Sondajul LSRS 2022

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) lansează pe 23 mai 2022, cu sprijinul Institutului Român de Evaluare și Strategie, cel de-al șaptelea sondaj „Studiile în străinătate și întoarcerea acasă”. Pentru a afla părerile a cât mai mulți români cu experiență de studiu în străinătate, perioada de completare a chestionarului este până la 17 iunie 2022.

Sondajul LSRS este o cercetare sociologică având ca scop creionarea unei imagini cât mai precise cu privire la studențimea românească din străinătate. Derulată la fiecare doi ani, această ediție găsește comunitatea studențească din străinătate într-un context mai incert ca niciodată, dată fiind revenirea din pandemia Covid-19 și recenta invazie în Ucraina, atât de aproape de casă.

Student Erasmus? Completeaza sondajul

Sondajul LSRS se adresează tuturor românilor care au studiat cel puțin un semestru în străinătate (program de studii integral sau bursă Erasmus). Prin intermediul acestui sondaj, LSRS își propune să determine domeniile de studiu preferate de către tinerii români peste hotare, ce îi motivează pe aceștia să studieze în străinătate și cât de mulțumiți sunt de experiența lor, dar și care sunt perspectivele profesionale ale acestora, în România sau străinătate.

Completează Sondajul LSRS

Invităm toți studenții și absolvenții români din străinătate să participe la Sondajul LSRS și să îl distribuie în mediul online. Completând chestionarul, poți participa în Tombola Sondajului LSRS.

Durează 10 minute să completezi chestionarul

După finalizarea colectării răspunsurilor, LSRS va prelucra și analiza informațiile colectate și va face public un raport detaliat, menit a fi de folos în încercarea de a îmbunătăți imaginea studenților din Diaspora, cât și în demersurile Ligii de a crea o strategie și de a informa politicile publice cu privire la situația acestora.

DESPRE LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o asociație neguvernamentală, apolitică și echidistantă care se ghidează după două valori cardinale importante: educația tinerilor și promovarea culturii române în străinătate. Pe termen mediu și lung, LSRS își setează ca obiective principale sprijinirea românilor ce studiază în străinătate și crearea unei legături stabile între aceștia și România. În acest context, LSRS promovează cultura română peste hotare prin numeroase proiecte locale și internaționale.

Pe plan intern, LSRS încurajează creativitatea, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi din fiecare filială și de asemenea promovează coeziunea între studenții din filiale diverse, ce se întind pe toate continentele. În același timp LSRS promovează drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și o atitudine pozitivă față de perspectivele orientării lor spre țară.

Meniu