S-a încheiat cea de-a treia ediție a „Hai Acasă!”

  1. Acasă
  2. News/Noutăți
  3. S-a încheiat cea de-a treia ediție a „Hai Acasă!”

Liga Studenților Români din Străinătate a organizat în data de 20 iunie 2014 cea de-a treia ediție a evenimentului de cariere „Hai Acasă!”. În perioada 20 – 27 iunie a continuat procesul de interacțiune dintre participanți și reprezentanți ai companiilor de top din România. Organizată cu sprijinul Băncii Naționale a României, ediția din 2014 a „Hai Acasă!” a avut loc la sediul Institutului Bancar Român din București, unde 10 companii de top din mediul privat (printre care amintim Asirom, Route 66, Brandient, Xerox, Deloitte, Hilti, Ernst & Young, EON, McGuire Woods, Banca Transilvania) și peste 100 de participanți au fost prezenți la eveniment. „Hai Acasă!” este un eveniment dedicat studenților, absolvenților și tinerilor profesioniști cu experiență academică în străinătate, având drept scop crearea unei legături cu angajatorii interesați de această resursă umană pregătită la universități de prestigiu din întreaga lume.

În fiecare an, mesajul Ligii către factorii de decizie din România a rămas neschimbat: «primiți-ne acasă». Este mesajul a peste 8500 de tineri studenți din peste 55 de țări din lumea întreagă – tineri care reprezintă o resursă strategică de un potențial uriaș pentru dezvoltarea României – cu atât mai mult cu cât România se confruntă nu doar cu o criză demografică, ci și cu o criză de valori pentru care tinerii educați peste hotare pot fi o soluție vitală”, a afirmat Dan Nechita, Președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) și co-fondator al Centrului pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.).

Dintre personalitățile prezente la eveniment amintim pe: dl. Vlad Ţone, Director de cabinet în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului; dl. Mircea Marin, Consilier al Dl. Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și pe dl. Liviu Ilie, reprezentant Asirom.

Hai Acasă!” este parte integrantă din inițiativa SMART Diaspora și servește la punerea în practică a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate de către Liga Studenților Românii din Străinătate Guvernului României, și anume: „Sprijinirea integrării în sectorul public și în mediul privat din România”. Liga Studenților Români din Străinătate dorește să le mulțumească tuturor voluntarilor, partenerilor și celor care au contribuit la buna organizare a celei de-a treia ediții a „Hai Acasă!, iar cei interesați de acest proiect sau de SMART Diaspora sunt invitați să acceseze forum-ul LSRS sau să trimită un mesaj la [email protected]

Susținem și ne susțin: EventLink, Uniunea Studenților din România (USR), Teach for Romania, Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice din București (USASE), Inspire Business.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, iQool.