagascar. Iar în Aprilie 2020, am pus bazele comunității Her Time România dedicată leadershipului feminin prin networking. M-am alăturat în vara 2020 comunității LSRS din 2 motive principale: dorința de a aparține unei comunități de tineri din diaspora cu experiențe similare și nevoia de a ajuta alți tineri români de a își atinge potențialul. Plecarea de acasă la o vârstă fragedă îți lărgește orizontul înmiit, dar nu este ușor să devii independent și să te adaptezi unei culturi noi de unul singur, de aceea apreciez LSRS și m-am implicat în acest proiect pentru a contura la rândul meu comunitatea creată. Va așteptam alături de noi!

 

Dorești să faci parte din filiala SUA? Trimite un mail către [email protected]!