Sănătate Mintală

  1. Acasă
  2. Sănătate Mintală

LSRS Mental Health - Raport

LSRS Mental Health este un grup de acțiune format din membrii LSRS cu misiunea de a aduce discuția despre sănătatea mintală mai aproape de studenții români din străinătate și din țară. Printre obiectivele noastre se numără și creșterea nivelului de informare și conștientizare pe acest subiect, organizarea de evenimente cu profesioniști din domeniu, cât și acțiuni la nivel mai înalt pentru a ridica nivelul de acces către resurse de sănătate mintală. În acest scop, membrii echipei noastre au realizat un sondaj legat de acest subiect, cu obiectivul de a cunoaște mai multe despre poveștile / experiențele membrilor LSRS și de a propune sugestii pentru a pune în acțiune valorile LSRS Mental Health.
Mai jos puteți accesa raportul scris de echipa Mental Health ce discută rezultatele sondajului cu privire la sănătatea mintală a studenților.

Webinar - Student în străinătate: Cum mă ocup de sănătatea mintală?

Cum pot să mă pregătesc ca și student care pleacă în străinătate pentru emoțiile complexe pe care le voi experimenta înainte și după plecare? Cum pot să mă confrunt cu sentimentul de singurătate? Care sunt abordările sănătoase pentru a mă confrunta cu sentimentul de identitate care se dezvoltă după plecarea din țară?
Acestea sunt doar câteva din subiectele pe care le vom discuta pe 18 octombrie, de la ora 18:00, online, pe Zoom la un webinar despre mental health împreună cu Sergiu Marcu și Mara Miclea, co-fondatori „RO Acces la sănătate mintală”.
Acest eveniment este dedicat studenților români din străinătate dar și din țară, organizat de LSRS Mental Health. LSRS Mental Health este un grup de acțiune format din membrii LSRS cu misiunea de a aduce discuția despre sănătatea mintală mai aproape de studenții români din străinătate și din țară. Printre obiectivele noastre se numără și creșterea nivelului de informare și conștientizare pe acest subiect, organizarea de evenimente cu profesioniști din domeniu, cât și acțiuni la nivel mai înalt pentru a ridica nivelul de acces către resurse de sănătate mintală.
 Înscrie-te la eveniment prin formularul următor până în data de 17 octombrie: https://forms.gle/k4M4y43PUTUftQzX6 și noi iți vom trimite detaliile de conectare la webinar.Speram sa ne vedem acolo!
Sergiu Marcu, psiholog si Co-founder Ro Acces la Sănătate Mintală are ca zone de interes domeniul traumelor transgeneraționale și psihologiei somatice (impactul experiențelor aversive asupra modificărilor neuroanatomice, neurofuncționale și epigenetice). Având experiență profesională cu persoanele provenite din medii socio-economice defavorizate, își propune să creeze soluții legislative pentru a facilita accesul românilor la servicii de psihoterapie, psihologie clinică și consiliere.
Mara este psihoterapeut în formare și studentă la Psihologie și la Drept, în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Co-founder Ro Acces la Sănătate Mintală, cu experiență de muncă atât în sectorul public, cât și în cel privat, își propune să-și aducă contribuția la domeniul sănătății mintale prin soluții legislative