Plantând Copaci – sau Paşi Mici pentru Prevenirea Încălzirii Globale

  1. Acasă
  2. Statele Unite
  3. Plantând Copaci – sau Paşi Mici pentru Prevenirea Încălzirii Globale

În această săptămână a fost Săptămâna Conştiinţei de Mediu la University of Richmond. Pentru asta, GreenUR (clubul de mediu din campus) a pregătit o mulţime de evenimente: de filme legate de mediu, chirurgia tricourilor (am decupat în diverse forme tricouri vechi, ca să poată fi refolosite cu un nou look), o prezentare de alimente ecologice locale la cantină, ateliere de compostare, cină la Ipanema (cel mai tare restaurant vegetarian din lume – de fapt este singurul restaurant vegetarian unde mă duc pentru că nu sunt vegetariană, dar mâncarea este uimitoare chiar şi pentru cei care mănâncă carne), şi plantare de copaci. Sper că nu am uitat nimic.
Astăzi ne-am dus să plantăm nişte copaci. Eu şi o prietenă am mers să luăm copacii din curtea cuiva. Acolo am primit o prelegere completă cu privire la plantarea de copaci, specii de copaci, şi geologie locală. Datorită unei pietre rotunde obişnuite pe care am găsit-o acolo, se pare că zona a fost acoperită de o mare cu un milion de ani în urmă.
rsz_img_2699.jpg
unul din pasagerii de pe bancheta din spate…
rsz_img_2702.jpg
…care nici măcar n-a încăput în maşină!
Apoi ne-am întâlnit cu restul colegilor şi am început să plantăm cei 4 copaci. 
rsz_img_2720-1.jpg
rsz_1img_2721.jpg
Este prima plantare de copaci organizată de GreenUR, cel de când sunt eu membru. D-a dovedit a fi foarte eficientă şi rapidă. Într-un pic mai mult de o oră am terminat. După ce am văzut cât de uşor merge, şi pentru că persoana care ne-a dat copacii a zis că ar putea să ne mai dea încă aproximativ 30 de copaci, am decis să o facem din nou cu şi mai multe persoane. Vom vedea cum merge!
Ştiţi că în România se zice că o persoană nu este îndeplinită în viaţă până când fie plantează un copac, are copii, sau scrie o carte. O să începem să le dăm mai des şanse tuturor studenţilor de aici să se îndeplinească plantând copaci 🙂

Meniu