Visezi să studiezi în străinătate?
Dorești să fii îndrumat de către studenți si absolvenți ale celor mai renumite universități?
ÎNSCRIE-TE ÎN PROGRAMUL MENTORAT !
Aici găsesti formularul de inscriere !
Mai multe informatii despre mentorii nostrii gasesti aici.
Aceasta pagina contine informatii despre:

  • Ce este mentorul și cum te poate acesta ajuta
  • Țările și domeniile mai puțin reprezentate
  • Procedura de formare a perechilor Mentor-Elev/Student
  • Accesul la exemple de scrisori de recomandare (vă rugăm să ne contactați după completarea Contractului de Confidențialitate.)
  • Resurse și Linkuri

„Mentorul meu este o persoană foarte deschisă cu care pot comunica foarte ușor.”

„[Mentorul] îmi oferă informații foarte importante cu privire la mediul academic în care studiază, diferitele probleme pe care le poți întâmpina și beneficii care nu se pot observa din exterior…”

Iată câteva din părerile elevilor/studenților care au apelat la Proiectul de Mentorat și au primit un mentor care îi călăuzește prin hățișul procesului de aplicație la o universitate din afara României!

Orice elev sau student din România care dorește să aplice la o universitate în străinătate și crede în șansa lui este binevenit să completeze formularul de înscriere de mai jos. În urma completării formularului, echipa LSRS Mentorat vă va pune în legătură cu un mentor în cel mai scurt timp posibil.

Cei care nu sunt siguri în ce țară și-ar dori să aplice, dar și cei care s-au hotărât asupra unei țări sunt încurajați să completeze același formular pentru a obține mai multe informații. Cei care încă nu s-au decis complet vor fi ajutați în acest proces și îndrumați spre câteva din site-urile ce pot să le ofere mai multe informații despre diverse sisteme de învățământ din diverse țări și despre procesele de aplicație în aceste țări.

Cei care deja s-au decis asupra țării vor fi, cel mai probabil, îndrumați spre cel/cea care le vor fi mentori în procesul de aplicație.

Țări și domenii mai puțin reprezentate de mentori:

Țări

Austria Belgia Elveția Finlanda
Franța Grecia Italia Japonia
Polonia Portugalia Rusia Suedia
Turcia Norvegia China Hong Kong
Ungaria Estonia

Domenii

Medicină Arhitectură Drept

Procedura de formare a perechilor Mentor-Elev/Student

O dată ce un(o) elev(ă)/student(ă) se înscrie în baza noastră de date, Echipa Proiectului de Mentorat îi va căuta un mentor din țara unde elevul(a)/studentul(a) dorește să studieze (de exemplu, Germania), și – dacă este posibil – pe domeniul pe care dorește să studieze (de exemplu, economie).

Dacă nu avem în bazele noastre de date un mentor pe țara și domeniul dorit de elev(ă)/student(ă), atunci încercăm să contactăm un mentor care măcar să fie din țara dorită, dat fiind că majoritatea universităților (indiferent de domeniul de studiu) dintr-o țară anume au cam aceleași procese de aplicație.

Echipa Proiectului de Mentorat va contacta mentorul prin e-mail, și dacă mentorul răspunde afirmativ, indicând dorința de a lua un(o) elev(ă)/student(ă) și a-l(o) mentora, scriem și elevului(ei)/studentului(ei) pentru a-i oferi numele și datele de contact ale mentorului. Dacă mentorii nu ne răspund la e-mail-ul inițial în decurs de 2-3 săptămȃni, tot ceea ce putem face este să încercăm să contactăm alți mentori.

Mentorii sunt foşti sau actuali studenţi în străinătate, membri LSRS sau nu, care au răspuns call-urilor noastre pentru mentori. Echipa Proiectului de Mentorat face tot posibilul să vă găsească un mentor potrivit cât mai repede, dar nu îi cunoaşte personal pe cei care s-au înscris ca mentori. Din păcate, din acest motiv nu avem control asupra întârzierilor sau eșecului găsirii unui mentor dacă mentorul contactat nu a răspuns la solicitările nostre sau din cauza lipsei unui mentor pe domeniul/țara dorită!

Scrisori de recomandare

Mulți dintre elevi/studenți se confruntă cu a lipsă de informații despre formatele adecvate pentru scrisorile de recomandare de la profesori, angajatori etc. Aceste scrisori de recomandare sunt esențiale în cadrul procesului de aplicație la o universitate din afara României și, drept urmare, trebuie să li se acorde atenția cuvenită.

Echipa Proiectului de Mentorat vine în ajutorul elevilor/studenților și a profesorilor care vor să le scrie acestora scrisori de recomandare cu o colecție de modele de astfel de scrisori. Orice elev/student sau profesor care dorește să aibă access la această colecție trebuie să semneze și să dateze contractul de confidențialitate.

După ce semnați documentul, vă rugăm să îl salvați ca PDF, pentru a nu putea fi modificat, astfel: Numele dumneavoastra_Contract_ Confidentialitate_LSRS Scrisori Recomandare. Trimiteți acest PDF pe adresa [email protected] și noi vă vom trimite modele de scrisori de recomandare.

Resurse și Link-uri

  • Wiki-ul LSRS – aici se pot găsi informații detaliate despre sistemele educaționale din diferite țări și în mare cam care sunt cerințele de aplicare în fiecare țară.

  • Forumul LSRS – aici puteți pune întrebări (mai generale sau mai specifice) despre orice aspect al studiului în străinătate. Membrii LSRS vor încerca să vă răspundă la întrebări.

  • Filialele LSRS – această bază de date include atât informațiile generale despre studiile în țara respectivă (pe care le găsiți și pe Wiki) cât și un formular de contact cu filiala LSRS din acea țară.

ÎNSCRIE-TE!

Dacă vrei să studiezi în străinătate și să ai un mentor care să îți ofere informații despre universitatea și orașul care te interesează, înscrie-te în Proiectul de Mentorat!

Pentru orice alte nelămuriri sau sugestii, vă rugăm să ne contactați la [email protected]!