Panou de Mediu – sau Înscriere la Cursuri cu Peripeţii

  1. Acasă
  2. Statele Unite
  3. Panou de Mediu – sau Înscriere la Cursuri cu Peripeţii

Cred că aveam vreo 13 ani ultima dată când mi-am exersat abilităţile artistice de a decupa hârtie. Am avut şansa să recuperez un pic din urmă atunci când într-o şedinţă GreenUR, m-am oferit voluntar să o ajut pe Megan, noua coordonatoare pe probleme de mediu din campus, să facă un panou pentru tot felul de anunţuri legate de mediu.
rsz_img_2737.jpg
Dacă nu aţi decupat niciodată litere după un contur nu vă puteţi imagina cât de mult  timp ia. Ne-am hotărât să ne întâlnim luni, după cursul meu de mate care s-a terminat la 14:20. A fost doar un mic conflic, la 15:00 trebuia să mă înscriu pentru cursurile de semestrul următor. Pentru că bursa mea de merit vine şi cu beneficiul că mă pot înscrie mai devreme numai cu ceilalţi bursieri, nu mă aşteptam să am probleme. M-am gândit că îmi va lua 2 minute cum a fost mereu până acum. Aşa că am decis să mă înscriu dintr-un loc neobişnuit: biroul lui Megan. La 02:57 am luat o pauză de la a decide ce font ar fi cel mai bun, pentru că trebuia să mă apuc să dau refresh la pagina web cu sistemul de înregistrare, ca să prind exact momentul când începe înregistrarea.
Vroiam neapărat să iau un curs de fizică cu o profă româncă, dar asta însemna că îmi rămânea o singură secţiune de Economia Mediului care nu era în acelaşi timp. Problema era că această secţiune mai avea doar 2 locuri disponibile, aşa că a trebuit să fiu super rapidă. Am tastat repede codul cursului, şi la 03:00:01, am fost înregistrată pentru acea secţiune de Economia Mediului. Super! Ce uşurare! DAR la 03:00:05, după ce am tastat codurile pentru celelalte cursuri, am început să transpir! Nu m-au lăsat să mă înscriu pentru Fizică pentru că aparent nu luasem cursurile care trebuiau luate înainte. Dar eu ştiam că le luasem! M-am gândit imediat că trebuie să existe o problemă în sistem şi cineva o va rezolva cu siguranţă în curând, dar dacă între timp toate locurile din secţiunea profei românce sunt luate? Toată lumea vrea să se înscrie în secţiunea ei pentru că e cea mai bună profă de fizică din cei care predau cursul. La 03:02, i-am trimis un e-mail să îi spun problema.
Cel puţin eram în mijlocul unei activităţi, şi decupatul literelor m-au ţinut departe de tentaţia de a da refresh la email în fiecare secundă. Eram în biroul lui Megan, şi trebuia să mă gândesc la panou. Uitaţi în ce stadiu eram:
rsz_img_2742.jpg
Panoul nostru încă neterminat. Posterele din dreapta sunt pentru Concursul de Energie pe care subgrup mea din GreenUR şi Megan îl coordonează în campus. Concurăm împotriva altor 40 de şcoli faimoase din SUA pentru a vedea care reduce cel mai mult cantitatea de energie utilizată per student în următoarele 3 săptămâni. Un astfel de poster este, de asemenea, lipit pe uşa mea din Nord Court.
La ora 16:00, am alergat spre Gottwald, clădirea de ştiinţă. Am prins-o pe profa de fizica chiar când se pregătea să plece acasă, dar nu înainte de a-mi spune că problema este acum rezolvată. Din fericire, erau câteva locuri rămase neocupate în cursurl ei, şi m-am înregistrat. Ce uşurare! Dar aceasta nu schimbă faptul că timp de o oră, am fost teribil de speriată că nu voi intra în cursul ei! Am aşteptat atât să iau acest curs când profa româncă urma să îl predea, pentru că îmi face mare plăcere să vorbesc din când în când în română cu un prof. Lecţia învăţată: doar pentru că eşti norocos de 3 ori la rând la înregistrarea pentru cursuri, nu înseamnă ca vei fi mereu norocos.
Promit că voi arăta versiunea finală a panoului când e gata!