Imi amintesc cum anul trecut imi placeau cursurile mele atât de mult: IQS (Integrated Quantitative Science), studii de mediu, şi Chimie Organică, au  făcut primul meu an academic sa fie minunat! Ei bine, se pare ca acest semestru va fi cel putin la fel de grozav, dacă nu il va depasi!
Pentru început, în acest semestru nu mai există Core! Desi ca sa fiu sincera, acum privind înapoi mă bucur că am luat acest curs obligatoriu şi am fost expusa la nişte cărţi super interesante. Nu mi-au schimbat filosofia de viata prea mult, dar acum când mă pot gândi despre cărţile pe care, fără a fi speriata de eseurile pe care trebuia să le scriu, pot să spun că a fost frumos să explorez diferite modalităţi de gândire despre viaţă.
Aici este pe scurt programul meu nou:
program-3a-semester.jpg
Cu alte cuvinte, acest semestru este format din:
Chimie Organica: Iau al doilea curs de Chimie organică, şi imi place extrem de mult! In vara m-am hotarat sa fac cercetare în Chimie Organică din acest semestru, în speranţa că voi găsi un subdomeniu de cercetare care imi şi place dar il şi găsesc semnificativ. In ce priveste chimia, în acest semestru am parte de foarte multa chimie organica şi nimic altceva, şi dacă voi ramane la fel de incantata si la sfârşitul semestrului, aceasta înseamnă probabil, că voi continua cu organica pentru tot restul vieţii mele. Şi când spun foarte multa chimie organica, nu mă refer doar cursul în sine şi la cercetare. Inclus în pachetul de curs este un laborator de 3 ore. În plus, am fost angajata ca asistent de laborator pentru cursul de organica pe care l-am luat semestrul trecut.
Analiza Matematica II: Nu sunt foarte sigura ce parere imi pot forma din această clasă, pentru că până acum am studiat unele lucruri pe care le stiam din orele de mate din liceu din Romania sau le-am studiat în IQS spre sfârşitul ultimul semestru. Deci, până la acest punct, se pare ca este un curs uşor (şi toate cursurile de uşor sunt în mod automat plăcute, dar acest lucru este extrem de probabil să se schimbe odată ce vom ajunge de fapt la materialul pe care nu il stiu deja. Sper că va fi in continuare plăcut, totusi!
Etica mediului: Acest curs este obligatoriu pentru o subspecializare (minor) in Studii de mediu , şi am putut vedea din prima zi de cursuri de ce. Nu discutăm despre ce este bine sau rău pentru oameni să facă, în general, ci ne concentram pe a descoperi ceea ce fiecare dintre noi poate face pentru mediul înconjurător. Ceea ce înseamnă că am fost aruncata în locul perfect, pentru că motivul pentru care am decis să urmez o subspecializare în studii de mediu în primul rând este de a afla ce  poate face cineva ca mine. Aşa că îmi place foarte mult acest curs. Din păcate însă, se pare ca nu va fi deloc uşor. Nu îndrăznesc să mă implic în discuţii cu privire la legile de reglementari de mediu în Statele Unite, pentru ca nu ştiu prea multe despre legile din SUA. Şi chiar dacă cursul se concentrează pe ceea ce am putea face NOI, tot vom studia putina teorie etica, care mi se pare destul de dificil să înţeleg.
Idei şi instituţii în civilizaţia occidentală: De obicei, atunci când oamenii din campus mă întreabă ce cursuri iau, spun cele de mai sus şi „un requirement de Istorie”. Este adevărat că singurul motiv pentru care am luat acest curs este de a satisface o cerinţă de absolvire, dar de fapt chiar imi place foarte mult acestă curs. Subiectele pe care le studiem sunt foarte interesante: pana acum am vorbit despre civilizaţiile lumii antice şi la un moment da vom merge la Evul Mediu. Si pentru ca ceea ce discutăm nu are nimic de-a face cu Statele Unite, nu am absolut nici un handicap cultural ca sa înteleg tot ceea ce discutam. Ceea ce înseamnă că sunt de fapt destul de vorbăreaţă în această clasă.
IQS Seminar: un seminar de 0.25 credite, care continuă programul de IQS in anul 2.  Tot ce ştiam despre el înainte a fost că trebuia sa fie un seminar de cercetare ştiinţifică interdisciplinara, dar nu am avut o idee clară despre ceea ce înseamna un seminar de cercetare ştiinţifică interdisciplinara. În prima zi de curs s-a dovedit că … nimeni nu ştia! Nici chiar profesorul! Se pare că mulţi profesori implicati într-un fel sau altul in programul de IQS au avut multe idei pentru seminar, dar în cele din urmă au decis ca ideile lor nu pot fi neapărat si ale noastre. Aşa că au decis să ne lase pe noi să venim cu idei. Conceptul a fost ceva de genul … „aceasta este seminarul vostru! Faceti din el ce vreti voi să fie! „Nu ştiu despre voi, dar mie personal mi se pare cel mai minunat concept de curs care a existat vreodată! Desigur, nu poate exista decât un seminar, si suntem aproape 20 de studenti, şi toţi avem interese diferite, ceea ce face procesul si mai distractiv! O idee de bază al seminarului a fost întotdeauna să invitam vorbitori care fac cercetări ştiinţifice interdisciplinare să ne vorbească, şi am avut o dezbatere aprinsă săptămâna trecută la cantina cu privire la ceea ce vorbitorii de a invita (oh, am uitat să menţionez că nu ne intalnim în Gottwald D308  cum spune programul, de fapt ne întâlnim la cantina. La urma urmei, e in timpul prânzului!). Această dezbatere nu s-a încheiat încă, încă de a decide ce profesori să invitam in campus.  Dar primul prodfesor a fost deja programat pentru această săptămână: unul dintre profesorii de anul trecut din IQS, care face o cercetare interdisciplinară deosebit de interesanta, chiar aici în campus (şi nu pot omite să menţionez că este român!).
Ma asteapta un semestru academic minunat!