Peste 750 de tineri români au participat la Caravana LSRS 2014!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Peste 750 de tineri români au participat la Caravana LSRS 2014!

Caravana LSRS 2014 s-a încheiat cu succes. În perioada 15 mai – 20 iunie peste 30 de voluntari și colaboratori LSRS au călătorit în toată țara pentru a se întâlni cu elevi și studenți români în cadrul seminariilor gratuite din cadrul proiectului Caravana LSRS, organizat de Liga Studenților Români din Străinătate.

 cluj1 La seminariile gratuite, studenții și absolvenții de studii peste hotare le-au oferit celor prezenți informații despre procesul de aplicare la universități din străinătate, despre diferitele sisteme de învățământ din diverse țări, despre costurile și posibilitățile de finanțare existente,și nu în ultimul rând despre programul de Mentorat al LSRS.

     Unde s-au desfășurat seminariile?

Cele 23 seminarii s-au desfășurat în 18 orașe din țară: Slatina, Târgu-Mureș, Craiova, Brașov, Târgu-Jiu, Slobozia, Sibiu, Constanța, Timișoara, Medgidia, București, Pitești, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Petrila, Petroșani, Baia Mare și Ploiești, în unele locații având loc chiar și două seminarii.

Cea de-a șasea ediție a Caravanei LSRS a adus în fața tinerilor studenți și absolvenți români ai unor universități prestigioase de peste hotare care au împărtășit experiența lor academică. Astfel, s-au pus bazele unei legături directe între generația actuală și cea viitoare de studenți, prin schimbul de experiență și deschiderea unor noi orizonturi”, afirmă Alexandra Tiță, coordonator al Caravanei LSRS 2014.

petrila-petrosani1Anul acesta, 5 din cele 23 de seminarii au fost organizate de British Council România, cu sprijinul voluntarilor LSRS. Astfel, în perioada 2-5 iunie, Dl. Conf. univ. Andy Joule, profesor în cadrul University of the Creative Arts (UCA), una dintre cele mai cunoscute instituţii din Europa în domeniul artei şi designului, a vizitat cinci licee de arte din diferite orașe: București, Brașov, Sibiu, Alba-Iulia, precum și Cluj-Napoca, prezentând elevilor de liceu posibilitățile de a studia în Marea Britanie.

Caravana și Mentorat – proiecte pentru susținerea studiilor în străinătate

Aflată la cea de-a șasea ediție, Caravana LSRS este unul dintre cele mai importante proiecte desfăşurate la nivel naţional de către o organizaţie neguvernamentală, oferind seminarii informative și interactive gratuite celor interesaţi să plece la studii peste hotare. Caravana recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestora cu privire la oportunităţile academice internaţionale.

baia marePrintre prezentările oportunităților de studiu în diferite țări și împărtășirea experiențelor voluntarilor LSRS, participanții au putut afla mai multe detalii despre programul de Mentorat al LSRS și utilitatea acestuia pentru cei care doresc să plece la studii într-o țară străină și au nevoie de îndrumare și ajutor în pregătirea aplicației.

Programul Mentorat LSRS, prin intermediul a peste 200 de voluntari, oferă sprijin gratuit tinerilor români interesați de studiul în străinătate. Acest program oferă șansa de a afla informațiiși de a primi consiliere pentru a ajunge la universitatea visată, direct de la tinerii români de acolo, construind nu numai o aplicație de succes, dar și o prietenie cu mentorul atribuit. Fie că ești la început de drum sau dorești o altă părere, programul Mentorat LSRS îți stă la dispoziție!” afirmă Alexandra Nae, coordonatoral programuluiMentorat LSRS.

Susţinem şi ne susţin: British Council, Consiliul Național al Elevilor și Consiliile Județene ale Elevilor din județele în care au avut loc evenimentele

Parteneri media: Radio Transilvania Satu Mare și Cluj-Napoca, Ziarul Telegraf Constanța.

Contact:

           Alexandra Tiță                                                             Alexandra Sasu

Coordonator Caravana LSRS 2014          Vicepreședinte Comunicare și Informare

             Telefon: 0755-733-073                                         Telefon: 0726-339-256

E-mail: [email protected]              E-mail: [email protected]