Membrii LSRS au sărbătorit Învierea departe de casă (13 mai 2013)

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Membrii LSRS au sărbătorit Învierea departe de casă (13 mai 2013)

Voluntarii Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) au marcat şi în acest an sosirea Sfintelor Sărbători Pascale respectând obiceiurile româneşti. Membrii din filialele LSRS China şi Elveţia au pregătit împreună bucate alese şi au ciocnit tradiţionalele ouă roşii.

 Ce au făcut voluntarii din China?

La Beijing, aproape douăzeci de români au rostit „Hristos a Înviat!” în noaptea slujbei organizată de către Biserica Ortodoxă Rusă din Beijing. Ei au primit Lumina Sfântă şi au făcut ca biserica să răsune de voci şi cântece româneşti. În prima zi de Paşti, voluntarii s-au adunat în număr şi mai mare în cel mai întins parc din Beijing, parcul Chaoyang. După-amiaza petrecută în mireasma florilor de cireş a fost încununată de masa tradiţională românească, nelipsit fiind cozonacul şi ouăle roşii. Paştele i-a unit pe voluntari şi, în acelaşi timp, i-a adus mai aproape de casă rostind la unison  „Hristos a Înviat!”

 Dialog multicultural în Elveţia

 Paştele a fost un prilej de comuniune şi sărbătoare şi la Zurich, Elveţia. Voluntarii filialei LSRS Elveția împreună cu alte două organizaţii de studenţi sârbi şi greci au ciocnit ouă roşii şi au organizat un picnic. Cu zâmbete pe feţe şi lumină în suflete, ei au ţinut să ureze familiilor, prietenilor şi membrilor LSRS de pretutindeni un „Paşte Fericit!” şi „Hristos a Înviat!”.

Roxana Alina BOTA                                                             
Vice-Preşedinte Filiale 
Tel. (FR): +33 7 50 31 70 35
[email protected]
Alexandra SASU
Vicepreşedinte Adjunct Comunicare şi Informare
Tel: +40 72 633 92 56
[email protected]
 
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.
Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.
LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.