Bucureşti, 1.11.2010. Evenimentul de lansare al proiectului Români de Elită, iniţiat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), a avut loc vineri, 29 octombrie a.c., la Bucureşti. La Academia de Studii Economice Bucureşti s-au  întâlnit personalităţi de marcă, adevărate modele ale societăţii româneşti de astăzi, cu tineri români  în căutare de exemple şi poveşti, care să îi ajute să meargă mai departe pe propriul drum. Evenimentul a marcat debutul unui proiect ce se întinde pe un an, prin care 48 de interviuri cu adevăratele modele ale societăţii de astăzi vor fi publicate în ziarul România Liberă, partenerul media principal al proiectului, dar şi pe un blog al Ligii Studenţilor Români din Străinătate.
 
Surse de inspiraţie. Evenimentul a debutat cu discursuri inspiraţionale susţinute de absolvenţi români de la universităţi de elită de peste hotare, persoane ce au ales România şi au reuşit să îşi construiască acasă o carieră de succes.
 
Români de elită. Modele de succes. Evenimentul a continuat cu prezentarea Ligii Studenţilor Români din Străinătate, prin care Irina Nicoleta Scarlat a oferit publicului o vedere de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă astăzi LSRS. Momentul culminant al evenimentului a fost panelul de discuţii „De ce să studiez în străinătate? De ce să revin în România?”, în care Sandra Pralong, Sorana Savu, Mike Costache, Andrei Stamatian, Radu Oprea şi Dragoş Preda şi-au prezentat experienţele din străinătate, sentimentele trăite la întoarcerea în ţară, modelele şi valorile la care s-au raportat pe parcursul vieţii. Ca răspuns la întrebările publicului, invitaţii au oferit argumente pentru importanţa studiului în străinătate şi contribuţia permanentă la dezvoltarea României.
 
La poveşti cu români de elită. Ca urmare a dorinţei exprimate atât de tinerii participanţi, cât şi de către invitaţi de a interacţiona mai des şi de a putea dezbate întrebări de interes cum ar fi: Educaţie de top în străinătate? Carieră de succes peste hotare? Întoarcerea în ţară?, Liga Studenţilor Români din Străinătate va organiza o serie de întâlniri între studenţi şi persoane care au studiat în străinătate şi care au cariere de succes în România. „La poveşti cu Români de elită” va reprezenta astfel o continuare a proiectului, prin care LSRS îşi propune să faciliteze interacţiunea dintre elitele de astăzi şi elitele de mâine, într-un mediu informal.
 
”E foarte bine să fie cineva care să aducă argumente studenţilor să se întoarcă în România în momentul în care îşi termină studiile în străinătate. Şi e foarte bine să existe undeva o organizaţie la care să te poţi întoarce şi care să înţeleagă valoarea studiilor făcute afară şi valoarea unei experienţe internaţionale, atunci când poate să facă o recomandare unui angajator internaţional operând pe piaţa locală. Din acest punct de vedere, da, aş fi vrut să existe aşa ceva şi acum 15 ani, când m-am întors eu în ţară.” Sorana Savu, Senior Partner, Premium Communication
„Un eveniment minunat şi util pentru dezvoltarea personală a fiecăruia. Mă bucur că am participat şi sper să văd cât mai multe iniţiative de acest fel.” a declarat Cătălina Soare, participant.
  
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.
 
 
Persoane de contact:
  

Irina Nicoleta Scarlat
Vicepreşedinte Comunicare şi Informare
[email protected]
0720034031
Sorana Şerban
Vicepreşedinte Adjunct Comunicare şi Informare
[email protected]
0752038218