Nicoleta Proștean (LSRS Germania), voluntarul lunii din filiale

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Nicoleta Proștean (LSRS Germania), voluntarul lunii din filiale

Nicoleta Proștean este voluntarul lunii februarie din filiale pentru a doua oară. Ea a fost realeasă anul acesta, după ce a ocupat această poziție și anul trecut, datorită rezultatelor ei deosebite obținute în Filiala LSRS Germania.

NicoletaProștean-1Nicoleta, spune-ne ce ai mai făcut nou de anul trecut de când ai fost aleasă voluntarul nou din filialele LSRS?

Mă aflu în continuare în Köln, unde mă apropii cu pași repezi de finalizarea programului de masterat de la Universitate. Lucrez la Catedra de Informatică Economică și Dezvoltarea Sistemelor Informatice de la Universitatea din Köln, așa încât am prins gustul cercetării. Mă implic în continuare în proiecte extracurriculare, călătoresc mult și zâmbesc pentru fiecare zi încheiată cu succes.

Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat în ultima perioadă în LSRS?

Iată că deja sunt în al doilea an de activitate în LSRS Germania. Sunt în continuare parte activă a departamentului de Comunicare al filialei noastre și alături de colegii mei mă implic în transformarea ideilor noastre în proiecte, pe care mai apoi ne dorim să le dezvoltăm cu succes. Mă bucur să le urez membrilor noi din departamentul de Comunicare bun venit și sunt convinsă că o să reușim împreună să continuăm buna gestionare a tot ceea ce înseamnă prezența în social media a LSRS Germania. Blogul nostru a căpătat în ultima vreme un suflu nou, reușim să îl actualizăm în permanență, iar prietenii LSRS Germania din online pot confirma activitatea noastră intensă de pe canalele de comunicare de care dispunem.

În altă ordine de idei, am reușit să concretizăm un parteneriat între LSRS Germania și TAROM. Scopul este de a oferi tinerilor români care se află la studii în Germania posibilitatea de a călători acasă la prețuri mai accesibile. Reprezentanții TAROM ne-au pus astfel la dispoziție oferte pentru rute diferite (din Munchen și Frankfurt către București, Iași, Sibiu, Suceava și Cluj), întrucât vrem să ne adresăm studenților români din cât mai multe orașe din Germania.

Pe de altă parte, lucrăm intensiv la proiectul Career Profiler, idee pe care am prezentat-o și în cadrul concursului GLocal Projects. Obiectivul nostru se pliază foarte bine pe direcția programului central Hai Acasă!. Încercăm așadar să venim în întâmpinarea absolvenților români de studii în Germania cu informații legate de companiile prezente în România și posibilitățile de carieră oferite în țară. La început de drum ne bucurăm de suportul celor de la Continental și sperăm să ne fie confirmată colaborarea și din partea altor companii prezente în România.

Echipa LSRS Germania a trecut în ultima lună printr-un proces de restructurare, am recrutat membri noi, tineri dornici să susțină obiectivele și misiunea Ligii. Am reorganizat și departamentele din cadrul filialei, restabilind responsabilitățile fiecăruia dintre noi. Așadar, la an nou, oameni noi, proiecte noi și multă proactivitate.

Ai fost realeasă Voluntarul lunii februarie în filiala ta, ce înseamnă aceasta pentru tine?

După muncă și răsplată, vorba românului! Nominalizarea de voluntar al lunii e un bun prilej pentru a prezenta un profil de voluntar implicat și dedicat, așa încât abia aștept să văd în curând și alte nume la rubrica aceasta, ca dovadă a faptului că tot mai mulți tineri români din străinătate au conștientizat avantajul unei comunități unite, precum LSRS.

Ce gânduri ai pentru voluntarii LSRS de pretutindeni?

Să nu ezite să își exprime ideile în cadrul echipei lor, pentru că ele se pot transforma foarte ușor în proiecte de succes, având în vedere că LSRS oferă cadrul oportun, resursele și infrastructura necesară. Și le urez mult succes oriunde s-ar afla în lume, iar nu în ultimul rând un călduros bun venit celor din noile filiale: Monaco, India, Arabia Saudită.

Meniu