Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova

Liga Studenților Români din Străinătate și Asociația Jeunes Moldaves anunță în calitate deorganizatori lansarea înscrierilor pentru Colocviul C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

logo CAESAR 2-01Evenimentul va avea loc în data de 28 iunie 2014, la București. Scopul Colocviului este acela de a identifica soluții practice prin care România ar putea contribui la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană prin intermediul mediului diplomatic, încurajând discuții deschise pe teme de securitate, economice, culturale și sociale. Principalele teme vor fi cele legate de securitate și cooperare în probleme de politică externă (inclusiv problema Transnistreană și de securitate energetică), subiecte de politică fiscală și monetară, precum și aspecte ce țin de asigurarea libertății de exprimare, de educație și dezvoltarea societății civile.

Acest eveniment își propune să aducă la aceeași masă tineri experți din România și Republica Moldova în domenii de cooperare regională, relații internaționale, cooperare pentru dezvoltare și afaceri europene, atât din cele două țări, cât și din străinătate, împreună cu experți consacrați în aceste sectoare și reprezentanți ai sferei publice și private din România.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova oferă tinerilor interesați de acest subiect și experților în domeniu oportunitatea de a purta discuții constructive ce pot duce la implicarea practică în integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în cadrul unor grupuri de expertiză și va avea drept rezultat o serie de recomandări practice și implementabile. Raportul finalva cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare ale Republicii Moldova și rolul pe care România îl poate avea în integrarea sa în Uniunea Europeană.

Înscrieri. Tinerii interesați să participe la Colocviu se pot înscrie până la data de 20 iunie 2014 prin completarea formularului de înscriere disponibil aici: http://goo.gl/as3paGși prin transmiterea unui CV la [email protected]. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experiență relevantă în domeniu sunt rugați să îi recomande prin formularul de recomandare disponibil aici:http://goo.gl/XIgrKQ

Pentru mai multe detalii despre acest Colocviu vă invităm să accesați www.caesar-romania.eu sau să ne contactați la adresele:

Tudor Oprea, Coordonator Proiect    [email protected]     +40 743 522 233

Doina Guzun, Președinte Jeunes Moldaves   [email protected]   +33 650 430 371

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă, care oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

Jeunes Moldaves reprezintă asociația studenților moldoveni din Franța, care are misiunea de a consolida comunitatea acestora prin formarea unei platforme de comunicare pentru viitorii, actualii și foștii studenți moldoveni de pe teritoriul francez. Scopul asociației este identificarea, informarea și realizarea acțiunilor care vor facilita integrarea și orientarea studenților moldoveni din Franța; promovând transferul de cunoștințe și de experiențe dobândinte dintre studenții respectivi și cei din Republica Moldova.