În această săptămână a trebuit sa finalizez cercetare mea din vara. Pentru ca am fost finanţata de către Institutul Medical Howard Hughes (HHMI) în această vară, am avut ocazia de a prezenta un poster la Simpozionul de Stiinta HHMI. Aşa au făcut şi mulţi alti studenţi (cum ar fi o multime din colegii mei din IQS), şi în timp ce nu prezentam, am avut sansa de a vedea o bună parte din restul cercetarii stiintifice care a avut loc in aceasta vara la universitate.
rsz_img_25301.jpg
Eu am lucrat în Chimie Analitică de Mediu în această vară.
rsz_img_2529.jpg
Lindsey a făcut cercetare în Imunologie
rsz_img_2525.jpg
Nikolay a lucrat la Yale, in Fizica Teoretica (cu o profesoara romanca de la Unviersity of Richmond)
rsz_img_2526.jpg
Nicki a făcut cercetare în chimie computaţională
rsz_img_2538.jpg
Deborah făcut cercetare în biologie evoluţionistă
A doua parte a Simpozionului HHMI a constat într-un discurs ţinut de către un invitat special care făcea un fel de cercetare interdisciplinară. În acest an, a fost invitata o profesoara de la Princeton care a absolvit de la University of Richmond in 1999. Ea a fost cea mai tare invitata speciala pe am intalnit-o sau ascultat-o vreodată. Şi nu mă refer la prezentarea ei incredibil de minunata, ci la faptul că ea de fapt ne-a vorbit noua, actuali studenţi, de la egal la egal, ca un prieten doar un pic mai experimentat. După prezentarile posterelor, a fost organizata o cină de lux în care cred ca a fost invitat special, şi eu am apucat să ma aşez la masa ei. Am vorbit atât de mult despre cum facultatea sau departamentele de ştiinţă s-au schimbat de când ea a fost studenta, despre facultate, despre munca ei de la Princeton, şi atâtea alte lucruri. Pentru că am fost o masă mare şi nu toţi dintre noi ar putea auzi pe toată lumea, la jumătatea cinei ne-am dus in Forum pentru a continua discutia. A fost amuzant faptul că aproape a intarziat la propria prezentare, pentru ca statea de vorba cu noi in Forum.
rsz_img_2546.jpg
In acest weekend am cautat mai multe despre ea şi cercetarea ei, şi judecand dupa premiile pe care le-a obtinut, cred că este probabil una dintre cei mai buni profesori tineri din SUA. La inceput, nu am avut o idee prea exacta cu cine vorbeam intr-un fel atat de informal … chiar am recomandat eu o canapea frumoasa si confortabil pentru dormit în Gottwald unui profesor de la Princeton? Ei bine … presupun ca da…, dar in apărarea mea, ea ne-a tratat ca un proaspat absolvent al universitatii noastre, şi eu doar am încercat să răspund mai mult sau mai puţin în acelaşi mod.
Update: aici este un link spre conferinta ei:

Meniu