Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate, ediția a zecea

 1. Acasă
 2. News/Noutăți
 3. Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate, ediția a zecea

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) prezintă lista completă a câștigătorilor celei de-a zecea ediții a Premiilor pentru Excelență Academică în Străinătate, clasificată alfabetic, în funcție de categoriile de participare și premiile obținute:

CATEGORIA ALTE CONTINENTE:

Mențiuni:

 • Adrian David, Okinawa Institute of Science and Technology, Japonia
 • Bogdan Dragoș Ilieș, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), Arabia Saudită

Studentul Român al Anului de pe Alte Continente:

 • Radu Sava, Universitatea Tsinghua, Beijing, China

CATEGORIA AMERICA DE NORD

Mențiuni:

 • Vlad Cazacu, University of Rochester, NY, SUA
 • Mara-Florina Steiu, Babson College, MA, SUA

Studentul Român al Anului din America de Nord:

 • Cătălina Paula Spătărelu, Dartmouth College, NH, SUA

CATEGORIA ARTE

Mențiune:

 • Andreia Theodorescu-Posea, Universitatea Națională de Arte din București, România

Premiul Special în Arte:

 • Elena-Andreea Teleagă, Slade School of Fine Arts, University College London (UCL), Marea Britanie

CATEGORIA ERASMUS

Mențiune:

 • Bianca Florea, Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne, Franța

Studentul Român ERASMUS al Anului:

 • Daniela Androaie, ISAE SUPAERO, Franța

CATEGORIA EUROPA POST-UNIVERSITAR

Mențiuni:

 • Cornelia-Adriana Baciu, Dublin City University, Irlanda
 • Daniela Vintilă, University of Liège, Belgia

Studentul Român al Anului din Europa (Post-universitar):

 • Ovidiu Csillik, University of Salzburg, Austria

CATEGORIA EUROPA UNIVERSITAR

Mențiuni:

 • Andreea Grigorescu, SciencesPo Paris, Franța
 • Cătălin-Andrei Ilie, University of Oxford, Marea Britanie

Studentul Român al Anului din Europa (Universitar):

 • Cristina Gherghișan-Filip, University of East Anglia, Marea Britanie

CATEGORIA ROMÂNIA

Mențiuni:

 • Mihai Dogariu, Universitatea Politehnica din București, România
 • Mădălina Irina Mateescu, Universitatea de Vest din Timișoara, România

Studentul Anului din România:

 • Ioana Marcela Brînzac, Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, România

MARELE PREMIU

Studentul Român al Anului în Străinătate:

 • Iuliana Țâbian, Imperial College London, Marea Britanie

Premiile speciale acordate de către Institutul Bancar Român (2 burse de studiu pentru seminarii în domeniul economic):

 • Anca Ioana Brîndușe, Universitatea de Vest din Timișoara
 • Cristina Pogorevici, University of Pennsylvania, SUA

Premiul pentru Votul Publicului (acordat în urma unui vot online pe pagina de Facebook a LSRS):

 • Bogdan Dragoș Ilieș, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), Arabia Saudită

Premianții – studenți români din anul universitar 2017-2018, care au îndeplinit toate condițiile de participare – au fost stabiliți conform regulamentului, ținându-se cont de punctajul total obținut în urma celei de-a doua etape de jurizare.

Membrii juriului ediției a zecea a Premiilor pentru Excelență Academică în Străinătate au fost: dl. Acad. Prof. Dr. Ioan-Aurel Pop (președintele juriului), dl. Cornel Amariei, dl. Dr. Cătălin Copăescu, dna. Georgiana Coșoveanu, dl. Florin Majuru, dna. Paula Popoiu, dl. Alexandru Tomescu, dl. Denis Tudor, dl. Florin Șerban și dl. Dan Vodnar.

Festivitatea de premiere a avut loc marți, 8 ianuarie, 2019, în Noua Aulă a Universității Politehnica din București, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ediția a zecea. La eveniment au participat studenți și absolvenți români din străinătate, precum și personalități ale mediului academic, societății civile și mediului antreprenorial din România.

În cadrul evenimentului, Președintele LSRS, Rareș Ilie Răducanu a transmis publicului prezent ca studenții români din străinătate sunt pregătiți să se întoarcă acasă, “dar pentru a putea contribui la dezvoltarea reală a României, este foarte important ca aceștia să se întoarcă ACASĂ și să fie lăsați să pună umărul la amplul proces de dezvoltare al țării”. Totodată, Președintele LSRS a lansat și următoarea întrebare către cei prezenți: “Este România pregătită și dispusă să îi primească înapoi pe toți cei ce doresc acest lucru?”

Președintele României, E.S Domnul Klaus Werner Iohannis a transmis felicitări Ligii Studenților Români din Străinătate pentru împlinirea a 10 ani de activitate și a subliniat importanța tinerilor în istoria României, dar și importanța mobilității academice: “România are de pierdut de fiecare dată când un tânăr nu găsește acasă oportunitățile profesionale și personale pe care le caută. Nu înseamnă însă că trebuie să descurajam mobilitatea academică, pentru ca aceasta reprezintă o sursă importantă de parteneriate și contribuie la realizarea de proiecte economice sau de cercetare comune cu specialiști din alte state”.

În cadrul Galei, LSRS a prezentat pe scurt și raportul Sondajului LSRS “Studiile în străinătate și întoarcerea acasă”. Sondajul, realizat în anul 2018, s-a adresat tinerilor români care au studiat cel puțin un semestru în străinătate, pentru a afla ce i-a determinat să facă această alegere și care le sunt perspectivele de viitor. Cu aproximativ 53% dintre participanți răspunzând afirmativ întrebării despre intenția lor de a se întoarce în România, LSRS a făcut public raportul integral la: https://lsrs.ro/sondaje

Gala LSRS este cel mai amplu eveniment din România dedicat studenților și absolvenților români din întreaga lume, cu scopul de a celebra și încuraja rezultatele academice excepționale ale acestora. De zece ani, prin Gala LSRS și toate celelalte proiecte desfășurate la nivelul organizației, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) reușește să ofere un spațiu în care ideile și reușitele studenților și absolvenților români să fie remarcate și recunoscute la nivel național și nu numai. Și pentru cel de-al doilea deceniu de activitate, acesta rămâne un demers important al Ligii!

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) îi felicită pe toți premianții ediției aniversare a Premiilor pentru Excelență Academică 2019, dar și pe toți cei care ce au luat parte la toate fazele concursului, premergătoare etapei finale de jurizare.

Perioada de înscriere pentru ediția viitoare a Premiilor pentru Excelență Academică în Străinătate, cât și data de desfășurare a celei de-a unsprezecea ediții a Galei Studenților Români din Străinătate, vor fi confirmate în perioada următoare.

Sponsorii și partenerii evenimentului: Kaufland (sponsor principal), ANPCDEFP, EximBank, Alexandrion, Revolut, Pepsico, British Council și Forbes România.

Parteneri educaționali: Institutul Bancar Român (IBR) și Universitatea POLITEHNICA din București.

Parteneri media: Calea Europeană, Agerpres, Ziare.com, Business24, TVR Internațional, Radio România, Catchy, Ceașca de Cultură, România Pozitivă, Știri Diaspora, România Expres și Festivalul de Filme Făcute de Adolescenți – Super.

Alte informații pot fi găsite pe: gala.lsrs.ro sau pe pagina de Facebook a organizației, la: @lsrs.romania sau folosind #GalaLSRS19.

DESPRE LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă, a cărei activitate este susținută de implicarea și devotamentul a peste 300 de voluntari, studenți și absolvenți români din întreaga lume. Cu ajutorul lor, LSRS reușește să organizeze anual activități și evenimente dedicate celor peste 13.500 de membri ai Ligii din peste 50 de țări, dar și comunităților de români de peste hotare. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.