Premiile LSRS pentru Excelență Academică – înscrierile continuă!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Premiile LSRS pentru Excelență Academică – înscrierile continuă!

Studenţi români cu rezultate deosebite în plan academic și extra-curricular sunt încurajaţi să se înscrie până pe 15 decembrie în competiţia “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”.

Bucureşti, 8 decembrie 2011. Tinerii interesaţi să participe la competiţia “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” se mai pot înscrie până la data de 15 decembrie. În acest moment, 85 de studenţi români din întreaga lume şi-au trimis candidaturile pentru una dintre secţiunile propuse, toţi fiind automat calificaţi în competiţia pentru Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate.
Procedură de înscriere. Înscrierile sunt gratuite şi se realizează exclusiv online. Cei interesaţi sunt invitaţi să trimită un dosar de candidatură pe adresa de e-mail: [email protected], respectiv [email protected], menționând în titlul e-mail-ului secțiunea la care doresc să participe.
 
Dosarul va conține un CV în limba română, engleză sau franceză și o scurtă autodescriere a candidatului, în limba română, cu diacritice, la persoana I, în cel mult 150 de cuvinte. Opțional, descrierea poate fi realizată și sub forma unui scurt videoclip de prezentare.
 
Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalități ale societăţii româneşti din mediul academic și profesional şi din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), iar premiile vor fi acordate în cadrul celei de-a treia ediții a Galei LSRS, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la Bucureşti.
Mai multe informaţii despre concurs se găsesc la adresa: http://gala.lsrs.ro/participare/detalii-concurs-2012/.
 
O seară de Gală. Evenimentul reprezintă un prilej de a promova în societatea românească tineri cu rezultate deosebite în plan academic și extra-curricular peste hotare.  Câştigătorii vor avea ocazia să transmită un mesaj simbolic despre subiectele care îi pasionează şi care au relevanţă pentru societatea românească actuală. Tineri ale căror merite sunt apreciate în străinătate au astfel ocazia să fie cunoscuţi şi recunoscuţi atât de către colegi de generaţie, cât şi de către reprezentanţi din diferite domenii: cultural, academic, economic, politic, diplomatic, mass-media.
Gala Studenţilor Români din Străinătate 2012 este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Omniasig, BRD, Banca Transilvania, Vivani, Jidvei, Hotel Ibis și British Council.
Evenimentul se bucură de susţinerea partenerului media principal Intact Media Group și al partenerilor media: Radio România Internațional, Studenţie.ro, EDU-Tim, Stud-Life, Evenimente Studenţeşti, Zile și Nopți, Business Woman, Cariere Online, Lume Bună, Hotnews, Metropotam, Hipo.ro, ştiriONG, Studentul.info, BusinessLive.ro, Romania in Contact, Centrul de presa.ro, Best Resource, Revista Evenimentelor, CRSC Europe, Academiclink.
Susținem și ne susțin: Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Financiar-Bancară (UFB), Campus France, DAAD, Clubul Român pentru Relații Externe, Diplomație și Afaceri Europene (CRREDAE).