Resurse online gratuite si de calitate pentru GRE

Exista multe informatii gratuite online despre pregatirea pentru testele standardizate. Majoritatea insa sunt de proasta calitate. In special, practice problems sunt mult mai usoare decat testul real. Am observat acest lucru in urma cu cativa ani cand ma pregateam pentru SAT, si acum cand am inceput sa ma pregatesc pentru GRE.

Insa am gasit doua resurse gratuite si de calitate foarte buna pentru GRE: site-urile Magoosh GRE si Manhattan GRE. Acestea sunt de fapt site-uri ale unor companii de tutoring, cea mai apropiata forma a meditatiilor din Romania. Fiecare dintre ele are printre altele un blog cu multe tips and tricks despre testul GRE, complet gratuit si plin de informatii folositoare. In plus, Magoosh are study plans detaliate in functie de cat timp ai la dispozitie inainte de examen, si Manhattan are din cand in cand sesiuni live gratuite in care un tutor discuta despre o anumita componenta a testului GRE.
Eu am folosit mai mult Magoosh. Ei au o serie de e-books despre test. Imi aduc aminte de o carte generala, o carte cu concepte de matematica, si o carte cu vocabular. Eu am considerat extrem de utila cartea pentru vocabular, si daca nu as fi cumparat deja celebra carte Barron’s 800 Essential Words for GRE si nu m-as fi obisnuit cu stilul Barron’s de a prezenta cuvintele, as fi invatat cuvinte numai din Magoosh. Mi-a placut foarte mult metoda lor de a invata vocabular. Insa daca folositi Magoosh pentru vocabular, uitati-va pe blog si la cuvintele care au fost postate dupa ce a aparut cartea. Acele cuvinte nu cred ca sunt in carte.
Un alt lucru pentru care Magoosh e renumit e faptul ca ofera reviews ale multor carti pentru GRE, gen Barron’s, Princeton Review, Manhattan, Official Guide si altele. Din experienta mea uitandu-ma pe aceste carti, aceste reviews chiar sunt foarte aproape de adevar. Daca nu sunteti hotarati ce carte sa cumparati, acela e un punct de pornire ca sa vedeti ce carte vi s-ar potrivi mai bine, avand in vedere ca niciuna nu este ideala.
Magoosh are foarte multe video lessons si practice problems, cu explicatii complete la fiecare problema. Iti poti crea un cont gratuit pe site ca sa ai acces la un numar destul de mic de intrebari timp de o saptamana. Eu mi-am facut un astfel de cont, si am descoperit ceva interesant: dupa ce saptamana a trecut si nu am cumparat acces complet, m-au rugat sa completez un chestionar foarte scurt in care sa raspund la niste intrebari despre de ce nu mi-am cumparat acces. Si in schimbul completarii chestionarul, mi-au oferit o saptamana de acces gratuit la toate materialele lor. Puteam sa activez acest acces oricand, si nu neaparat imediat dupa ce am facut chestionarul. Eu mi-am activat accesul cu o saptamana inainte sa dau testul, ca sa pot sa fac practice problems intensiv. Am descoperit materiale de extrem de buna calitate, cu peste 100 de intrebari de Verbal si peste 200 de Math, variind in dificultate de la Easy la Medium, Hard si Very Hard. Bineinteles, ei nu fac nicaieri informatia asta publica pe site-ul lor. Eu nu as fi stiut daca nu as fi descoperit de una singura. Sper ca acorda acest fel de sansa oricui nu cumpara acces dupa o saptamana, ca sa aveti o saptamana de acces gratuit la toate aceste materiale.
Manhattan ofera un practice test complet si gratuit, pe calculator, exact ca examenul GRE. Acest test este foarte bun si foarte apropiat de testul real. Recomandarea mea e sa va faceti cont gratuit pe Manhattan neaparat ca sa puteti beneficia de acest test. Nu exista multe teste online exact ca adevaratul test GRE, si cred ca acesta e singurul gratuit in afara de cel publicat de ETS. In plus, daca cumparati orice carte de la Manhattan, veti primi gratuit acces la inca 5 teste pe calculato de acelasi fel. Multa lume cumpara o carte de la ei numai pentru aceste teste.
Si la Magoosh, si la Manhattan, veti gasi permanent reclame la serviciile lor contra cost. Nu va simtiti obligati sa cumparati ceva, dar daca va ganditi sa investiti bani in carti de invatat pentru GRE, nu excludeti posibilitatea sa folositi serviciile lor in locul cartilor. Eu nu am cumparat acces pentru ca deja aveam foarte multe carti pe care le-am cumparat sau care erau la biblioteca scolii. Dar mi-am dat seama din materialele gratuite ca ei ofera servicii de calitate, poate mai de calitate ca multe dintre cartile aparute in 2011. Un motiv e ca testul GRE s-a schimbat in 2011 si toate cartile au aparut inainte de schimbare, cand lumea nu stia prea bine cum va fi de fapt acest nou test. Magoosh si Manhattan, fiind online, isi pot schimba continutul mai des. Insa e posibil ca companiile care scriu cartile sa fi facut modificari substantiale pentru editiile din 2012 care au inceput sa apara sau sunt in curs de aparitie. E alegerea voastra daca folositi carti sau invatati de pe astfel de resurse online.