Bucureşti, 17. 11. 2010. Pentru că spiritul studenţesc există indiferent de graniţe, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) organizează în calitate de partener, două dezbateri academice, despre politici publice şi despre studiul în străinătate, în cadrul UNIFEST – cel mai mare festival anual dedicat studenţilor din România iniţiat de Uniunea Studenţilor din România (USR).
 
Tinerii se implică. Pentru că tinerii pot avea un rol extrem de important în elaborarea şi implementarea politicilor publice, Radu Oprea, care a lansat metoda SMART de politici publice în România, Ciprian Ciucu (t.b.c), Director de Programe, Centrul Român pentru Politici Europene, lector invitat la Universitatea Bucureşti şi Dragoş Preda, Vicepreşedinte Relaţii Externe LSRS, vor modera prima dezbatere, intitulată „Implicarea cetăţenilor în politicile publice”. Evenimentul va avea loc joi, 18 noiembrie, între orele 18:00 şi 20:00, la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti (sediul de pe Strada Sfântul Ştefan, nr. 24) şi se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti.
 
Studiul în străinătate – provocare la dialog. A doua dezbatere organizată de LSRS împreună cu USR îşi propune să prezinte studenţilor români diferite puncte de vedere cu privire la continuarea studiilor peste hotare. Denumit „Perspective asupra studiului in străinătate”, evenimentul îi va reuni pe: Andrei Țărnea (executive director Aspen Institute Romania), Marian Staş (preşedinte Fundaţia Codecs) şi Dragoş Preda (Vicepreşedinte Relaţii Externe LSRS). Dezbaterea se va desfăşura pe 24 noiembrie, între orele 18:00 şi 20:00, în Amfiteatrul de Marketing al Facultății de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie “Carol Davila” Bucureşti.
 
Sărbătoare pentru toţi studenţii. Ajuns deja la cea de-a IX-a ediţie, UNIFEST 2010 – un proiect al Uniunii Studenţilor din România (USR) reuneşte o serie de evenimente academice, culturale, sociale şi sportive, de care beneficiază în mod gratuit studenţii din întreaga ţară pe parcursul a zece zile, în perioada 15 – 25 noiembrie 2010.
 
 
„Avem plăcerea, în cadrul acestor două dezbateri, de a cunoaşte şi de a interacţiona cu tineri români de excepţie care depăşesc graniţele teoriei şi care se implică activ în procesul de dezvoltare a ţării noastre, tineri care caută şi găsesc soluţii reale pentru situaţiile cu care se confruntă România actuală.” a declarat Adina Vinţan, Coordonator Proiect.
 
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.
 
 
Persoane de contact:  
 

Adina Vinţan
Coordonator Proiect Caravana LSRS 2010
[email protected]
0722697550
Alina Cristina Buteică
Director Parteneriate
Relaţii Externe LSRS
[email protected] 0766532230
Irina Nicoleta Scarlat
Vicepreşedinte Comunicare şi Informare
[email protected].ro
072003403
Sorana Şerban
Vicepreşedinte Adjunct Comunicare şi Informare
[email protected]
0752038218