Robert Szotyori, voluntarul nou al lunii martie în LSRS Suedia

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Robert Szotyori, voluntarul nou al lunii martie în LSRS Suedia

Robert SzotyoriRobert are 19 ani și s-a născut și a crescut în Valea Jiului, la Petroșani. Încă de la începutul liceului și-a dorit să studieze în străinătate și spune că prin muncă și determinare, dar și cu ajutorul unor voluntari LSRS care i-au răspuns la întrebări, a ajuns să studieze International Economics and Policy la Universitatea din Jönköping, Suedia. Chiar dacă recunoaște cu sinceritate că dorul de țară și de cei dragi își spune cuvântul, Robert nu regretă decizia luată. Să-l cunoaștem mai bine pe Robert, într-un interviu acordat LSRS.

Robert, cu ce te ocupi în LSRS și în ce proiecte te-ai implicat?

Momentan sunt implicat doar în activitățile filialei mele (să aducem mai multă expunere, să recrutăm noi voluntari și să organizăm evenimente locale) și le sunt mentor celor interesați de a studia în Suedia. Pe viitor aș vrea, de ce nu, să ajut la organizarea frumoasei Gale LSRS.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului în LSRS?

Până acum nu cred că a fost necesar mai mult de 4-5 ore.

Ce îți place în LSRS?

LSRS îmi acordă șansa să ajut și alți români să studieze în străinătate și să obțină educația pe care o doresc și o merită, aceasta fiind (probabil) fundația unei viitoare cariere de succes. Pe de altă parte, îmi place mediul: plin de oameni  dedicați, capabili si profesioniști, de la care vreau să „absorb” cât mai multă informație și să „fur” meserie.

Ai fost ales Voluntarul  Nou al lunii martie în filiala ta, ce înseamnă aceasta pentru tine?

În primul rând, această nominalizare m-a luat complet prin surprindere. Nu mă așteptam deloc având în vedere de ce oameni dedicați sunt înconjurat. Mă simt onorat și totodată responsabil să continui să lucrez și să mă perfecționez. Mulțumesc!

Ce gânduri ai pentru voluntarii LSRS?

În primul rând aș dori să îi salut și să le urez o primăvară frumoasă și plină de realizări și să îmi exprim respectul pentru toată munca pe care o depun. În al doilea rând, aș vrea doar să zic: „Keep up the good work”!