SmartFinancial: Mediu 2030: Despaduriri, Inundatii, Incalzire Globala – Colocviu CAESAR

  1. Acasă
  2. LSRS în presă
  3. SmartFinancial: Mediu 2030: Despaduriri, Inundatii, Incalzire Globala – Colocviu CAESAR

Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Români (CAESAR), dezvoltat de Liga Studentilor Români din Străinătate (LSRS), organizează împreună cu LSRS Colocviul CAESAR „Mediu 2030”, care se va desfăsura în data de 25 iunie 2012, la Bucuresti, si al cărui scop este de a pune bazele unui proiect la scară natională pentru evitarea inundatiilor în România până în 2030. La eveniment vor participa membrii CAESAR, reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale din domeniul protectiei mediului, si actori din sfera publică si privată.

Inundatiile din România au cauzat pagube de 700 milioane de euro in anul 2011, iar suma totală a pagubelor în urma inundatiilor din tară, din ultimul deceniu, atinge 6 miliarde de euro. Astfel, la Colocviul CAESAR “Mediu 2030”, participantii, grupati în ateliere de lucru, vor defini un plan pentru întâmpinarea strategică a cauzelor inundatiilor anuale din România. Evolutia aplicării planului va fi monitorizată periodic, iar progresul va fi publicat prin intermediul canalelor de comunicare CAESAR.

Colocviul CAESAR “Mediu 2030” este realizat cu sprijinul Regiei Nationale a Pădurilor si al Institutului National de Hidrologie si Gospodărire a Apelor (INHGA). Evenimentul se adresează reprezentantilor ONG-urilor pentru ecologie si protectia mediului, expertilor si studentilor din domeniul energetic, economic (industrie, agricultură, turism, dezvoltare durabilă), tehnologic si antreprenoriat, si tuturor celor interesati de modernizarea si dezvoltarea României.

În calitate de organizatori, Liga Studentilor Români din Străinătate (LSRS) si CAESAR oferă platforma de dezbatere pentru actori din domeniul public, academic si privat cu expertiză relevantă pentru acest subiect, facilitând ulterior implementarea proiectului rezultat din aceste discutii.

“Colocviu CAESAR ‘Mediu 2030’ continuă sub umbrela CAESAR initiativele demarate în cadrul Forumului România Jună din August 2011 — si este primul dintr-o suită de colocvii CAESAR care au ca si scop implicarea expertilor români de acasă si din străinătate în proiecte cu impact social pe termen mediu si lung.

Inundatiile din România, care cauzează anual pagube economice inestimabile si suferintă în mijlocul celor mai vulnerabile categorii sociale, prezintă o tematică de dezbatere si actiune perfectă pentru tânăra generatie în procesul de asumare a constructiei propriului viitor,” a declarat Ana Becheru, Coordonator al filialei LSRS-UK si coordonator al Colocviului CAESAR “Mediu 2030”.

Printre partenerii evenimentului se afla organizatii recunoscut implicate in societatea civila precum MaiMultVerde si Plantam Fapte Bune in Romania (recent premianti de top ai Galei Societatii Civile). Deasemenea, si-au anuntat sustinerea EcoMagazin, Asociatia Partener pentru Tine, dar si parteneri din strainatate precum Romani in UK, comunitate de peste 50.000 persoane.

Centrul pentru Access la Expertiza Studentilor si Absolventilor Români (CAESAR) este think-tank-ul tinerei elite intelectuale si profesionale a României si puntea de legatură dintre noua generatie de experti români din tară si din străinătate si expertii români consacrati. Proiectul are ca scop implicarea tuturor acestora în procesul de dezvoltare si modernizare a României. CAESAR este un cadru de afirmare pentru studenti, un spatiu de recunoastere pentru absolventi si experti, o bază de recrutare pentru companii si institutii si un mediu de acces la expertiză pentru dezvoltarea României. CAESAR urmăreste implicarea activă a tinerilor cu educatie la nivel înalt în dezvoltarea si progresul tării noastre.

Liga Studentilor Români din Străinătate (LSRS) oferă studentilor si absolventilor români de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promovează initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanti de valoare ai României, si o atitudine pozitivă fată de perspectivele reorientării lor spre tară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor săi, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizatie neguvernamentală, apolitică si echidistantă.

Meniu