Provocare la excelenţă academică pentru studenţii români din străinătate

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Provocare la excelenţă academică pentru studenţii români din străinătate
Educaţie de elită – Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) dă startul competiţiei “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”.
 
Bucureşti, 20 octombrie 2010. Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) lansează singurul concurs destinat în exclusivitate studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate: “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”.
 
 
LSRS premiază. Concursul are drept scop recunoaşterea meritelor studenţilor români de la universităţi de top ale lumii care se remarcă prin rezultate academice de excepţie şi activităţi extra-curriculare deosebite pentru anul universitar 2009-2010.
 
 
Având în vedere răspândirea geografică a studenţilor români şi realităţile mediului academic internaţional, categoriile de premii: Studentul Român al Anului din America, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Român Erasmus al Anului au fost concepute pentru a oferi o jurizare corectă a participanţilor. Pentru Studentul Român al Anului din America, respectiv, Studentul Român al Anului din Europa, se vor acorda câte două premii, corespunzând nivelurilor: licență și post-universitar (masterat şi doctorat). Premiul Studentul Român Erasmus al Anului este o noutate pentru această ediţie, fiind singurul premiu oferit în România pentru recunoaşterea meritelor studenţilor plecaţi în străinătate prin intermediul mobilităţii de studiu Erasmus pentru întregul an universitar 2009-2010.
 
3,2,1…Start! Înscrierile sunt gratuite, se realizează online şi au loc până la data de  1 decembrie 2010. Pentru a participa la concurs, tinerii interesaţi trebuie să trimită un dosar de aplicaţie pe adresa de e-mail: [email protected], menționând în titlul e-mail-ului secțiunea la care doresc să participe. Fiecare aplicație acceptată intră automat și în competiția pentru marele premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate!
 
Dosarul constă într-un CV în format european și un scurt eseu sub formă de scrisoare de intenție de maxim 250 de cuvinte, în limba română, prin care să răspundă la întrebarea: “Ce te determină să aplici pentru Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate ?”, ambele redactate în limba română.
 
 
Câştigătorii vor fi selectaţi de către un juriu alcătuit din personalităţi ale societăţii româneşti, iar premiile vor fi acordate în cadrul evenimentului anual unic în România, Gala LSRS, care va avea loc pe 6 ianuarie 2011, la Bucureşti.
 
„Ne bucurăm ca în fiecare an să premiem studenţi români de excepţie, promovând astfel exemple de tineri deosebiţi, care reprezintă România cu succes la universităţi de elită ale lumii.” a declarat Dragoş Roibu, Vicepreşedinte Finanţare LSRS.
 
Mai multe informaţii despre concurs şi despre eveniment se găsesc în  „Regulamentul de Participare”, “Ghidul pentru redactarea eseului” şi la adresa : www.lsrs.ro/gala.
 
Ajunsă la cea de a doua ediţie, Gala LSRS este un eveniment major dedicat promovării excelenţei academice şi a imaginii studenţilor români din străinătate, elite ale societăţii româneşti de mâine. Totodată, evenimentul marchează doi ani de activitate ai Ligii Studenţilor Români din Străinătate.
Dorind să fie un eveniment ce oferă studenţilor români din străinătate posibilitatea de a interacţiona cu personalităţi publice marcante ale societăţii româneşti de mâine, Gala LSRS îşi propune să susţină şi să premieze cei mai buni studenţi români de peste hotare. La Gală vor participa peste 600 de studenţi şi absolvenţi români de peste hotare, dar şi tineri ce aspiră să îşi definitiveze formarea universitară în străinătate.
 
Evenimentul este realizat cu sprijinul: Business Woman, Glare Magazine, wall-street.ro, lumebuna.ro.
 
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.
Persoane de contact:  

Dragoş Roibu                            
Vicepreședinte Finanţare
Dragoş[email protected]
0723681653
 
Irina Nicoleta Scarlat
Vicepreşedinte Comunicare şi Informare
[email protected]
072003403
Sorana Şerban
Vicepreşedinte Adjunct Comunicare şi Informare
[email protected]
0752038218
Meniu