Mult asteptata vacanta scurta si stresanta…

  1. Acasă
  2. Belgia
  3. Mult asteptata vacanta scurta si stresanta…

Mmmm… ce arome de bunatati se raspandesc prin casa si ce pregatiri se ivesc pentru una din marile sarbatori ale anului, Craciunul… Peisajul e aproape complet : bradutul asteapta in colt sa isi intre in drepturi  ca e déjà incarcat cu…unele, altele… portocalele sunt in cos si se sfatuiesc cum sa raspandeasca « parfumul de Craciun », iar afara ninge.
Ziua ninge, noaptea ninge, dimineata ninge iara… Anul acesta nu trebuie sa ma mai gandesc la zapada bogata de la munte pe care o striveam sub picioare pe cand eram acasa, in Romania. De asemenea, nici Frank Sinatra nu mai poate sa-mi sopteasca « I’m dreaming of a White Christmas »…cum era odata.  Anii trecuti visam la zapada, doar atat ca in reste ra doar o toamna prelungita.
He, he ce zile faine !! Sa te gandesti la cozonaci, la fiecare colt sa asculti o colinda si asa se mai incheie un an departe de casa. Si cui ii pasa, atunci cand esti aproape de  cei mai dragi tie… Cateodata iti pasa mai mult de cat iti imaginezi. Cand privesti in jur si vezi ca pe zi ce trece te intalnesti cu tot mai putini prieteni pt ca se intorc in sânul familiilor din Romania, incepi sa te gandesti : « E clar, se apropie sarbatorile, sunt din ce in ce mai singur !! »
Incepusem sa scriu gandindu-ma la vacanta stresanta si pe buna dreptate. Cand incepi sa strangi retete noi de bunatati si sa le asezi teanc in ordine si sortul e déjà plin de ciocolata, vezi ca nu intelegi una din retete : Ah, iarasi am ratacit un articol de OB (Organizational Behaviour…nu radeti)printre retete. Se mai intampla atunci cand inveti peste tot prin casa si nu la biroul tau, linistit. Cum sa fii linistit cand te tot uiti in calendar sa se sfarseasca luna decembrie sa vina Craciunul si cand ccolo, la capatul bucuriei incepe sesiunea. Si ui ii arde de citit despre Drinka Pinta Milka Day.. (Stewen Brown…cum se fac uneori incantatii in marketing J)) cand toti colinda ?
Nu-i chef de citit, nu-i , asta e, dar il voi ruga pe Mosu’ sa imi aduca multa dragoste de dosarele care stau inca inchise si ma asteapta !!
Sper ca Mos Craciun sa vina la toata lumea incarcat cu daruri multe, dar mai ales ceea ce ne dorim fiecare dintre noi !!!
Un tata avea doi copii, unul pesimist si unul optimist. In fiecare zi cel optimist era zglobiu, cel pesimist era tot timpul plouat. De Craciun tatal s-a hotarat sa il faca fericit pe pesimist si nefericit pe optimist. Asa ca i-a luat pesimistului o tona de jucarii si optimistului o gramada de balegar. Pesimistul cand a vazut jucariile a inceput sa se planga ca acum toti copiii la scoala or sa il invidieze, ca nu o sa aiba timp sa se joace cu toate etc, si optimistul fugea razand din camera in camera. Tatal il intreaba:
– De ce razi ba, ca ai primit o gramada de balegar?!
– Da, da` trebuie sa fie si poneiul pe aici pe undeva!
Craciun fericit !!!