O vacanta scurta..ziua are 27 de ore… !!!

  1. Acasă
  2. Belgia
  3. O vacanta scurta..ziua are 27 de ore… !!!

Viata de student nu mai inseamna astazi plictis si somn pe un scaun colorat in culorile curcubeului dintr-o cladire noua (despre care va vorbeam in articolele trecute) sau unul gri (culoarea cerului la Bruxelles).
Astazi traim dupa legea concurentei/a junglei, ca sa fiu pe intelesul tuturor. Aceasta este concluzia la ceea ce va voi povesti in continuare.
Plecam pe drumul vietii cu gandul la un scop de pret si anume cariera !! Incepem studiul intens la facultatea pe care am ales-o cu mai multa sau mai putina grija si apoi am sperat la vestita diploma din anul trei/patru. Daca ar fi asa, lupta n-ar mai fi lupta !
De aceea, pe langa examenele obisnuite, mai completam fiecare zi cu participarea la cursuri  de limba (cat de multe si de calitate), stagii bifate la companii de renume si tot ce poate intregi un CV pentru a-l face cat mai stufos si mai greu de ridicat de pe masa atunci cand ne aflam la un interviu.
Asa se face ca ziua ar trebui « lungita » la cel putin 27 de ore pentru a ne permita sa facem si ceea ce ne-am propus ieri si inca un am realizat la sfarisut zilei de azi din cauza sarcinilor zilei curente.
La aceste lucruri ma gandeam mergand furioasa catre facultate unde am avut o intalnire chiar in a doua zi de Pasti cand prietenii mei buni jucau volei, fotbal si… nu mai stiu. Astazi , Sf Liturghie a luat sfarsit ceva mai devreme pentru ca la 12.30 ma astepta un coleg de treaba si foarte punctual, sa ne ocupam de un proiect scurt. Era vorba despre un studiu de caz referitor la Dell, care trebuie rezolvat pana maine la ora 16.00. Cu intarzierile de rigoare ale fiecaruia in parte, am reusit sa ne vedem, sa punctam ceea ce era mai important si sa ne intalnim din nou pe skype la apusul soarelui cu ultimele detalii gasite pentru a face un proiect pe masura performantelor colorate. (echipa compusa din 9 persoane din 8 tari diferite)
Pentru ca ziua de luni, 26 aprilie sa nu fie prea scurta si sa ne bucuram de soarele care ne bronza prin bluze, ne-am adunat intr-un Quick unde am avut acces la net si am putut termina proiectul aferent cursului de International Business. Am pus cap la cap ultimele detalii si am construit « din nimic » partea financiara a proiectului. La urma, in stil italian, a fost zugravit frumos in verde pentru a reda ingredientul de baza al bauturii racoritoare pe care urma sa o lansam la o saptamana dupa terminarea planului de afaceri si a strategiei de exportare a produsului.
Am terminat acest proiect, pe muchie de cutit la 23.30, dupa ce n-am drogat cu multa Coca-Cola falsa de Quick si ne-am perfumat hainele cu cea mai imbietoare aroma din Belgia, pe care eu o detest : cea de cartofi prajiti.
Si am reusit sa inchei ziua cu o cautare amanuntita despre cultura germana pentrua continua proiectul despre Dell: ce-am citit mi-a da impresia ca granitele Germaniei sunt inchise pentru toti cei ce nu cunosc sau nu se adapteaza rigidei culturi germane.
Astazi este marti !! Se termina cazul Dell cu bucurie si se incepe un alt proiect despre…NU AVEM TEMA !!! Totusi trebuie gasita una inedita : o inovatie sau simplu, o inventie déjà probata si fezabila pe care sa o putem dezvolta pe o noua linie si pentru a o transforma intr-un plan de afaceri. O noua zi se termina incet cu gandul la o idee propusa de o tipa din Singapore : NEwater,un proiect prin care apa se recicleaza si se reda populatiei spre consum. Bineniteles ca lumea a inceput sa mai intai incet si sfios si apoi explicit si cu nenumarate interpretari referitoare la gustul apei « pure » care poate rezulta din procesul de filtrare. O idee asemanatoare, dar mai draguta, se va interpreta saptamana viitoare.
Miercuri : La 6 dis-de-dimi, m-am trezit pentru o noua zi la Zellik (la Diageo). Aici am inceput un stagiu in urma cu aproape o luna si pot spune ca este bucuria de a ma trezi in fiecare dimineata si am ma intalni cu oameni minunati. E greu sa ma inteleg cu ei si sa le pot raspunde intr-o limba pe care abia aici am invatat-o cat de cat, dar inca nu suficient pentru a putea comunica cu ei. Probabil ca acesta a fost unul dintre motivele pentru care adaptare mea in noul mediu a durat un pic mai mult. O adaptare ciudata : fiecare conversatie incepe intr-o limba si se termina in altele doua. (engleza, flamanda, franceza…sau trei…in gand, romana)
Nu mai coninui in sir indian zilele saptamanii pentru ca se repeta activitatile : stagiu cat e ziua de lunga si in loc de somn, cateva proiecte…mai vreau cateva ore de somn ca incep sa tremur.

Meniu