Studentie.ro: Prezenta distinsa la Gala LSRS 2012

  1. Acasă
  2. Gala LSRS
  3. Gala 2012
  4. Studentie.ro: Prezenta distinsa la Gala LSRS 2012

Vineri, 6 ianuari 2012, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) a organizat cea de-a treia editie a Galei LSRS. Evenimentul s-a tinut la Palatul Parlamentului si a fost dedicat promovarii tinerilor romani din strainatate cu rezultate academice deosebite.

Evenimentul a marcat, totodata, trei ani de existenta a ligii sub deviza „Primiti-ne inapoi acasa!”, mesaj prin care studentii transmit dorinta de a aplica ce au invatat peste hotare in tara, intr-un mediu competitiv, la standarde europene.

La eveniment au participat: Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei, Domnul Vasile Blaga, Presedintele Senatului Romaniei si Domnul Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe. La Gala au fost prezente si personalitati marcante din domeniile academic, politic, diplomatic, economic, mediatic, si al societatii civile studenti precum si absolventi romani, membri LSRS din peste 30 de tari, insumand peste 600 de participanti.

Invitatul special al Galei, domnul Traian Basescu, a sustinut un amplu discurs in care a felicitat, printre altele, eforturile tinerilor studenti merituosi, plecati la studii in strainatate, semnal ca Romania are o resursa umana dorita si apreciata. De altfel, domnul Presedinte al Romaniei a vorbit despre cauza care-i tine departe pe absolventii de studii superioare de peste hotare si anume nivelul salarial redus, constatand ca aceasta stare se va mentine daca „nu intelegem ca nu mai merge cum mergea” in contextul reformelor propuse in domeniul educatiei, sanatatii, admininstratiei publice, s.a.m.d.

La sfarsitul discursului, domnul Presedinte a lansat un anunt de angajare pe trei posturi de consilier prezidential, actiune prin care a revenit la deviza ligii pe care a schimbat-o in „Va asteptam acasa!”. Ocuparea posturilor se va face fara concurs, doar pe baza prezentarii diplomei de absolvire a unei universitati in strainatate.
In cadrul evenimentului, Sebastian Burduja, presedintele LSRS a anuntat si lansarea programului „Romania Juna 2030. Romania in 3Decenii”.

Lucrarea sintetizeaza concluziile Forumului Romania Juna, organizat intre 12-14 august 2011, cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei. Volumul prezinta, in premiera, o viziune a tinerilor de dezvoltare a Romaniei in orizontul de timp 2030 si se doreste a fi o platforma deschisa de idei, care pot fi asumate de factorii de decizie din Romania.

A urmat decernarea premiilor pentru studentii romani cu cele mai bune rezultate in plan academic si extra-curricular pentru anul academic 2010-2011, unde au fost oferite sase premii si sapte mentiuni. Pentru vizionarea acestora, click Download.
Gala LSRS 2012 s-a bucurat de sustinerea Studentie.ro, partener media la eveniment.

Articol publicat pe studentie.ro