Români de Elită, un nou proiect al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), promovează exemple de români cu studii în străinătate care se bucură de succes peste hotare şi în ţară, pentru a încuraja tinerii să-şi urmeze visul oriunde în lume și să contribuie, pe termen lung, la dezvoltarea României.   

Bucureşti, 18 octombrie 2010.
Educaţie de top în străinătate? Carieră de succes peste hotare? Întoarcerea acasă după ani lungi de studii? Prin Români de Elită, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pregăteşte un nou proiect care să suscite dezbateri şi să ofere răspunsuri la aceste întrebări vitale pentru foarte mulţi tineri români.
 
Poveşti care merită auzite. Proiectul constă într-o serie de 48 de articole de tip interviu despre români cu studii în străinătate care s-au afirmat în domeniul lor profesional peste hotare sau în ţară. Organizatorii şi-au propus ca prin puterea exemplului să încurajeze tinerii români să-şi continue cariera academică în străinătate şi să contribuie la dezvoltarea României pe termen lung, fie întorcându-se în ţară, fie reorientându-și eforturile și puterea de lobby spre casă, oriunde s-ar afla în lume.
 
Invitaţie la dialog. Evenimentul de lansare al proiectului este organizat împreună cu Senatul Studenţesc ASE şi va avea loc vineri, 29 octombrie, începând cu ora 18.00, la Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti. Lansarea Români de elită se va bucura de prezenţa a numeroşi tineri dar şi a mai multor personalităţi, printre care Sandra Pralong, care va vorbi despre propria experienţă în străinătate şi despre întoarcerea în România. Astfel, tinerii vor avea ocazia să participe la un panel de discuţii, apoi să intre în dialog, atât între ei cât şi cu persoane publice, despre probleme actuale cu privire la  studiul în străinătate şi oportunităţile de carieră în ţară sau în alte state ale lumii.
 
Înscrierea la eveniment este gratuită şi se realizează online, prin completarea formularului disponibil la link-ul: http://bit.ly/ar6LGF, până la data de 28 octombrie a.c., participarea fiind confirmată prin e-mail, în funcţie de numărul locurilor disponibile.
 
Povestea lor poate fi povestea ta! În lipsa unui model românesc de succes valabil pe plan internaţional şi a lipsei de informaţii, mulţi tineri din România nu îşi valorifică potenţialul dincolo de graniţele ţării. Pe de altă parte, cei care reuşesc să plece la studii în străinătate şi să-şi continue ascensiunea profesională peste hotare consideră că întoarcerea în ţară este inutilă şi nefezabilă în contextul actual. Cu toate acestea, există numeroase exemple de români care au studiat în străinătate şi care acum au cariere de succes nu numai peste hotare, dar şi în ţară. LSRS speră ca prin cunoaşterea acestor modele, cât mai mulţi tineri să se identifice cu ele şi să fie motivaţi în a-şi alege un parcurs profesional de excepţie.
 
„Considerăm că prin Români de Elită, Români ca tine avem ocazia de a face publice adevăratele poveşti de succes din România, de a comunica adevăratele modele ale României de astăzi. Astfel, dorim să inspirăm prin puterea exemplului, pentru a încuraja tinerii să îşi urmeze idealurile şi să contribuie prin eforturile lor la crearea unui climat social, economic şi politic favorabil întoarcerii acasă.” a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Vice Preşedinte Comunicare şi Informare LSRS.
 
Mai multe detalii despre proiectul Români de Elită se găsesc la: http://www.lsrs.ro/romani-de-elita.
 
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.
 
Persoane de contact:  
 

Ioana Enache
Lider de Proiect Români de Elită
[email protected]
Irina Nicoleta Scarlat
Vicepreşedinte Comunicare şi Informare
[email protected]
0720 034 031
Sorana Şerban
Vicepreşedinte Adj. Comunicare şi Informare
[email protected]
0752 038 218