Sondaj LSRS 2014. Studiile în străinătate și întoarcerea acasă

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Sondaj LSRS 2014. Studiile în străinătate și întoarcerea acasă

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) lansează astăzi cel de-al treilea sondaj „Tinerii români și studiile în străinătate,” după cele derulate în 2010 și 2012 (www.lsrs.ro/sondaje-lsrs/).

Poster I Sondaj LSRS 2014Grup-țintă și obiective. Sondajul se adresează tuturor studenților și absolvenților români cu experiență de studiu în străinătate. LSRS își propune să afle ce anume i-a determinat să studieze în străinătate, cum evaluează experiența lor de peste hotare și care sunt perspectivele lor profesionale pe termen mediu și lung. Căutăm, totodată, să descoperim cum se raportează tinerii români din străinătate față de întoarcerea în România.

Întrebări și răspunsuri. Chestionarul cuprinde 24 de întrebări. Cu o singură excepție, toate întrebările conțin variante de răspuns, astfel încât respondentul poate completa chestionarul în maxim 10 minute.  

Rezultate așteptate. La finalul studiului, vom afla care sunt domeniile predilecte de studiu pentru români peste hotare, ce îi motivează pe aceștia să studieze în străinătate și cât de mulțumiți sunt de experiența lor. De asemenea, vom descoperi ce îi motivează și ce îi descurajează în legătură cu eventuala lor revenire  în țară. Nu în ultimul rând, vom afla informații despre perspectivele profesionale și așteptările față de angajatorii din Romania, precum și despre principalele provocări legate de întoarcerea acasă.

Beneficiari. Rezultatele sondajului vor fi utile tinerilor din România care iau în considerare opțiunea de a studia în străinătate. Totodată, studiul va putea fi luat în calcul de universitățile românești care urmăresc să își adapteze programele educaționale la necesitățile studenților. În ceea ce privește piața muncii din România, rezultatele sondajului vor fi un bun reper pentru angajatorii care doresc să atragă tineri cu experiență internațională de studii și care vor să își calibreze strategiile de recrutare ținând cont de așteptările acestora. Nu în ultimul rând, rezultatele de anul acesta vor permite o comparație cu datele din 2010 și 2012 și observarea evoluției atitudinilor și caracteristicilor cheie ale tinerilor români cu studii în străinătate.

LSRS va prezenta rezultatele complete ale sondajului odată cu finalizarea analizei lor prin intermediul unei conferințe de presă.

Acces la Sondaj. Sondajul poate fi găsit la următoarea adresă: http://www.lsrs.ro/sondaje-lsrs/.

Meniu