Proiectele de succes sunt cele de suflet

  1. Acasă
  2. Părerea mea
  3. Proiectele de succes sunt cele de suflet

de Adina Vințan

Atunci când sunt întrebată despre proiectele pe care le-am organizat până în prezent, îmi vin întotdeauna în minte primele proiecte în care am fost implicată, ca membrual echipei de proiect. Aceea a fost perioada în care m-am format, în care am conștientizat importanța responsabilității fiecărui membru al echipei, urmând, apoi, primul meu proiect major organizat în calitate de coordonator: câtă emoție, teamă, câte nopți nedormite,  ce frumos! Parcă și acum simt entuziasmul cu care organizam și distribuiam sarcinile. Îmi amintesc și acum dedicația pentru fiecare detaliu, credința mea nemărginită în valoarea pe care proiectul o aduce, energia molipsitoare de pretutindeni, dorința mea copleșitoare pentru rezultate de succes.

Adina Vintan REXReușita fiecărui proiect stă în membrii echipei care îl implementează, în profesionalismul cu care ei lucrează, în motivația lor interioară, în entuziasmul lor și, mai ales, în prietenia dintre ei. Echipa ideală este formată din lideri: persoane responsabile, integre, cu inițiativă si creativitate, care muncesc cu pasiune și respect, persoane care se sprijină reciproc și care împreună depășesc orice obstacol. Pentru fiecare proiect în parte am fost încercată de zeci de sentimente, iar la final, când priveam înapoi, realizam cât de frumos a fost, simțeam un fel de regret pentru că proiectul s-a încheiat, iar apoi, abia așteptam să o iau de la capăt, să am ocazia să îmi folosesc experiența acumulată într-un alt proiect.

Am învățat multe activând în LSRS și nu este o noutate faptul că voluntariatul este o ocazie inegalabilă pentru dezvoltare personală și profesională. Mai mult, coordonarea unui proiect este o experiență extraordinară, pe care o recomand oricărei persoane care dorește să își dezvolte abilitățile de lider, aptitudinile de coordonare a unei echipe și calitațile interumane. Pentru mine a fost o experiență care m-a făcut mai responsabilă, mai organizată și mai atentă la cei din jur, o experiență prin care am dezvoltat prietenii cu oameni speciali, și care mi-a oferit extrem de multe satisfacții.

Proiecte frumoase pot fi organizate oriunde. Proiecte superbe, eu am avut oportunitatea să le organizez în LSRS, cu multă emoție, de fiecare dată, și alături de oameni excepționali pe toate planurile. Iar ceea ce este, de asemenea, minunat în LSRS, este faptul că mă pot implica în proiecte atât de variate, extrem de provocatoare, astfel încât bucuria planificării, implementării și evaluării este diferită de fiecare dată!

Vreți să vă implicați în organizarea unui proiect? Vreți să aflați ce activități desfășoară LSRS? Vreți să știți cum dați de noi? Aveți pe site mai multe detalii despre inițiativele noastre, iar noi abia așteptăm să cunoaștem tineri entuziaști și să organizăm împreună proiecte de excepție!